Keystone logo
Stockholm School of Economics in Riga

Stockholm School of Economics in Riga

Stockholm School of Economics in Riga

Εισαγωγή

Ένα από τα καλύτερα Business Schools της Ευρώπης

Δεν χρειάζεται να πάτε μακριά από το σπίτι για να σπουδάσουν σε ένα από τα καλύτερα Επαγγελματικές Σχολές στην Ευρώπη. Η αποστολή του ΝΝΑ Ρίγα είναι να παρέχει state-of-the-art εκπαίδευση στα οικονομικά και τις επιχειρήσεις που συμβάλλει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής, ιδίως τις χώρες της Βαλτικής.

Η πρώτη τάξη μαθητών έγινε δεκτός στο ΝΝΑ Ρίγα το 1994. Από τότε, πάνω από 1.800 φοιτητές έχουν εισέλθει από τις πόρτες της Σχολής Art Nouveau κτίριο στην Strelnieku iela 4α.

"Με την παροχή μια εκπαίδευση που θα είναι ανταγωνιστική σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ΝΝΑ Ρίγα δίνει ταλαντούχους φοιτητές της Βαλτικής μια ευκαιρία που διαμένουν" στο σπίτι "αντί να πάει στο εξωτερικό για σπουδές. Σε αντίθετη περίπτωση, ο πιο ταλαντούχος θα μπορούσε να εγκαταλείψει την περιοχή και από τη στιγμή που το έχουμε κάνει, θα είναι δύσκολο να τους παρασύρει πίσω », λέει ο Anders Paalzow, ΝΝΑ Ρίγα Πρύτανης.

Αποστολή

Η αποστολή του ΝΝΑ Ρίγα υπήρξε, από την ίδρυσή της το 1994, για να παρέχει ένα state-of-the-art εκπαίδευση στις επιχειρήσεις και την οικονομία, που συμβάλλει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής, ιδίως την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.

Η αποστολή περιλαμβάνει, επίσης, την έρευνα, και ΝΝΑ Ρίγα θα πρέπει να παράγει state-of-the-art έρευνας που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τις χώρες της Βαλτικής, καθώς και το σχολείο θα πρέπει να συμμετέχουν ενεργά και να προαχθεί ο δημόσιος διάλογος σε τομείς της αρμοδιότητάς του.

Εγκατάσταση

Η Σχολή της Στοκχόλμης Οικονομικών στη Ρίγα (ΝΝΑ Ρίγα) ιδρύθηκε το 1994 από τη Σχολή Οικονομικών της Στοκχόλμης (ΣΣΕ) με την υποστήριξη της σουηδικής κυβέρνησης, καθώς και το λετονικό Υπουργείο Παιδείας για λογαριασμό της Λετονίας.

Από το 2010 ΝΝΑ Ρίγα ανήκει σε ίδρυμα ιδρύθηκε από ΝΝΑ, το Πανεπιστήμιο της Λετονίας και της ΝΝΑ Ρίγα Συλλόγου Αποφοίτων. Οι εργασίες του ΝΝΑ Ρίγα διέπονται από το Καταστατικό του ΝΝΑ Ρίγα Ιδρύματος, που έχουν συμφωνηθεί από όλους τους ιδρυτές, και ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα του νέου ιδρύματος είναι να αντλήσει κεφάλαια για τη Σχολή.

Το κεντρικό κτίριο ΝΝΑ Ρίγα βρίσκεται σε Strelnieku iela 4α. Το κτίριο είναι ένα αξιόλογο δομή και ένα αρχιτεκτονικό μνημείο εθνικής σημασίας, στην καρδιά της συνοικίας Jugendstil (Art Nouveau) Ρίγας. Η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO.

Το Πρώτο ΝΝΑ Ρίγα Πρόεδρος

Η δημιουργία του ΝΝΑ Ρίγα ήταν στην όραση σε μεγάλο βαθμό ενός ανθρώπου - Staffan Burenstam Linder (1930-2000). Υπηρέτησε ως Πρόεδρος του ΝΝΑ και, όντας ένας άνθρωπος της όρασης, αυτός ήταν ο πατέρας του ΝΝΑ Ρίγα.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν οι χώρες της Βαλτικής (Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία) επανέκτησε την ανεξαρτησία της μετά από σχεδόν 50 χρόνια της σοβιετικής κυριαρχίας, Staffan Burenstam Linder, πρώην μέλος του σουηδικού Κοινοβουλίου και του Υπουργού Εμπορίου, υπηρέτησε ως Πρόεδρος του ΝΝΑ. Αυτός έσπρωξε την ιδέα ότι πρέπει να συσταθεί μια School of Economics, εξυπηρετώντας τις χώρες της Βαλτικής και δίνοντας εντατική εκπαίδευση σε μια νέα γενιά της Βαλτικής διαχειριστές, με τα αγγλικά ως γλώσσα διδασκαλίας. Η Σουηδική Κυβέρνηση υποστήριξε την ιδέα και έτσι έκαναν οι αρχές της Λετονίας. Μια διακυβερνητική συμφωνία που υπεγράφη το 1993 μεταξύ ΝΝΑ, ενεργώντας για λογαριασμό της σουηδικής κυβέρνησης και το λετονικό Υπουργείο Παιδείας. Η Staffan Burenstam Linder Ίδρυμα ιδρύθηκε από την οικογένεια και τους φίλους, το 2001 για να τιμήσει τον ιδρυτή και ευεργέτη ΝΝΑ Ρίγας. Κάθε χρόνο οι δύο υποτροφίες έως 100.000 SEK (περίπου 7.000 ευρώ) απονέμεται στην υποστήριξη των αποφοίτων ΝΝΑ Ρίγα που πρόκειται να μια σκανδιναβική χώρα για περαιτέρω Masters ή σπουδές διδακτορικού επιπέδου.

Τα πρώτα χρόνια

Στις 11 Ιουλίου 1994, η πρώτη τάξη του πτυχίου. μαθητές έγινε ευνοϊκά δεκτή από το πρώτο πρύτανη της σχολής, ο Jan-Erik Vahlne. Οι εργασίες ανακαίνισης στο κτίριο του σχολείου στο Strelnieku iela 4α δεν ολοκληρώθηκε, οπότε οι πρώτοι μήνες δαπανήθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Λετονίας, στη Σχολή της Γεωγραφίας. Στις 8, Νοέμβρη του 1994 το κτίριο του σχολείου στο Strelnieku iela εγκαινιάστηκε παρουσία του βασιλέως ο Carl XVI Gustaf της Σουηδίας και της Α.Ε. του Προέδρου Guntis Ulmanis της Λετονίας.

Η πρώτη τάξη αποτελείται από 56 μαθητές, όλοι τους από τη Λετονία. Το έτος μετά, υπήρξαν μαθητές και από τις τρεις χώρες της Βαλτικής και το μέγεθος της τάξης επεκτάθηκε σε 100, και λίγα χρόνια αργότερα σε 115. Το BSc. πρόγραμμα ξεκίνησε ως ένα διετές πρόγραμμα με μαθήματα ξεκινούν στις αρχές Ιουλίου και συνεχίζει σχεδόν χωρίς διαλείμματα. Το 1998 το Πτυχίο. το πρόγραμμα επεκτάθηκε σε ένα τριετές πρόγραμμα που σήμερα είναι σύμφωνη με την Μπολόνια πλαίσιο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επέκταση

Παράλληλα με την ανάπτυξη του πτυχίου. πρόγραμμα, το σχολείο αναπτύσσεται Εκτελεστική μονάδα Εκπαίδευση του. Από την αρχή, η μονάδα έχει υπηρετήσει τις εκπαιδευτικές ανάγκες της Λετονίας και της Σουηδίας επιχειρηματικών κοινοτήτων, καθώς και τη λετονική κυβέρνηση στους τομείς των επιχειρήσεων, της διαχείρισης και της οικονομίας.

Η πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα είδε μια σειρά από σημαντικές εξελίξεις: Η έναρξη του προγράμματος ΝΝΑ Ρίγα Executive MBA το 2003, η οποία άνοιξε την εμπειρία ΝΝΑ Ρίγα σε μια νέα ομάδα των φοιτητών? την ένταξη των χωρών της Βαλτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που ενίσχυσε σημαντικά τις δυνατότητες ανταλλαγής φοιτητών μέσω του προγράμματος Erasmus? αυξημένες ερευνητικές δραστηριότητες στο σχολείο και η δημιουργία του ανεξάρτητου ερευνητικού κέντρου Δικέφαλου (Βαλτική Διεθνές Κέντρο Μελετών Οικονομικής Πολιτικής) με την οποία η Σχολή συνεργάζεται στενά τόσο από την άποψη της έρευνας και το διδακτικό προσωπικό ραντεβού. Επιπλέον, της Σχολής της ερευνητικής ικανότητας ενισχύθηκε περαιτέρω το 2004, όταν η TeliaSonera Ινστιτούτο στο ΝΝΑ Ρίγα ιδρύθηκε. Το 2009 η Σχολή ιδρύθηκε το Κέντρο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο ΝΝΑ Ρίγα. Το Κέντρο για τη Βιώσιμη Επιχειρήσεων στο ΝΝΑ Ρίγα ιδρύθηκε το 2012.

Προϋποθέσεις εισαγωγής στο πρόγραμμα

Δείξτε τη δέσμευσή σας και την ετοιμότητά σας να πετύχετε στη σχολή επιχειρήσεων δίνοντας την εξέταση GMAT – την πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη εξέταση για εισαγωγές που μετρά τις δεξιότητες κριτικής σκέψης και συλλογισμού σας.

Κατεβάστε το μίνι κουίζ GMAT για να πάρετε μια γεύση από τις ερωτήσεις που θα βρείτε στην εξέταση.

Τοποθεσίες

  • Riga

    Strelnieku iela 4a, LV 1010, Riga

    Ερωτήσεις