Keystone logo
International Telematic University UNINETTUNO Μεταπτυχιακό στο Global MBA (συνδυασμένη έκδοση της Ρώμης)
International Telematic University UNINETTUNO

Μεταπτυχιακό στο Global MBA (συνδυασμένη έκδοση της Ρώμης)

Rome, Ιταλία

18 Months

Αγγλικά

Πλήρης απασχόληση

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 4.000

Ανάμεικτο

Εισαγωγή

Το Global MBA που σχεδιάστηκε από την Uninettuno (Master πρώτου επιπέδου) είναι ένα νέο πρόγραμμα που είναι προσαρμοσμένο στην ανάλυση του αντίκτυπου των νέων ΤΠΕ και των ψηφιακών τεχνολογιών στη διαχείριση μιας εταιρείας. Τα κύρια θέματα του Master είναι η καινοτομία της εταιρείας, οι ΤΠΕ και οι ψηφιακές τεχνολογίες για τις επιχειρήσεις, Big Data, Ηλεκτρονικό Εμπόριο, ΤΠΕ, ιδιωτικές και δημόσιες εταιρείες, Blockchain και καινοτόμα συστήματα χρηματοδότησης.

Το ακαδημαϊκό πρόγραμμα παρέχει συνολικό ποσό 90 ECTS, αποτελούμενο από 56 ECTS διαδικτυακών δραστηριοτήτων στην πλατφόρμα Uninettuno και 22 ECTS στην πανεπιστημιούπολη. Το πρόγραμμα τελειώνει με μια διατριβή μεταπτυχιακών φοιτητών. η διατριβή έχει συνολικό ποσό 12 ECTS.

Το μάθημα έχει σχεδιαστεί για να εξοπλίσει τους μαθητές με τις τρέχουσες και αναδυόμενες θεωρίες, τεχνικές και πρακτικές καινοτομίας και ψηφιοποίησης στη διαχείριση και τη διοίκηση επιχειρήσεων. Προσπαθεί να παρέχει ένα ενθαρρυντικό και διανοητικά απαιτητικό περιβάλλον, στο οποίο οι μαθητές ενθαρρύνονται να ασχοληθούν με την ακαδημαϊκή βιβλιογραφία, τις περιπτωσιολογικές μελέτες και ο ένας τον άλλον, ενώ σκέφτονται τις δικές τους διαχειριστικές και επιχειρηματικές εμπειρίες.

Το μάθημα στοχεύει στην προετοιμασία των φοιτητών για ανώτερες διοικητικές θέσεις τόσο σε δημόσιους όσο και σε ιδιωτικούς οργανισμούς και να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις ενός σύνθετου και ταχέως μεταβαλλόμενου παγκόσμιου επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

142856_pexels-photo-2977565.jpeg

Ανάλυση σεναρίου

Σε μια ιστορική και οικονομική φάση όπως η τρέχουσα, η εταιρική επικοινωνία έχει υποστεί μια σημαντική εξέλιξη που περνά από τα παραδοσιακά μέσα στα νέα ψηφιακά μέσα.

Υπάρχουν ορισμένα στοιχεία, εκτός της εταιρείας, που έχουν ισχυρό αντίκτυπο στο ψηφιακό επίπεδο: η αυξανόμενη συνάφεια των κοινωνικών μέσων στη συμπεριφορά των ανθρώπων, καθώς και η συνεχής μεταβλητότητα του τεχνολογικού σεναρίου επηρεάζει σημαντικά το ψηφιακό μάρκετινγκ σε σύγκριση με την απλότητα και στατική φύση των παραδοσιακών μέσων.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αλλάζει γρήγορα το οικονομικό και κοινωνικό σενάριο και επαναπροσδιορίζει σε βάθος το ανταγωνιστικό περιβάλλον στο οποίο λειτουργούν οι εταιρείες, καθώς και τα επιχειρηματικά τους μοντέλα. Οι προκλήσεις για εταιρείες που δημιουργούνται από την ψηφιακοποίηση απαιτούν νέα εκπαιδευτικά προγράμματα βασισμένα σε νέες τεχνολογίες, ΤΠΕ και ψηφιακούς μετασχηματισμούς.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι εταιρείες πρέπει να αναπτύξουν νέες στρατηγικές για να καθορίσουν ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο σύμφωνα με τις νέες ψηφιακές προκλήσεις.

Κύριο πρόγραμμα

Διαδικτυακές δραστηριότητες

Πρώτος όρος

 • Διεθνής χρηματοοικονομική λογιστική
 • Ψηφιακές τεχνολογίες για επιχειρήσεις
 • Μεγάλη διαχείριση δεδομένων και βάσεων δεδομένων

Δεύτερη περίοδος

 • Οικονομικά της Καινοτομίας
 • ΤΠΕ για την οργάνωση του δικτύου
 • Προηγμένες τεχνολογίες Ιστού

Τρίτη θητεία

 • Δημόσια διαχείριση και ηλεκτρονική διακυβέρνηση
 • Μάρκετινγκ, ηλεκτρονικό εμπόριο, ηλεκτρονικό εμπόριο
 • Διαχείριση κινδύνου

Δραστηριότητες επί του Πανεπιστημίου

Η διαμονή στη Ρώμη για δραστηριότητες στην πανεπιστημιούπολη είναι 1 μήνα και είναι υποχρεωτική.

Προγραμματισμένες περιόδους δραστηριοτήτων στην πανεπιστημιούπολη: Μάρτιος 2021, Μάρτιος 2022, Μάρτιος 2023.

Οι δραστηριότητες εντός της πανεπιστημιούπολης θα πραγματοποιηθούν στο Uninettuno Multimedia Classroom στην Piazza Grazioli, 17 - Ρώμη.

Οι ενότητες στην πανεπιστημιούπολη είναι οι ακόλουθες:

 • Blockchain
 • Καινοτόμα εργαλεία χρηματοδότησης
 • Μελέτες περιπτώσεων επιχειρήσεων

Διατριβή

Προσλαμβάνει

 • Οκτώβριος
 • Φεβρουάριος
 • Ενδέχεται

142857_pexels-photo-3727464.jpeg

Ευκαιρίες απασχόλησης

Οι κύριες ευκαιρίες εργασίας για μεταπτυχιακούς φοιτητές είναι:

 • Ειδικός στην ψηφιακή διαχείριση σε διαφορετικούς επιχειρηματικούς τομείς
 • Διοίκηση και έλεγχος, χρηματοδότηση, μάρκετινγκ, οργάνωση, διαχείριση
 • Αρχηγός ψηφιακού αξιωματικού
 • Αναλυτής επιχειρήσεων

Απαιτήσεις εισδοχής

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο μάθημα απαιτείται πτυχίο "Οικονομικά" ή "Διοίκηση". Άλλα πτυχία πτυχίου θα υποβληθούν πριν από την εγγραφή στην αξιολόγηση του επιστημονικού συμβουλίου.

Τελικές εξετάσεις και αποφοίτηση

Η εκπαιδευτική διαδικασία αποτελείται από διαφορετικές αξιολογήσεις. Κάθε μάθημα απαιτεί τελικό τεστ βάσει προφορικής συνέντευξης, γραπτής εξέτασης ή έργου.

Η τελική εξέταση θα αποτελείται από την εργασία έργου των επιχειρήσεων και θα είναι η σύνθεση της μαθησιακής διαδικασίας στην τάξη.

Δίδακτρα εγγραφής

Τα τέλη εγγραφής για αυτό το μάστερ είναι 4.000,00 €.

Εισαγωγές

Διδακτέα ύλη

Δίδακτρα προγράμματος

Ευκαιρίες καριέρας

Σχετικά με το Σχολείο

Ερωτήσεις