Keystone logo
IU International University of Applied Sciences

IU International University of Applied Sciences

IU International University of Applied Sciences

Εισαγωγή

Τι κάνει διαφορετικά IU ;

Με περισσότερους από 100.000 φοιτητές από περισσότερες από 153 χώρες , IU International University of Applied Sciences είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Γερμανίας. Προσφέρουν πιστοποιημένα από το κράτος, κορυφαίας ποιότητας προγράμματα πτυχίου Bachelor, Master και MBA που διδάσκονται στα αγγλικά - με μια εντελώς νέα προσέγγιση.

Τα προγράμματα της IU στην πανεπιστημιούπολη στο Βερολίνο και το Bad Honnef παρέχουν μια δομημένη αλλά ευέλικτη εμπειρία σπουδών, ώστε να μπορείτε να εξισορροπήσετε τις σπουδές, την εργασία και την προσωπική ζωή στη Γερμανία. Με ένα πρόγραμμα που συνδυάζει προσωπικά μαθήματα και διαδικτυακή αυτοδιδασκαλία, μπορείτε να βυθιστείτε σε μια ξένη χώρα ενώ χτίζετε το κοινωνικό και επαγγελματικό σας δίκτυο.

Σε κάθε πανεπιστημιούπολη του IU στο Βερολίνο και στο Bad Honnef, θα είστε μέρος μιας πραγματικά ζωντανής και διεθνούς κοινότητας. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις της πανεπιστημιούπολης, το υποστηρικτικό περιβάλλον μάθησης και οι διασκεδαστικές δραστηριότητες στην πανεπιστημιούπολη σάς επιτρέπουν να βιώσετε πλήρως τη φοιτητική ζωή στη Γερμανία ενώ εργάζεστε σκληρά για να πετύχετε τους στόχους σας.

Τις ημέρες εκτός πανεπιστημιούπολης, μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τη μάθησή σας χάρη στην πλήρως ενσωματωμένη ψηφιακή πλατφόρμα της IU και τα καινοτόμα εργαλεία εκμάθησης που ενσωματώνουν τεχνολογία AI, όπως το ChatGPT και το Syntea . Με την ολοκλήρωση των σπουδών σας, θα δικαιούστε επίσης βίζα 18 μηνών μετά τις σπουδές για να ξεκινήσετε μια καριέρα στη Γερμανία.

Μάθετε περισσότερα για IU .

Επιτυχία παγκοσμίως με IU

Με IU , μπορείτε να ανοίξετε πόρτες σε ευκαιρίες σταδιοδρομίας σε όλο τον κόσμο . Τα διαπιστευμένα από το κράτος προγράμματά τους θα σας εξοπλίσουν με γνώσεις σχετικές με τον κλάδο και δεξιότητες σε ζήτηση, ώστε να μπορείτε να ξεχωρίσετε στην παγκόσμια αγορά εργασίας. Η φοίτηση στο IU σάς δίνει επίσης πρόσβαση στις αποκλειστικές διαδικτυακές υπηρεσίες σταδιοδρομίας και εκδηλώσεις και σας συνδέει με το παγκόσμιο δίκτυο ακαδημαϊκών συνεργατών τους, ώστε να μπορείτε να σπουδάζετε στις ΗΠΑ, τον Καναδά ή την Αυστραλία.

Γιατί IU ;

 • Μεικτή μάθηση: Παρακολουθήστε μαθήματα στην πανεπιστημιούπολη μόνο 2-3 φορές την εβδομάδα.
 • Ευέλικτο: Μελετήστε στο διαδίκτυο με το δικό σας πρόγραμμα για την υπόλοιπη εβδομάδα.
 • Εξερευνήστε επιλογές εργασίας-σπουδών στη Γερμανία: έως και 20 ώρες την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της μελέτης
 • Προσανατολισμός σταδιοδρομίας: IU παρέχει εξειδικευμένα προγράμματα σπουδών σε τομείς υψηλής ζήτησης.
 • Μαθήματα: συνδυάζουν θεωρία και πρακτική εφαρμογή μέσω πραγματικών περιπτώσεων.
 • Ξεκινήστε την καριέρα σας στη Γερμανία: μετά την αποφοίτησή σας με βίζα 18 μηνών μετά τις σπουδές.
 • Όλα τα προγράμματα είναι διαπιστευμένα: σύμφωνα με τα γερμανικά και τα πρότυπα της ΕΕ στην εκπαίδευση.
 • Τα πτυχία IU είναι διεθνώς αναγνωρισμένα και μπορούν να μετατραπούν σε ισοδύναμα στο εξωτερικό για εργασία ή περαιτέρω σπουδές.
 • Αναγνωρισμένο από το WES Canada & US και μέλος του Association of Indian Universities (A IU ).

Η αποστολή της IU

Αυτό που οδηγεί IU , είναι αυτό που σας οδηγεί: IU σχεδιάζει τα προγράμματά της ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ευέλικτα και καινοτόμα—χωρίς να θυσιάζει την ποιότητα. Παρέχουν εξειδικευμένη τεχνογνωσία και καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό, καθώς και εστιάζοντας σε άριστες υπηρεσίες φοιτητών και επαγγελματικές συμβουλές. Τα προγράμματα του IU παρέχουν γνώσεις και δεξιότητες για συγκεκριμένο θέμα με προσέγγιση προσανατολισμένη στο μέλλον και ψηφιακά εργαλεία για την προετοιμασία των αποφοίτων για τον διεθνή επιχειρηματικό κόσμο.

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

Ζώντας στη Γερμανία

Η Γερμανία θεωρείται ένας από τους κορυφαίους προορισμούς σπουδών στον κόσμο και στην καρδιά της Ευρώπης. Ηγέτης στην καινοτομία, τις επιχειρήσεις και τη μηχανική, οι προοπτικές σταδιοδρομίας με γερμανικό πτυχίο είναι ποικίλες και εκτεταμένες. Η Γερμανία καλωσορίζει επίσης διεθνείς επαγγελματίες και προσφέρει βίζα εργασίας 18 μηνών μετά τις σπουδές σε φοιτητές που πραγματοποιούν το τελευταίο εξάμηνο στη Γερμανία.

Πανεπιστημιουπόλεις IU

Στο IU , μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο σύγχρονες πανεπιστημιουπόλεις στο Βερολίνο και στο Bad Honnef, το καθένα εξοπλισμένο με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, χώρους μάθησης και βιβλιοθήκες. Ζήστε τη ζωντανή σκηνή του Βερολίνου ή εγκατασταθείτε στο φιλικό περιβάλλον του Bad Honnef, όπου διατίθενται καταλύματα στην πανεπιστημιούπολη. Γίνετε μέλος συλλόγων και κοινωνιών, χαλαρώστε σε κοινωνικούς χώρους και αγκαλιάστε την υποστηρικτική διεθνή κοινότητα σε όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής σας διαδρομής.

Υποστήριξη Φοιτητών

Καθώς εργάζεστε για την επίτευξη των στόχων σας στο IU , θα βρείτε ένα ισχυρό σύστημα υποστήριξης με χρήσιμους συμβούλους σπουδών, ειδικούς γραφείου σταδιοδρομίας και έμπειρους καθηγητές. Αυτοί οι φιλικοί επαγγελματίες σας καθοδηγούν στο ακαδημαϊκό σας ταξίδι, από την επιλογή μαθημάτων μέχρι την εύρεση πρακτικής άσκησης και ευκαιριών εργασίας.

Ισορροπία Μελέτης-Ζωής

Στο IU , θα απολαύσετε μια υγιή ισορροπία σπουδών-ζωής μέσω ενός μοντέλου μικτής μάθησης στην πανεπιστημιούπολη που συνδυάζει μαθήματα σε μικρές ομάδες και διαδικτυακή αυτο-μελέτη. Αυτή η ευέλικτη προσέγγιση σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά τις σπουδές, την εργασία και την προσωπική ζωή, ενώ συμμετέχετε σε μια ποικιλόμορφη διεθνή κοινότητα και αναζητάτε ευκαιρίες εργασίας, όπως θέσεις μερικής απασχόλησης ή πρακτικής άσκησης, εμπλουτίζοντας έτσι τη συνολική εμπειρία σπουδών στο εξωτερικό.

  Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο και Q&A

  Webinar: Μελέτη στο Διαδίκτυο με IU 3:00 μ.μ. - 3:45 μ.μ. (CEST)

  Απαιτήσεις Βίζας

  • Οι φοιτητές με υπηκοότητα χώρας μέλους της ΕΕ, που σχεδιάζουν να παρακολουθήσουν διαλέξεις στην πανεπιστημιούπολη κατά τη διάρκεια μέρους (ή όλων) των σπουδών τους, δεν χρειάζονται άδεια διαμονής για να εισέλθουν στη Γερμανία.
  • Οι φοιτητές χωρίς υπηκοότητα χώρας μέλους της ΕΕ, που σχεδιάζουν να παρακολουθήσουν διαλέξεις στην πανεπιστημιούπολη κατά τη διάρκεια ενός μέρους (ή όλων) των σπουδών τους, πρέπει να λάβουν έγκυρη άδεια διαμονής για να μπορέσουν να σπουδάσουν στη Γερμανία.

  * Αυτό ισχύει μόνο για φοιτητές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν ένα ή περισσότερα εξάμηνα στην πανεπιστημιούπολη στη Γερμανία. Οι φοιτητές που σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν όλες τις σπουδές τους διαδικτυακά μέσω της εικονικής πανεπιστημιούπολης IU , δεν χρειάζεται να λάβουν άδεια παραμονής – ανεξάρτητα από την υπηκοότητά τους.

  Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία αίτησης για άδεια διαμονής, επικοινωνήστε με τη Συμβουλευτική Ομάδα Σπουδών της IU .

  Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

  Αλλάξτε το μέλλον σας με IU - κάντε αίτηση και εξοικονομήστε έως και 25%!

  IU αναζητά πάντα νέους τρόπους για να σας βοηθήσει να συνδυάσετε εκπαίδευση υψηλής ποιότητας και προσβάσιμη, ανεξάρτητα από τις περιστάσεις σας.

  Εγγραφείτε σε μια από τις πανεπιστημιουπόλεις της στο Bad Honnef ή στο Βερολίνο και απολαύστε τη μοναδική προσέγγιση της IU που σας επιτρέπει να επιτύχετε μια ισορροπία μεταξύ των ακαδημαϊκών σας αναζητήσεων, των εργασιακών σας υποχρεώσεων, των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων και της εξερεύνησης μιας νέας ηπείρου ενώ εργάζεστε για τους μελλοντικούς σας στόχους.

  Κάντε αίτηση σήμερα και θα έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε έως και 25% έκπτωση στις σπουδές σας στην πανεπιστημιούπολη!

  Κατάταξη

  Διαπιστεύσεις, κατατάξεις και συνδρομές

  Διαπίστευση

  IU International University of Applied Sciences έχει λάβει διαπίστευση συστήματος από το EQAR, το FIBAA, το Γερμανικό Συμβούλιο Διαπίστευσης και το Γερμανικό Συμβούλιο Επιστημών και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Αυτό σημαίνει ότι τα μαθήματα, η σχολή και το διδακτικό τους υλικό πληρούν τα αυστηρά πρότυπα που ορίζονται σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές ακαδημαϊκές κατευθυντήριες γραμμές και μπορούν πλέον να πιστοποιήσουν τα δικά τους προγράμματα.

  Βραβεία και Βαθμολογίες

  IU είναι το πρώτο γερμανικό πανεπιστήμιο που έλαβε 99/100 στην έκθεση QS Stars, αλλά ήταν επίσης στην κορυφή 6 από τις 25 κατηγορίες στη μεγαλύτερη κατάταξη πανεπιστημίων της Γερμανίας από το CHE. Πρόσφατα, τα διαδικτυακά προγράμματα MBA της IU κατέλαβαν την 26η θέση στην Ευρώπη στην περίφημη κατάταξη QS Online MBA, ένα εντυπωσιακό επίτευγμα και αναγνώριση στη διεθνή σκηνή.

  Συνδρομές

  IU είναι μέλος του Business Graduate's Association, της Online Learning Consortium, της AASCB και του Global Education Coalition της UNESCO. Αυτές οι συνδρομές τους δίνουν συνδέσεις με άλλα ιδρύματα, εταιρείες και ΜΚΟ, καθώς και προγράμματα σπουδών κορυφαίας βαθμίδας και μαθήματα ανάπτυξης δια βίου μάθησης. Αξιοποιώντας την τεχνολογία αιχμής, IU βοηθά τους μαθητές που έχουν ανάγκη να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους και να επιδιώξουν τη δια βίου μάθηση

  Από τον Απρίλιο του 2023, IU είναι μέλος της Ένωσης Ινδικών Πανεπιστημίων (A IU ), της μεγαλύτερης πανεπιστημιακής ένωσης στον κόσμο με ξένα πανεπιστήμια ως συνδεδεμένο μέλος. IU είναι επίσης το μόνο ευρωπαϊκό μέλος της Ένωσης Αφρικανικών Πανεπιστημίων (AAU), ενός δικτύου με περισσότερα από 420 πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα από όλη την αφρικανική ήπειρο

  Παγκόσμια Αναγνώριση και Ακαδημαϊκοί Συνεργάτες

  Παγκόσμια Αναγνώριση

  Καθώς IU αναγνωρίζεται από το WES Καναδά και τις ΗΠΑ, τα πτυχία τους μπορούν να μετατραπούν σε πόντους σύμφωνα με τα τοπικά ακαδημαϊκά πρότυπα στο Canadian Immigration Point System και στο American Immigration Assessment Scheme.

  Ακαδημαϊκοί Συνεργάτες

  Μέσω συνεργασιών με ακαδημαϊκά ιδρύματα από όλο τον κόσμο, IU προσφέρει έναν πιο προσιτό τρόπο για τους φοιτητές να σπουδάσουν και να ζήσουν στο εξωτερικό. Το IU Study Abroad Alliance επιτρέπει στους φοιτητές να ξεκινήσουν ένα πτυχίο στο IU και να το ολοκληρώσουν σε ένα συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία ή την Ευρώπη, όπου οι ευκαιρίες σταδιοδρομίας είναι άφθονες

  Μαρτυρίες Φοιτητών

  Τοποθεσίες

  • Bad Honnef

   Mülheimer Str. 38, 53604, Bad Honnef

   • Berlin

    Frankfurter Allee,73a, 10247, Berlin

    • Berlin

     Berlin, Γερμανία

     Ερωτήσεις