Keystone logo
Geneva School of Economics and Management GSEM

Geneva School of Economics and Management GSEM

Geneva School of Economics and Management GSEM

Εισαγωγή

Καλώς ήρθατε στο GSEM

Η Σχολή Οικονομικών και Διοίκησης της Γενεύης (GSEM) ήταν το αποτέλεσμα της συγχώνευσης μεταξύ των τμημάτων της οικονομίας και της Hautes Études Commerciales (HEC Genève) του Πανεπιστημίου της Γενεύης με ιστορία που ξεπερνά τα περισσότερα από 100 χρόνια. Η συγχώνευση των δύο τμημάτων οδήγησε στην ενίσχυση των προγραμμάτων σπουδών μας, προγραμμάτων εκπαίδευσης εκτελεστικών στελεχών και ερευνητικών δραστηριοτήτων στους τομείς της οικονομίας, της διαχείρισης, των οικονομικών, των στατιστικών και των συστημάτων πληροφοριών.

Η θέση μας στη Γενεύη, μια περιοχή που φιλοξενεί πολλούς διεθνείς οργανισμούς, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, πολυεθνικές εταιρείες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, υποστηρίζει τη στρατηγική μας θέση στους τομείς της παγκόσμιας διακυβέρνησης, της βιωσιμότητας και των επιχειρηματικών αναλύσεων. Η δύναμή μας έγκειται στους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ αυτών των θεσμών της Γενεύης και των μελών των σχολών. Σε συνδυασμό με μια ισχυρή πολυεπιστημονική προσέγγιση, έχουμε γίνει ηγέτες σε αυτούς τους τρεις στρατηγικούς τομείς.

Υποστηριζόμενο από ένα συνολικό προσωπικό περίπου 200 αφοσιωμένων ατόμων, χρησιμοποιούμε αυτό το «Πλεονέκτημα της Γενεύης» προς όφελος των φοιτητών, των στελεχών και των οργανώσεών τους, και της κοινωνίας γενικότερα. Προσφέρουμε τους περισσότερους από 2.000 άκρως διαφορετικούς φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι στο Bachelor, Master, Ph.D., (Executive) MBA και άλλα προγράμματα σπουδών, μια state-of-the-art εκπαίδευση. Μετά την αποστολή μας να εκπαιδεύουμε υπεύθυνους ηγέτες για μια ποικιλόμορφη και μεταβαλλόμενη κοινωνία, τα προγράμματα σπουδών και οι ερευνητικές μας δραστηριότητες βελτιώνονται διαρκώς μέσω συστηματικών μέτρων ανάπτυξης της ποιότητας και διαδικασιών εξωτερικής πιστοποίησης.

Σας προσκαλούμε να δοκιμάσετε το Geneva Advantage του σχολείου μας εγγράφοντας σε ένα από τα προγράμματα μας ή συνεργάζοντας μαζί μας σε ένα από τα ερευνητικά μας έργα.

Καθ. Markus Menz, Dean

83790_geneva-2984929_640.jpg

Στρατηγική

Το πλεονέκτημα της Γενεύης

Η Στρατηγική της Σχολής Οικονομικών και Διοίκησης της Γενεύης 2025 επικεντρώνεται σε αυτό που αποκαλούμε "το πλεονέκτημα της Γενεύης" - η εστίαση του Σχολείου μας σε διεπιστημονικούς τομείς στους οποίους οι δυνάμεις μας ταιριάζουν με τις μοναδικές ευκαιρίες που προσφέρει η Γενεύη.

Η αποστολή μας

  • Εκπαιδεύουμε υπεύθυνους ηγέτες για μια ποικιλόμορφη και μεταβαλλόμενη κοινωνία.
  • Δημιουργούμε και διαδίδουμε γνώσεις βασισμένες σε τεκμήρια που κάνουν τη διαφορά στον τρόπο με τον οποίο οι οργανώσεις οδηγούνται αειφόρα.
  • Συνεργαζόμαστε με τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα μέσω της έρευνας και της εκτελεστικής εκπαίδευσης.

Το όραμά μας

Ως Σχολή Οικονομικών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου της Γενεύης, φιλοδοξούμε να είμαστε ηγέτης έρευνας και εκπαίδευσης στην ανάλυση, στη διακυβέρνηση και στη βιωσιμότητα - τομείς στους οποίους η Γενεύη είναι μοναδικά τοποθετημένη.

Οι στρατηγικοί μας τομείς

Αντιμετωπίζουμε την πολυπλοκότητα των σύγχρονων προκλήσεων εστιάζοντας σε τρεις διεπιστημονικούς τομείς που απαιτούν συντονισμένη προσπάθεια από την σχολή και το προσωπικό της Σχολής και του Πανεπιστημίου μας:

Analytics

Οι επιχειρηματικές αναλύσεις, τα μεγάλα δεδομένα, η ψηφιοποίηση και οι ποσοτικές αναλύσεις είναι μερικά από τα βασικά πλεονεκτήματα της Σχολής μας. Η Γενεύη είναι ένα παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κέντρο και η έδρα πολλών εταιρειών καταναλωτικών και πολυτελών προϊόντων που πρέπει να αντιμετωπίσουν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό. Το GSEM είναι μοναδικά τοποθετημένο για να τους βοηθήσει με αυτή την πρόκληση.

Διακυβέρνηση

Το σχολείο μας έχει αναπτύξει μια βασική δύναμη στην οικονομία και τη διαχείριση σύνθετων εταιρειών, ιδρυμάτων και αγορών με σημαντικό παγκόσμιο ρόλο. Η GSEM είναι μοναδικά τοποθετημένη για να παρέχει αυτή την εμπειρία σε πολλούς διεθνείς οργανισμούς και πολυεθνικές εταιρείες στη Γενεύη.

Βιωσιμότητα

Η αειφορία, η εταιρική κοινωνική ευθύνη και οι εταιρικές σχέσεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα υπήρξαν παραδοσιακά ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του σχολείου μας, το οποίο ξεκίνησε ως σχολή κοινωνικών επιστημών. Δεδομένου ότι η Γενεύη φιλοξενεί πολλούς διεθνείς οργανισμούς και ΜΚΟ που ασχολούνται με ή / και αντιμετωπίζουν ζητήματα που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα, η GSEM έχει μοναδική θέση να τα στηρίξει.

Τιμές μας

Αυστηρότητα

Μας ενδιαφέρει η αυστηρότητα, που σημαίνει ότι όλες οι δραστηριότητές μας ολοκληρώνονται όσο το δυνατόν αυστηρότερα. Στις δραστηριότητές μας επιδιώκουμε την αριστεία και τη συνεχή βελτίωση.

Συνάφεια

Εστιάζουμε στη συνάφεια, η οποία αποτελεί κατευθυντήρια αρχή για όλες τις δραστηριότητές μας. Τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε για τις οργανώσεις και την κοινωνία.

Ευθύνη

Λειτουργούμε υπεύθυνα σε όλες τις δραστηριότητές μας. Εξετάζουμε τις συνέπειες των ενεργειών μας για πολλούς ενδιαφερόμενους και ενθαρρύνουμε τη συμπεριφορά αυτή και σε άλλους.

Συνδρομές & Αναγνώριση

Η Σχολή Οικονομικών και Διοίκησης της Γενεύης αναγνωρίζεται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και είναι διαπιστευμένη για την ποιότητα των προγραμμάτων σπουδών, της εκτελεστικής εκπαίδευσης, της έρευνας και των δραστηριοτήτων υποστήριξης.

AAQ

Ως Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, η GSEM περιλαμβάνεται στο σύστημα διασφάλισης ποιότητας από τον Ελβετικό Οργανισμό Διαπίστευσης και Διασφάλισης Ποιότητας (AAQ). Το AAQ ελέγχει τακτικά όλα τα ελβετικά πανεπιστήμια.

AACSB

Το GSEM είναι μέλος του The Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB). Η AACSB παρέχει υπηρεσίες διασφάλισης ποιότητας, ευφυΐας επιχειρηματικής εκπαίδευσης και επαγγελματικής ανάπτυξης σε περισσότερους από 1.600 οργανισμούς μέλη και σχεδόν 800 διαπιστευμένες σχολές επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο.

AMBA

Ο Σύνδεσμος MBAs (AMBA) έχει διαπιστευθεί από το 2006 το Executive MBA Program και το International Organizations MBA, γεγονός που αντικατοπτρίζει την ποιότητα των προγραμμάτων σπουδών μας και την εκπαίδευση της εκτελεστικής εξουσίας.

EFMD

Η GSEM είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Ανάπτυξης Διαχείρισης (EFMD). Το EFMD απονέμει τη διάκριση της διαπίστευσης EQUIS.

GBSN

Το GSEM είναι μέλος του Global Business School Network (GBSN). ένα αποκλειστικό δίκτυο με περισσότερες από 100 κορυφαίες σχολές επιχειρήσεων, που προωθούν την ανταλλαγή γνώσεων και τη συνεργασία με σκοπό τη βελτίωση της πρόσβασης σε ποιότητα, τοπικά σχετική διαχείριση και εκπαίδευση για την επιχειρηματικότητα για τον αναπτυσσόμενο κόσμο.

PRME

Η GSEM είναι από το 2017 προηγούμενος υπεύθυνος για τις αρχές της υπεύθυνης εκπαίδευσης διαχείρισης (PRME). Το PRME είναι μια πρωτοβουλία που υποστηρίχθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και ιδρύθηκε το 2007 ως πλατφόρμα για την προβολή της βιωσιμότητας σε σχολεία σε όλο τον κόσμο και για να εξοπλίσει οι σημερινοί σπουδαστές των επιχειρήσεων με την κατανόηση και την ικανότητα να επιφέρουν αλλαγές αύριο.

Η κληρονομιά μας

Η Σχολή Οικονομικών και Διοίκησης της Γενεύης (GSEM) είναι ένα από τα εννέα σχολεία του Πανεπιστημίου της Γενεύης, το οποίο ίδρυσε ο Jean Calvin το 1559 . Ονομάστηκε το Académie de Genève, το ίδρυμα αρχικά σχεδιάστηκε ως θεολογικό και ανθρωπιστικό σεμινάριο, ο θεματοφύλακας του δόγματος μεταρρύθμισης. Κατά τη διάρκεια του Διαφωτισμού, διάσημοι μελετητές βρήκαν έμπνευση εδώ και εισήχθησαν νέοι κλάδοι, όπως οι φυσικές και φυσικές επιστήμες, ο νόμος και η φιλοσοφία. Η Ακαδημία έσπασε την εκκλησιαστική της θητεία κατά τη διάρκεια των πολιτικών και κοινωνικών αναταραχών του 19ου αιώνα και μετά την ίδρυση της Ιατρικής Σχολής το 1873 έγινε πανεπιστήμιο.

Το 1914 ιδρύθηκε η Σχολή Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών (SES). Με την πάροδο των ετών, η Σχολή έγινε ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία του Πανεπιστημίου της Γενεύης και περιλάμβανε επτά τμήματα: Οικονομία, Οικονομετρία, Διοίκηση Επιχειρήσεων (HEC) Genève), Γεωγραφία, Πολιτικές Επιστήμες, Διεθνείς Σχέσεις και Κοινωνιολογία. Το 1999 ολοκληρώθηκε το νέο κτίριο Uni Mail στην καρδιά της πόλης της Γενεύης και άνοιξε τις πόρτες του. Έχει φιλοξενήσει την Σχολή SES και την GSEM από τότε.

Το 2014 , το Πανεπιστήμιο της Γενεύης αποφάσισε να ενισχύσει τις ικανότητές του στον τομέα της οικονομίας και της διαχείρισης με τη συγχώνευση των τμημάτων της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων (HEC) της Σχολής SES για τη δημιουργία μιας νέας αυτόνομης σχολής - της Σχολής Οικονομικών και Διοίκησης της Γενεύης (GSEM). Αυτή η πρωτοβουλία αποσκοπούσε στην ενίσχυση της οικονομικής και διοικητικής εκπαίδευσης της πόλης και του καντονίου της Γενεύης, καθώς και της έρευνας.

Από τότε, η GSEM έχει αυξηθεί σημαντικά και έχει προσλάβει αρκετούς νέους καθηγητές που συνδυάζουν την έρευνα αιχμής με την αριστεία στη διδασκαλία για την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας των προγραμμάτων σπουδών της GSEM. Το 2015 , το πρόγραμμα Bachelor in Economics and Management μεταρρυθμίστηκε για να καλύψει τη ζήτηση για υψηλής ποιότητας διγλωσσική προπτυχιακή εκπαίδευση. Η GSEM ανέπτυξε επίσης τα μαθήματά της περαιτέρω, προσφέροντας ταυτόχρονα προγράμματα μεταπτυχιακού (προ-εμπειρία) και επαγγελματικής (μετά την εμπειρία).

Τοποθεσίες

  • Geneva

    Uni Mail, Bd du Pont-d'Arve 40, 1205, Geneva

Προγράμματα

Το ίδρυμα προσφέρει επίσης:

Ερωτήσεις