Keystone logo
Universidad Carlos III de Madrid

Universidad Carlos III de Madrid

Universidad Carlos III de Madrid

Εισαγωγή

Ιστορία

Το UC3M ιδρύθηκε με Πράξη του Ισπανικού Κοινοβουλίου στις 5 Μαΐου 1989, στο πλαίσιο του Πανεπιστημιακού Μεταρρυθμιστικού Νόμου του 1983. Από την αρχή προοριζόταν να είναι ένα σχετικά μικρό, καινοτόμο, δημόσιο πανεπιστήμιο, που παρέχει διδασκαλία υψηλής ποιότητας και επικεντρώθηκε κυρίως στην έρευνα. Ο πρώτος μας καγκελάριος ήταν ο καθηγητής Gregorio Peces-Barba.

Αποστολή

Η αποστολή του UC3M είναι να συμβάλει στη βελτίωση της κοινωνίας μέσω διδασκαλίας υψηλής ποιότητας και αιχμής έρευνας σύμφωνα με αυστηρές διεθνείς οδηγίες. Το Πανεπιστήμιο φιλοδοξεί την αριστεία σε όλες του τις δραστηριότητες, με στόχο να γίνει ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στην Ευρώπη.

Αξίες

Το πανεπιστήμιο ενθαρρύνει ενεργά την προσωπική ανάπτυξη όλων όσων συνδέονται με την κοινότητα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όλες οι δραστηριότητές μας καθοδηγούνται από τις αξίες της αξίας, της ικανότητας, της αποτελεσματικότητας, της διαφάνειας, της δικαιοσύνης, της ισότητας και του σεβασμού προς το περιβάλλον.

Στατιστική

φοιτητές UC3M

Το UC3M έχει 22.666 φοιτητές, παρόμοιο σε μέγεθος με μερικά από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, όπως το Παρίσι II, η Ουψάλα, το Μάαστριχτ, το Τίλμπουργκ, το Κέιμπριτζ και η Οξφόρδη (τα οποία έχουν μεταξύ 14.000 και 22.000 φοιτητές).

 • Προπτυχιακοί φοιτητές, εκ των οποίων το 44,3% είναι γυναίκες και το 55,7% άνδρες.
 • Περίπου το 25% των μαθητών μας λαμβάνουν υποτροφίες από το Υπουργείο Παιδείας, από την Κοινότητα της Μαδρίτης ή από προγράμματα ίδιας χρηματοδότησης του UC3M.

Πηγές: Έκθεση Οικονομικής και Διαχείρισης της UC3M για το 2019, που εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο και το Κοινωνικό Συμβούλιο στις 15 Ιουνίου 2020, και επίσημοι ιστότοποι των πανεπιστημίων που αναφέρονται παραπάνω.

Τα υψηλότερα πρότυπα

Σε 44 από τα προπτυχιακά μας προγράμματα σπουδών, οι φοιτητές του UC3M έλαβαν τους υψηλότερους βαθμούς εισαγωγής από όλα τα πανεπιστήμια που εδρεύουν στη Μαδρίτη.

 • Ο μέσος βαθμός που πέτυχαν οι φοιτητές που έγιναν δεκτοί σε όλα τα πτυχιακά μαθήματα στο UC3M ανέρχεται σε 12.229 από το μέγιστο 14 βαθμούς.
 • Το UC3M κάλυψε συνολικά όλες τις φοιτητικές θέσεις τον Ιούνιο. Σε σχέση με τη ζήτηση για πανεπιστημιακές σπουδές, για κάθε 100 προσφερόμενες θέσεις, το Πανεπιστήμιο έλαβε 198 αιτήσεις.

Πηγές: Γραμματέας του Πανεπιστημίου UC3M και δεδομένα από την Κοινότητα της Μαδρίτης που αναφέρονται στο ακαδημαϊκό έτος 2020-21.

Διεθνοποίηση

 • Το 20% των μαθητών στο UC3M είναι αλλοδαποί. Το ποσοστό αυτό είναι σημαντικά υψηλότερο τόσο σε επίπεδο μεταπτυχιακού (30%) όσο και σε διδακτορικό (43%).

Πηγή: Τμήμα Διεθνών Σχέσεων με βάση στοιχεία από την Έκθεση Οικονομικών και Διαχείρισης της UC3M.

 • Το 54% των αποφοίτων του UC3M έχουν συμμετάσχει σε διεθνή προγράμματα κινητικότητας.

Πηγή: Πηγές: Έκθεση Οικονομικής και Διαχείρισης της UC3M για το 2019, που εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο και το Κοινωνικό Συμβούλιο στις 15 Ιουνίου 2020, και επίσημες ιστοσελίδες των πανεπιστημίων που αναφέρονται παραπάνω.

Τοποθέτηση σταδιοδρομίας πτυχιούχων και ικανοποίηση φοιτητών στο UC3M

 • Το 93,4% των αποφοίτων βρήκε επιτυχώς εργασία σε κλάδο σχετικό με το πτυχίο το πρώτο έτος μετά την αποφοίτησή του.

Πηγή: XXII Career Placement Study of Graduates from UC3M. (2018 Ακαδημαϊκό Έτος). Προετοιμάστηκε από την UC3M σε συνεργασία με την Accenture. Δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του 2020.

  Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

  Πανεπιστημιούπολη Χετάφε

  Αυτή η πανεπιστημιούπολη βρίσκεται στην πόλη Χετάφε στα νότια της Μαδρίτης και διαθέτει δύο σχολές: τη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών και Νομικών και τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις της πανεπιστημιούπολης περιλαμβάνουν δύο βιβλιοθήκες, αίθουσες υπολογιστών σε διάφορα κτίρια, οπτικοακουστικές αίθουσες, στούντιο ηχογράφησης, δικαστικές αίθουσες, wifi σε όλη την πανεπιστημιούπολη και αθλητικά κέντρα με εγκαταστάσεις για μπάσκετ, τένις, σκουός, μπιτς βόλεϊ και σάουνα, μεταξύ άλλων.

  Πανεπιστημιούπολη Leganés

  Αυτή η πανεπιστημιούπολη βρίσκεται στην πόλη Leganés, στα νότια της Μαδρίτης, και στεγάζει τη Σχολή Μηχανικών. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του περιλαμβάνουν τη βιβλιοθήκη, αίθουσες υπολογιστών σε διάφορα κτίρια, εργαστήρια, wifi σε όλη την πανεπιστημιούπολη και ένα αθλητικό κέντρο με εσωτερική πισίνα. Υπάρχει επίσης ένα αμφιθέατρο όπου παίζονται θεατρικά έργα, όπερα και συναυλίες όλο το χρόνο.

  Πανεπιστημιούπολη Colmenarejo

  Βρίσκεται στην πόλη Colmenarejo, στα βορειοανατολικά της Μαδρίτης, η πανεπιστημιούπολη έχει τρεις σχολές: τη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών και Νομικών, τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και τη Σχολή Μηχανικών. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του περιλαμβάνουν βιβλιοθήκη, αίθουσες εργασίας, μελέτης και έρευνας, καθώς και βιβλιοθήκη περιοδικών, μεταξύ άλλων.

  Μαδρίτη-Πανεπιστημιούπολη Puerta de Toledo

  Η πανεπιστημιούπολη Μαδρίτης-Πουέρτα ντε Τολέδο φιλοξενεί τις δραστηριότητες του Κέντρου Μεταπτυχιακών Σπουδών UC3M, ειδικά εκείνες που σχετίζονται με προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών πανεπιστημίου και προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης. Αυτή η πανεπιστημιούπολη προσφέρει επίσης ποικίλες επιστημονικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που απευθύνονται στην κοινότητα της Μαδρίτης. Μερικές από τις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνουν αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες υπολογιστών, βιβλιοθήκη και αίθουσα συνεδριάσεων.

   Κατάταξη

   Διεθνείς κατατάξεις

   35η θέση παγκοσμίως και 16η στην Ευρώπη, στην κατάταξη QS Top 50 Under 50 2020.

   Ανάμεσα στα 50 καλύτερα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια στη διδασκαλία της αριστείας σύμφωνα με την κατάταξη THE Teaching για το 2019.

   311η θέση στην κατάταξη QS World University Rankings 2021.

   Κατατάσσεται στην κατάταξη της Σαγκάης ως ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο σε 14 ακαδημαϊκά θέματα.

   Ανάμεσα στα πέντε καλύτερα ισπανικά δημόσια πανεπιστήμια σύμφωνα με το U-Multirank 2020.

   Το μόνο ισπανικό δημόσιο πανεπιστήμιο που εμφανίζεται ανάμεσα στις καλύτερες σχολές επιχειρήσεων της Ευρώπης.

   33η θέση στην παγκόσμια κατάταξη των καλύτερων κέντρων εξειδίκευσης στα χρηματοοικονομικά σύμφωνα με την κατάταξη Business Education 2020 των Financial Times.

   Ανάμεσα στα 250 καλύτερα πανεπιστήμια νέων στον κόσμο σύμφωνα με το THE Young University Rankings 2020.

   Το UC3M κατατάσσεται ανάμεσα στα 150 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο σύμφωνα με τη νέα έκδοση του QS Graduate Employability Ranking 2020.

   Κατατάχθηκε ανάμεσα στα καλύτερα 500 πανεπιστήμια παγκοσμίως στη Μηχανική και την Τεχνολογία, σύμφωνα με την Κατάταξη Μηχανικών και Τεχνολογίας της Ανώτατης Εκπαίδευσης 2018 των Times.

   Εθνική κατάταξη

   Ανάμεσα στα 5 καλύτερα ισπανικά πανεπιστήμια, σύμφωνα με το Fundación Conocimiento y Desarrollo CYD Ranking.

   Ηγέτης στην κατάταξη U2021 για απόδοση.

   Κατατάχθηκε μεταξύ των καλύτερων ισπανικών πανεπιστημίων για τις ακαδημαϊκές του επιδόσεις, σύμφωνα με την έκθεση «La Universidad Española en Cifras. Año 2017 y curso académico 2017/2018» (The University in Figures. Έτος 2017 και ακαδημαϊκό έτος 2017/2018) που δημοσιεύτηκε από την Conferencia de Rectores de las Universidades Españolas (CRUE) (Ισπανικό Πανεπιστημιακό Συνέδριο Πρυτάνεων).

   Έντεκα πτυχία UC3M Bachelor κατατάχθηκαν μεταξύ των καλύτερων στην Ισπανία σύμφωνα με την κατάταξη 50 βαθμών 2021 της εφημερίδας El Mundo.

   25 μεταπτυχιακά προγράμματα UC3M είναι από τα καλύτερα στην Ισπανία σύμφωνα με τον Οδηγό Masters El Mundo 2021 250.

   Διαπιστεύσεις

   Διαπιστευμένο από AMBAΔιαπιστευμένο από AACSB

   Τοποθεσίες

   Τοποθεσίες
   • Ronda de Toledo,1, 28005, Madrid

   Ερωτήσεις