Keystone logo
Stockholm School of Economics

Stockholm School of Economics

Stockholm School of Economics

Εισαγωγή

Stockholm School of Economics

Η Stockholm School of Economics είναι ένας ακαδημαϊκός κόμβος για φιλόδοξους μαθητές και ερευνητές από όλο τον κόσμο. Δουλεύοντας στενά με εταιρικούς εταίρους και την κοινωνία γενικότερα, η SSE δημιουργεί ευκαιρίες για τους αποφοίτους της για πάνω από 100 χρόνια.

Μια μοναδική σχολή επιχειρήσεων

Είμαστε μία από τις κορυφαίες σχολές επιχειρήσεων της Ευρώπης, με ένα μοναδικό δίκτυο επιχειρηματικών-κοινοτήτων. Η έρευνά μας είναι διεθνώς αναγνωρισμένη και πολλοί από τους ερευνητές μας είναι από τις κορυφαίες προσωπικότητες στους αντίστοιχους τομείς τους.

Ιστορία

Η Stockholm School of Economics άνοιξε τις πόρτες της στους πρώτους μαθητές της πριν από 110 χρόνια, το 1909.

Η Σουηδία χρειάζεται σχολή επιχειρήσεων

Οι δεκαετίες γύρω στα τέλη του 19ου αιώνα ήταν χρόνια ταχείας βιομηχανικής επέκτασης στη Σουηδία, η οποία με τη σειρά της οδήγησε στην ανάγκη για εκπαιδευμένους διευθυντές και προσωπικό. Κορυφαία στοιχεία στη σουηδική βιομηχανία και εμπόριο αναγνώρισαν ότι τέτοια άτομα θα απαιτούσαν εξειδικευμένη εκπαίδευση σε επιχειρηματικές πρακτικές και θεωρίες. Αυτοί οι ηγέτες της βιομηχανίας (KA Wallenberg, Olof A. Söderberg και Joseph Nachmanson μεταξύ άλλων) συγκέντρωσαν επιχειρηματίες και στελέχη της Στοκχόλμης και το 1906 ίδρυσαν τη Stockholm School of Economics Σχολών της Στοκχόλμης, έναν οργανισμό με μοναδικό σκοπό να κάνουν το όνειρο ενός Η σουηδική σχολή επιχειρήσεων αποτελεί πραγματικότητα.

Τρία χρόνια αργότερα (το 1909), χάρη στην υποστήριξη του Δήμου της Στοκχόλμης, της κυβερνητικής χρηματοδότησης και των δωρεών από ιδιωτικές δωρεές, η Stockholm School of Economics άνοιξε τις πόρτες της για πρώτη φορά. Παραδέχοντας 110 μαθητές, το αρχικό πρόγραμμα σπουδών έτρεξε για δύο χρόνια και κάλυψε τα οικονομικά, το εμπόριο και έναν συνδυασμό πολιτικών επιστημών και νόμου.

Δεκαετίες ανάπτυξης

Η Stockholm School of Economics ξεκίνησε το ταξίδι της στο Brunkebergstorg στο κέντρο της Στοκχόλμης, που βρίσκεται σε ένα εμπορικό κτήριο γνωστό ως ξενοδοχείο Brunkebergs. Εκμισθώνοντας ολόκληρο τον τρίτο όροφο του ξενοδοχείου, η διδασκαλία συνεχίστηκε στις εγκαταστάσεις για σχεδόν δύο δεκαετίες. Με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο, η SSE ξεπέρασε αυτές τις εγκαταστάσεις και ανέθεσε στον Σουηδό αρχιτέκτονα Ivar Tengbom να σχεδιάσει τις νέες εγκαταστάσεις. Το 1926, η Σχολή εγκαινίασε αυτές τις νέες συνοικίες που βρίσκονται στο Sveavägen 65, τη διεύθυνση του κεντρικού μας κτηρίου μέχρι σήμερα. Οι γενναιόδωρες δωρεές με την πάροδο των ετών έδωσαν στην SSE την ευκαιρία να επεκταθεί στον σχεδιασμό της Tengbom, και η αρχική κατασκευή πλαισιώνεται από νεότερα κτίρια και αρκετές επιπλέον εγκαταστάσεις βρίσκονται κοντά.

Οι επόμενες δεκαετίες ήταν μια συναρπαστική περίοδος ανάπτυξης για το SSE. Το 1929, λίγα μόλις χρόνια μετά τη μετάβαση στο Sveavägen, η Σχολή ίδρυσε το πρώτο ερευνητικό ινστιτούτο. Ονομαζόταν το Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας, ιδρύθηκε με την αποστολή να διεξάγει κορυφαία έρευνα στους τομείς της οικονομίας και του εμπορίου. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα ινστιτούτα, όπως το IFL (Institutet för Företagsledning). Αρχικά μόνο εν μέρει συνδέθηκε με την SSE, η IFL παρείχε εκπαιδευτικά προγράμματα σε επιχειρήσεις, διαχείριση και ηγεσία. Μετά την επιτυχία τους, η IFL τελικά θα συνδεόταν αποκλειστικά με τη Σχολή.

Διεθνοποίηση και καινοτομία

Μετά την επιτυχία σε εθνικό επίπεδο, υπήρχε η φιλοδοξία να καθιερωθεί η SSE ως κορυφαία σχολή επιχειρήσεων σε παγκόσμια κλίμακα. Το 1991 η Σχολή προσχώρησε στο CEMS, την Παγκόσμια Συμμαχία στη Διοίκηση Εκπαίδευσης, ένα σύμβολο ποιότητας στον κόσμο της εκπαίδευσης στη διοίκηση. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1999, η SSE εξασφάλισε τη διαπίστευση EQUIS, αποδεικνύοντας περαιτέρω ότι όλα τα προγράμματα και οι έρευνες έχουν επιδείξει αριστεία σε διεθνές επίπεδο.

Το 2007 σημειώθηκε σημαντική αλλαγή για τα πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη μετά τη συμφωνία της διαδικασίας της Μπολόνια, ένα ενιαίο πρότυπο ποιότητας και συγκρισιμότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η δομή του προγράμματος SSE αντικαταστάθηκε από τα προγράμματα Bachelor και Master που έχουμε συνηθίσει σήμερα. Ένα χρόνο μετά την αλλαγή αυτή, η SSE επέκτεινε το χαρτοφυλάκιο προγραμμάτων αναλαμβάνοντας ένα πρόγραμμα εστιασμένο στο λιανικό εμπόριο από το Detaljhögskolan I Norrtälje. Μετονομάστηκε το Πρόγραμμα BSc στη Διαχείριση Λιανικής, το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τη βιομηχανία λιανικής, καθιστώντας το μοναδικό στο σουηδικό ακαδημαϊκό τοπίο.

Ενώ η μεγαλύτερη διεθνοποίηση ήταν (και παραμένει) βασική εστίαση για το Σχολείο, το ίδιο ισχύει και για την καινοτομία. Το SSE Business Lab, ένα εκκολαπτήριο εκκίνησης που συνδέει πολλά υποσχόμενους φοιτητές και αποφοίτους με εμπειρογνώμονες του κλάδου, κυκλοφόρησε ήδη το 2001. Υποστηρίζοντας μια ιδέα από τη σύλληψη έως την υλοποίηση, το SSE Business Lab βοήθησε να ξεκινήσει ένα ευρύ φάσμα επιτυχημένων εταιρειών μέσω τα χρόνια.

Ο πρώτος αιώνας και μετά

Ένα έτος εορτασμού ενός ολοκληρωμένου παρελθόντος και ενός πολλά υποσχόμενου μέλλοντος, το 2009 σηματοδότησε την 100ή επέτειο για την SSE. Με υψηλές προσδοκίες, η επόμενη δεκαετία θα συνέχιζε να ωθεί το Σχολείο προς νέα ύψη. Το 2011, η SSE συμμετείχε σε κοινοπραξία με το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικής Έρευνας. Το αποτέλεσμα ήταν το Σουηδικό House of Finance, ένα εθνικό ερευνητικό κέντρο με στόχο την ενίσχυση της χρηματοοικονομικής έρευνας στη Σουηδία.

Το 2015 ήταν μια εξαιρετικά εκπληκτική χρονιά για την SSE και είδε την έναρξη πολλών συναρπαστικών έργων. Το MISUM (Mistra Center for Sustainable Markets), ένα διεπιστημονικό ερευνητικό κέντρο επικεντρωμένο στην εξεύρεση βιώσιμων επιχειρηματικών λύσεων, ξεκίνησε με σκοπό να εκπαιδεύσει και να προετοιμάσει τους μαθητές για τη διαχείριση ορισμένων από τις πιο πιεστικές προκλήσεις της εποχής μας. Ένα από τα εγχειρήματά τους, το Global Challenges Track, αντιπροσωπεύει την προσπάθεια του Σχολείου να ενσωματώσει αυτή τη νοοτροπία αειφορίας στο παραδοσιακό πρόγραμμα σπουδών.

Συνεχίζοντας αυτό το γεμάτο έτος έτος, έφερε επίσης την έναρξη του SSE Art Initiative. Αντικατοπτρίζοντας την πεποίθηση της Σχολής ότι η τέχνη μπορεί να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την κριτική σκέψη και τον αυτοαναστοχασμό, το SSE Art Initiative αναγνωρίζει την τέχνη ως νόμιμη βάση γνώσεων, με τη δυνατότητα να καταστήσει τόσο την SSE όσο και την κοινωνία γενικά πιο εντατική.

Αυτά τα τελευταία χρόνια ήταν εξίσου ζωηρά, με μερικές ιδιαίτερα συναρπαστικές αλλαγές στο Πρόγραμμα BSc στη Διαχείριση Λιανικής. Από το 2015, το πρόγραμμα εγκατέλειψε την παλιά του πανεπιστημιούπολη στο Norrtälje για να ενταχθεί στην κύρια πανεπιστημιούπολη SSE στη Στοκχόλμη, ενώνοντας τελικά όλα τα προγράμματα κάτω από μια στέγη. Μόλις τρία χρόνια αργότερα, το Πρόγραμμα BSc στη Διαχείριση Λιανικής έκανε ένα άλλο συναρπαστικό βήμα, καθιστώντας το πρώτο πρόγραμμα που διδάχθηκε πλήρως στα Αγγλικά. Τέλος, το πιο πρόσφατο επίτευγμα της SSE είναι η έναρξη ενός νέου ερευνητικού οίκου, του House of Innovation. Αυτό το διεπιστημονικό περιβάλλον έρευνας και εκπαίδευσης επικεντρώνεται στην καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την ψηφιοποίηση και θα προσπαθήσει να ωθήσει τα όρια της σύγχρονης έρευνας.

Αποστολή και Όραμα

Οι δραστηριότητες της Stockholm School of Economics της Στοκχόλμης βασίζονται σε μια σαφή αποστολή και όραμα.

Αποστολή

Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Σουηδίας μέσω της έρευνας και της εκπαίδευσης με βάση την επιστήμη.

Οραμα

Μια παγκόσμιας κλάσης διεθνής σχολή επιχειρήσεων στη Σουηδία.

Εκπαιδευτική αποστολή - ΔΩΡΕΑΝ

Οι πρωταρχικοί εκπαιδευτικοί στόχοι της SSE έχουν ως αφετηρία τους ότι ένας επιτυχημένος υπεύθυνος λήψης αποφάσεων για το μέλλον θα προσεγγίσει τον κόσμο με περιέργεια και αυτοπεποίθηση και ο οποίος, ως φιλόσοφος, ο Ingemar Hedenius είπε: «είναι ελεύθερος και ζωντανός σε σχέση με το άγνωστο». Αυτός ο υπεύθυνος λήψης αποφάσεων μπορεί κάλλιστα να ξεπεράσει γνωστικά από τεχνητή νοημοσύνη, ρομπότ ή μηχανές. Αλλά η βασική ικανότητα των ανθρώπων είναι να είναι άνθρωπος και οι εκπαιδευτικοί στόχοι της SSE λαμβάνουν αυτό το διαφημιστικό μήνυμα. Ένας επιτυχημένος υπεύθυνος λήψης αποφάσεων στο μέλλον θα μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες του ανθρώπου. Ως εκ τούτου, η SSE έχει διατυπώσει τους πρωταρχικούς εκπαιδευτικούς της στόχους μέσω του αρκτικόλεξου ΔΩΡΕΑΝ. Αντιπροσωπεύει:

  • Νοοτροπία με βάση τα γεγονότα και την επιστήμη

Είμαστε ουσιαστικά ένα επιστημονικό ίδρυμα και τα γεγονότα είναι η βάση για όλη την κριτική και αναλυτική σκέψη. Ένας απόφοιτος SSE θα λαμβάνει αποφάσεις με βάση γεγονότα και θα έχει τη δυνατότητα να κάνει διάκριση μεταξύ των τύπων γνώσεων. Αυτή η ικανότητα γίνεται ιδιαίτερα σημαντική σε έναν κόσμο εναλλακτικών γεγονότων, "ψεύτικων ειδήσεων" και φίλτρων φυσαλίδων.

  • Αναστοχαστικός και αυτοσυνείδητος

Το μέλλον θα απαιτήσει περισσότερη σκέψη και αυτογνωσία. Τα άτομα που έχουν εκπαιδευτεί στην SSE θα είναι σε θέση να συλλογιστούν τι ρόλο παίζουν στον κόσμο, να κατανοήσουν τον αντίκτυπο που έχουν στους άλλους, να αξιολογήσουν τις προσωπικές τους προτιμήσεις και να γνωρίζουν πώς καθορίζονται οι επιλογές τους.

  • Ενσυναισθητικός και πολιτισμικά εγγράμματος

Η ενσυναίσθηση και η πολιτιστική ευαισθησία είναι μέχρι στιγμής, κάτι που η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να επιτύχει. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ένα άτομο με κατανόηση γίνεται καλύτερος ηγέτης και υπεύθυνος λήψης αποφάσεων. Ελπίζουμε λοιπόν οι μαθητές μας να είναι σε θέση να εξετάσουν πλήρως την προοπτική των άλλων. Ο πολιτιστικός γραμματισμός είναι επίσης κρίσιμος. Η αλληλεπίδραση με κάποιον από διαφορετικό υπόβαθρο, εμπειρογνωμοσύνη ή επάγγελμα άλλο από το δικό του είναι απαραίτητη προϋπόθεση για το μέλλον.

  • Επιχειρηματικό και υπεύθυνο

Οι μαθητές που αποφοίτησαν από την SSE θα έχουν μια επιχειρηματική και δημιουργική προσέγγιση στον κόσμο. Θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν αλλαγή με υπεύθυνο τρόπο. Δεν πρέπει να αποδεχτούν το status quo αλλά να επιδιώξουν βελτίωση για την κοινωνία και τον κόσμο γενικότερα.

SSE διαπιστευμένη από την EQUIS

Από το 1999, το SSE έχει πιστοποιηθεί από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Βελτίωσης Ποιότητας (EQUIS), το οποίο σημαίνει ότι όλες οι δραστηριότητες - όλα τα προγράμματα και η έρευνα - έχουν επιδείξει αριστεία σε διεθνές επίπεδο.

Το EQUIS είναι ένα διεθνές σύστημα διασφάλισης ποιότητας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις επιχειρήσεις, με στόχο την αύξηση του επιπέδου της εκπαίδευσης στη διαχείριση παγκοσμίως. Το EQUIS διοικείται από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ανάπτυξης Διαχείρισης (EFMD), το οποίο είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός δικτύου ανοιχτός σε εταιρείες και πανεπιστήμια. Η Stockholm School of Economics ήταν ένας από τους ιδρυτές του EFMD.

Μια διαπίστευση EQUIS ισχύει για ολόκληρο το σχολείο, όχι μόνο για μεμονωμένα προγράμματα. Περίπου 100 διαφορετικοί δείκτες ποιότητας εξετάζονται στη διαδικασία διαπίστευσης EQUIS. Ένας τέτοιος δείκτης, ο οποίος ζυγίζει σε μεγάλο βαθμό στις αποφάσεις διαπίστευσης, είναι η διεθνοποίηση - συγκεκριμένα, πόσο μακριά έχει προχωρήσει το σχολείο στη διαδικασία της διεθνοποίησης. Άλλοι σημαντικοί παράγοντες είναι η εκτεταμένη συνεργασία με τον επιχειρηματικό κόσμο, οι εξαιρετικές ερευνητικές δραστηριότητες και η πρώτη γραμμή στους τομείς της ηθικής, της ευθύνης και της βιωσιμότητας.

Επειδή η διαπίστευση EQUIS είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη και σεβαστή σφραγίδα ποιότητας, στόχος μας είναι Stockholm School of Economics της Στοκχόλμης ακόμη πιο ελκυστική για μαθητές, μεταδιδακτορικούς ερευνητές και καθηγητές μέσω αυτής της διαπίστευσης. Η διαπίστευση συνεπάγεται ότι οι δραστηριότητες μιας σχολής επιχειρήσεων ελέγχονται περιοδικά με συστηματικό τρόπο, οπότε το EQUIS είναι επίσης ένα ζωτικό εργαλείο για τις συνεχείς προσπάθειες ελέγχου ποιότητας Stockholm School of Economics

Προϋποθέσεις εισαγωγής στο πρόγραμμα

Δείξτε τη δέσμευσή σας και την ετοιμότητά σας να πετύχετε στη σχολή επιχειρήσεων δίνοντας την εξέταση GMAT – την πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη εξέταση για εισαγωγές που μετρά τις δεξιότητες κριτικής σκέψης και συλλογισμού σας.

Κατεβάστε το μίνι κουίζ GMAT για να πάρετε μια γεύση από τις ερωτήσεις που θα βρείτε στην εξέταση.

Τοποθεσίες

  • Stockholm

    Stockholm, Σουηδία

    Ερωτήσεις