Keystone logo
© Uni.
Solvay Brussels School of Economics & Management - Executive Education

Solvay Brussels School of Economics & Management - Executive Education

Solvay Brussels School of Economics & Management - Executive Education

Εισαγωγή

Ποιοι είμαστε

Το Solvay Brussels School of Economics and Management (SBS-EM) δημιουργήθηκε το 1903 από τον Ernest Solvay, έναν γνωστό ανθρωπιστή και καπετάνιο της βιομηχανίας. Σήμερα, η Σχολή είναι περήφανη που είναι μέρος του Université Libre de Bruxelles (ULB), το οποίο διαθέτει πλέον μεταξύ των σχολών του μια σχολή υψηλής ποιότητας αφιερωμένη στα Οικονομικά και τη Διοίκηση.

Όπως πάντα, η SBS-EM τιμά τους κύριους στόχους που έθεσαν οι ιδρυτές της, δηλαδή: εκπαίδευση ηγετών που φιλοδοξούν στο ιδεώδες «Homo Universalis», τονίζοντας μέσα από τα προγράμματά της την αναγκαιότητα μιας διεπιστημονικής προοπτικής και την εστίαση σε ποσοτικές και επιστημονικές προσεγγίσεις. .

Η Σχολή μοιράζεται επίσης κοινές αξίες με το ULB, ιδιαίτερα την αρχή της ελεύθερης έρευνας, μια προσέγγιση που βασίζεται στην κριτική σκέψη και εστίαση στην έρευνα.

Το Solvay Brussels School of Economics and Management είναι γνωστό για το αυστηρό και απαιτητικό εκπαιδευτικό του σύστημα, που εστιάζει στην αριστεία σε κάθε επίπεδο. Αυτό το όραμα και η νοοτροπία, ως εξαιρετικά διεθνές δίκτυο αποφοίτων, επιτρέπουν στη Σχολή να εκπαιδεύσει τους ηγέτες της αυριανής κοινωνίας.

Αποστολή

Η αποστολή μας είναι να έχουμε αποφασιστικό και θετικό αντίκτυπο στον τρόπο αντιμετώπισης των οικονομικών και επιχειρηματικών προκλήσεων. Με μεγάλη έμφαση στις ποσοτικές μεθόδους, παράγουμε πρωτοποριακή έρευνα και εκπαιδεύουμε γυναίκες και άνδρες ώστε να γίνουν αληθινοί ηγέτες και επιχειρηματίες στους τομείς τους.

Οραμα

Να είναι μια κορυφαία Ευρωπαϊκή Σχολή Οικονομικών και Διοίκησης ενσωματωμένη σε ένα πανεπιστήμιο που βασίζεται στην έρευνα, που συνδυάζει ένα μοναδικό μείγμα επιστημονικής αυστηρότητας, εμπλοκής στο πλαίσιο και δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων με μια φιλόδοξη παγκόσμια εμβέλεια.

Αξίες

Το SBS-EM τρέφει ορισμένες βασικές αξίες, οι οποίες αποτελούν τη βάση για τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές του αποστολές. Εμπνέουν επίσης τη φιλοσοφία του όσον αφορά την εσωτερική διακυβέρνηση, τον στρατηγικό σχεδιασμό και τις παιδαγωγικές μεθόδους.

 • Δωρεάν έρευνα: Προκαλούμε τους μαθητές και τα ενδιαφερόμενα μέρη μας να ανοίξουν το μυαλό τους σε ένα ευρύ φάσμα προοπτικών και να υιοθετήσουν μια κριτική στάση.
 • Αριστεία: Όλοι προσπαθούμε για τα υψηλότερα πρότυπα απόδοσης.
 • Επιχειρηματικό πνεύμα: Αναμένουμε από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη μας να επιδείξουν πρωτοβουλία, καινοτομίες και ηγεσία.
 • Πολυεπιστημονικότητα: Βασιζόμαστε σε έναν πλήρη συνδυασμό πανεπιστημιακών κλάδων και της τεχνογνωσίας μας στα οικονομικά και τη διαχείριση.
 • Ίσες ευκαιρίες: Παρέχουμε πρόσβαση σε φοιτητές από κάθε κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο.
 • Δημοκρατική διακυβέρνηση: Οι επαγγελματίες, οι ακαδημαϊκοί, οι ερευνητές, οι φοιτητές και το προσωπικό έχουν όλοι φωνή στη διακυβέρνησή μας.
 • Κοινωνική συνάφεια: Καλλιεργούμε μια μακρά παράδοση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ηθικής και διαφορετικότητας στους δημόσιους οργανισμούς και στον επιχειρηματικό κόσμο.

Γιατί το Solvay Brussels School of Economics and Management είναι η σωστή επιλογή

Γνωρίζουμε την πρώτη ερώτηση που κάνατε στον εαυτό σας: "γιατί να σπουδάσω στο Solvay Brussels School of Economics and Management;" Φυσικά, έχουμε απαντήσεις για εσάς, οπότε εδώ είναι όλοι οι λόγοι για τους οποίους είναι προφανές ότι πρέπει να σπουδάσετε στο SBS-EM!

Η Σχολή παρέχει προηγμένες δεξιότητες σε ποσοτικές και αναλυτικές τεχνικές, με εξαιρετικούς αποφοίτους γνωστούς για τα άριστα ρεκόρ τοποθέτησης τους.

Το Solvay Brussels School έχει μεγάλη παγκόσμια φήμη. Αυτό σημαίνει ότι μετά την αποφοίτησή σας θα έχετε στα χέρια σας ένα πτυχίο υψηλής ποιότητας, αναγνωρισμένο σε όλο τον κόσμο! Η φήμη της Σχολής για την αριστεία και την αυστηρότητα χρονολογείται πριν από εκατό χρόνια.

Ως φοιτητής του Solvay, είστε μέρος μιας τεράστιας φοιτητικής κοινότητας και μετά την αποφοίτησή σας μπορείτε να γίνετε μέλος ενός μεγάλου δικτύου αποφοίτων με περισσότερα από 30.000 μέλη, συμπεριλαμβανομένων CEOs και επιχειρηματιών υψηλού προφίλ. Αυτές οι κοινότητες θα είναι πάντα εκεί για εσάς σε όλα τα στάδια της ζωής σας!

Η αποφοίτηση από το SBS-EM σάς προσφέρει ισχυρές συνδέσεις με τον εταιρικό και θεσμικό κόσμο μέσω του Προγράμματος Πιστωτικής Πρακτικής Άσκησης της Σχολής, εταιρικών εκδηλώσεων και συνεδρίων προσαρμοσμένων σε κάθε πρόγραμμα Solvay.

Το Solvay Brussels School: μια διεθνής προοπτική

Το Solvay Brussels School of Economics and Management, που βρίσκεται στην κοσμοπολίτικη καρδιά του Βελγίου και της Ευρώπης, ήταν ένα διεθνές σχολείο από την αρχή του. Η διεθνής μας εμβέλεια και η αναγνώρισή μας συνδέονται στενά με το διεθνές μας δίκτυο ενδιαφερομένων, τα μέλη των οποίων θεωρούμε ότι είναι πραγματικοί εταίροι στη συνδημιουργία. Τα εξαιρετικά και διεθνώς διαπιστευμένα ερευνητικά και εκπαιδευτικά μας προγράμματα καθίστανται δυνατά και προορίζονται για αυτούς τους εταίρους.

Ως Σχολή και Πανεπιστήμιο, δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε κοινωνική αξία και να συμβάλλουμε στην παγκόσμια ευημερία. Ευημερία για όλους: αλληλεγγύη, ισότητα και ελευθερία σε μια ανοιχτή, παγκόσμια και ποικιλόμορφη κοινωνία.

Οι διεθνείς ενδιαφερόμενοι αναφέρονται στους φοιτητές, τους αποφοίτους, το διοικητικό προσωπικό και τους καθηγητές μας που είναι εκτός Βελγίου. Στόχος μας είναι να αυξήσουμε το ποσοστό διεθνοποίησης αυτών των ενδιαφερομένων, το οποίο είναι ήδη σχετικά υψηλό σε σύγκριση με τα παγκόσμια πρότυπα. Πάνω από το 20% των φοιτητών μας είναι από το εξωτερικό, αλλά αυτή η αναλογία είναι πολύ μεγαλύτερη για τα MBA, Ph.D. προγράμματα και Master in Microfinance, όπου τουλάχιστον το 60% των φοιτητών προέρχεται από το εξωτερικό. Επιπλέον, το 35% του διδακτικού προσωπικού και το 50% του διοικητικού μας προσωπικού είναι από το εξωτερικό.

Η ύπαρξη διεθνών και πολυπολιτισμικών ενδιαφερομένων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένα ίδρυμα που στοχεύει να φτάσει σε διεθνή πρότυπα ποιότητας.

Η διεθνοποίηση βρίσκεται στον πυρήνα του οράματος και της αποστολής του σχολείου μας. Από τις Βρυξέλλες, μπορείτε να ταξιδέψετε σε λιγότερο από 2 ώρες στο Παρίσι, το Άμστερνταμ και την Κολωνία και σε λίγο περισσότερο από δύο ώρες μπορείτε να είστε στο Λονδίνο. Η στρατηγική διεθνοποίησης του σχολείου βασίζεται σε τρεις πυλώνες: τους διεθνείς ενδιαφερόμενους φορείς, την παγκόσμια εμβέλεια των μαθητών μας και τη διεθνή προβολή. Μέσω υποχρεωτικών προγραμμάτων ανταλλαγών με 140 συνεργάτες σε όλο τον κόσμο, τριών διπλών πτυχίων και πιστωμένων πρακτικών, διασφαλίζουμε την παγκόσμια εμβέλεια των φοιτητών μας.

Από το 1990 οι φοιτητές μας είχαν την ευκαιρία να πάνε στο εξωτερικό ως μέρος ενός αναπτυγμένου προγράμματος διεθνών ανταλλαγών. Κάθε χρόνο, 300-350 φοιτητές πηγαίνουν στο εξωτερικό και περισσότεροι από 150 φοιτητές έρχονται στις Βρυξέλλες. Έχουν υπογραφεί συμφωνίες ανταλλαγής με περισσότερα από 140 πανεπιστήμια και σχολές επιχειρήσεων σε 40 χώρες. Το πρόγραμμα ανταλλαγής επιτρέπει στους μαθητές να αναπτύξουν την ικανότητά τους να προσαρμοστούν σε νέα περιβάλλοντα, να μάθουν για διαφορετικά ακαδημαϊκά συστήματα και να μελετήσουν συγκεκριμένα θέματα, να αναπτύξουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να μάθουν για νέους πολιτισμούς και τρόπους ζωής.

Γιατί Βρυξέλλες;

Όταν ρωτήσετε για τις Βρυξέλλες, πολλοί θα σας πουν το ίδιο πράγμα: είναι μικρό. Αυτό είναι το παράδοξο των Βρυξελλών με λίγα λόγια. Μια τριπλή πρωτεύουσα (της Ευρώπης, του Βελγίου και της περιοχής της Φλάνδρας), έδρα τόσο του ΝΑΤΟ όσο και των κεντρικών γραφείων της ΕΕ, η ευρωπαϊκή βάση για μεγάλο αριθμό διεθνών εταιρειών (συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 1.000 μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες), με πληθυσμό περισσότεροι από 300.000 εκπατρισμένοι, ένα απίστευτα κοσμοπολίτικο περιβάλλον… Κι όμως, οι Βρυξέλλες παραμένουν μια πολύ χαλαρή και χαλαρή πόλη που καταφέρνει να διατηρήσει την ανθρώπινη κλίμακα.

Ώριμες με όλες τις εγκαταστάσεις και τη διασκέδαση που θα περιμένατε από μια πρωτεύουσα, από ξενοδοχεία, μπαρ και εστιατόρια μέχρι μουσεία και διάσημα μνημεία, οι Βρυξέλλες είναι ακόμα εύκολο να τις μετακινήσετε. Εκτός ώρας αιχμής, μπορείτε να διασχίσετε την πόλη σε μόλις 20 λεπτά. Το ίδιο το κέντρο της πόλης είναι εύκολα προσβάσιμο. Τέλος, οι χώροι πρασίνου της πόλης (πάρκα - δάση - δάση) αποτελούν το 13,8% της επιφάνειάς της.

Ιστορικά αγκυροβολημένο στην καρδιά αυτής της μεγάλης μητρόπολης, το Solvay Brussels School of Economics and Management αξιοποιεί τις γεωστρατηγικές δυνάμεις της πόλης για να επιτρέψει στους μαθητές του να γίνουν πραγματικοί διεθνείς επαγγελματίες με υψηλές δυνατότητες δικτύωσης.

Έρευνα στο Solvay Brussels School of Economics and Management

Η εξαιρετική διεθνής έρευνα είναι ζωτικής σημασίας για το SBS-EM. Όχι μόνο επειδή αναπτύσσει την κατανόησή μας για τα οικονομικά και διαχειριστικά φαινόμενα - η οποία στη συνέχεια επιτρέπει την πρακτική έρευνα που προσπαθεί να βελτιώσει τις επιχειρηματικές και δημόσιες πρακτικές - αλλά επίσης επειδή ανατροφοδοτεί τις τάξεις μας καθώς ενθαρρύνει τα μέλη της σχολής μας να εμφυσήσουν πολύτιμα νέα ευρήματα και τις μεθόδους διδασκαλίας τους. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του τελευταίου είναι τα δύο επιτυχημένα διδακτορικά μας. προγράμματα (ένα στα Οικονομικά και ένα στη Διοίκηση) που παρέχουν στους διδακτορικούς φοιτητές τα πιο πρόσφατα εργαλεία που τους δίνουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν στα ερευνητικά σύνορα στους τομείς εξειδίκευσής τους.

Η σχολή μας έχει λάβει ευρεία διεθνή αναγνώριση για την έρευνά της. Τα μέλη της σχολής μας περιλαμβάνουν έναν νικητή του βραβείου Francqui (το «Βελγικό Βραβείο Νόμπελ»), έναν βραβευμένο με το βραβείο Yrjö Jahnsson, δύο υπότροφους από την Econometric Society, οκτώ πρώην έδρες Francqui, ένα επίτιμο μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών , κι αλλα. Το σχολείο μας έχει επίσης λάβει πολυάριθμες ανταγωνιστικές επιχορηγήσεις, συμπεριλαμβανομένων έξι από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας.

Εκτός από αυτά τα έγκριτα ακαδημαϊκά βραβεία, η τεχνογνωσία των μελών ΔΕΠ μας αναγνωρίζεται επίσης στην πράξη, όπως αποδεικνύεται από τις πολλές θέσεις εμπειρογνωμόνων που κατέχουν τα μέλη ΔΕΠ, συμπεριλαμβανομένων, στο Βέλγιο, με το Ανώτατο Συμβούλιο Στατιστικής, την Επιτροπή Ευρετηρίου, την Infrabel , και τη Βελγική Επιτροπή Εταιρικής Διακυβέρνησης, καθώς και με τον ΟΟΣΑ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και την OXERA στην Ευρώπη. Τα μέλη ΔΕΠ καλούνται επίσης τακτικά να διαβουλεύονται με διάφορες εταιρείες και δημόσιες διοικήσεις.

Bram De Rock & Nicolas Van Zeebroeck

Αντιπρύτανης & πρώην Αντιπρύτανης υπεύθυνος Έρευνας στο SBS-EM

Σχετικά με τις Διαπιστεύσεις

Equis

Το Solvay Brussels School of Economics and Management (SBS-EM) είναι διαπιστευμένο από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Βελτίωσης Ποιότητας (Ετικέτα EQUIS), το κορυφαίο παγκοσμίως σύστημα διαπίστευσης σχολών επιχειρήσεων. Κάθε 3 ή 5 χρόνια, το σχολείο υποβάλλεται στην πιο απαιτητική ανεξάρτητη αξιολόγηση. Έρευνα, σχολή, ποιότητα προγραμμάτων και υποδομών, δεσμεύσεις για καινοτομία, όραμα του σχολείου, συνεργασίες και συμπερίληψη του επιχειρηματικού κόσμου στη διαχείριση του σχολείου, το EQUIS επιθεωρεί κάθε πτυχή του τι κάνει μια κορυφαία σχολή επιχειρήσεων. Το EQUIS επίσης καθοδηγεί και ενθαρρύνει τις υποψήφιες σχολές επιχειρήσεων να κάνουν βελτιώσεις όπου είναι απαραίτητο και σε παγκόσμιο επίπεδο συμβάλλει στην άνοδο των προτύπων της εκπαίδευσης στη διαχείριση.

Για τους φοιτητές και τους μεταπτυχιακούς συμμετέχοντες, το EQUIS αντιπροσωπεύει ένα σημείο αναφοράς με το οποίο μπορούν να συγκρίνουν τα επιτεύγματα του σχολείου.

ΑΜΒΑ

Το MBA του σχολείου είναι διαπιστευμένο από την Ένωση MBAs (AMBA) , την καλύτερη ανεξάρτητη διεθνή αρχή για τη μεταπτυχιακή επιχειρηματική εκπαίδευση.

Ακριβώς όπως η διαπίστευση EQUIS, η ετικέτα AMBA είναι μια μαρτυρία ποιότητας σε κάθε επίπεδο για το MBA μας.

Qfor

Το Solvay Lifelong Learning είναι διαπιστευμένο από τον Ευρωπαϊκό ανεξάρτητο οργανισμό ελέγχου, Qfor.

Ο έλεγχος Qfor καθορίζει την ποιότητα και τον επαγγελματισμό των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των εταιρειών συμβούλων. Σε εθνικό επίπεδο, η διαπίστευση Qfor αναγνωρίζεται από τις Περιφέρειες της Φλάνδρας και της Βαλλονίας.

Η Σχολή: μέλος του AACSB

Το Solvay Brussels School of Economics and Management (SBS-EM) είναι μέλος της AACSB Business Education Alliance , μιας παγκόσμιας μη κερδοσκοπικής ένωσης που συνδέει εκπαιδευτικούς, φοιτητές και επιχειρήσεις για την επίτευξη ενός κοινού στόχου: τη δημιουργία της επόμενης γενιάς μεγάλων ηγετών.

Η AACSB παρέχει υπηρεσίες διασφάλισης ποιότητας, ευφυΐας επιχειρηματικής εκπαίδευσης και επαγγελματικής ανάπτυξης σε περισσότερους από 1.600 οργανισμούς μέλη και σε περισσότερες από 800 διαπιστευμένες σχολές επιχειρήσεων παγκοσμίως.

Όταν εκπαιδευτικοί, επαγγελματικοί και επιχειρηματικοί οργανισμοί γίνονται μέλη της AACSB Business Education Alliance, αποτελούν μέρος ενός κινήματος που ενώνεται για τη βελτίωση της ποιότητας της επιχειρηματικής εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο.

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

  • Καινοτομία και επιχειρηματικότητα

  Διαπιστεύσεις

  Διαπιστευμένο από EFMD EquisΔιαπιστευμένο από AMBAΔιαπιστευμένο από AACSB

  Τοποθεσίες

  • Brussels

   Avenue Franklin Roosevelt 42, 1050, Brussels

  Προγράμματα

  Ερωτήσεις