Keystone logo
Bournemouth University

Bournemouth University

Bournemouth University

Εισαγωγή

Το όραμά μας

Το όραμά μας είναι να αναγνωριστούμε παγκοσμίως ως ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο για την έμπνευση της μάθησης, την προώθηση της γνώσης και τον εμπλουτισμό της κοινωνίας μέσω της σύντηξης της εκπαίδευσης, της έρευνας και της πρακτικής.

Ο σκοπός μας

Σκοπός μας στο BU είναι να εμπνεύσουμε τη μάθηση, να προωθήσουμε τη γνώση και να εμπλουτίσουμε την κοινωνία. Εμείς θα:

 • Εμπνεύστε τη μάθηση για τους μαθητές και το προσωπικό μας και στις ευρύτερες κοινότητές μας
 • Προωθήστε τη γνώση στην πράξη και τα επαγγέλματα και τους ακαδημαϊκούς τομείς μας
 • Εμπλουτίστε την κοινωνία μέσω της εκπαίδευσης, του αντίκτυπου της έρευνάς μας και της συμβολής μας στις παγκόσμιες προκλήσεις.

Οι αξίες μας

Οι αξίες μας είναι η αριστεία, η περιεκτικότητα, η δημιουργικότητα και η υπευθυνότητα:

Υπεροχή

Προσπαθούμε για αριστεία σε ό, τι κάνουμε.

Συμμετοχή

Εκτιμούμε και σεβόμαστε τη διαφορετικότητα και ενεργούμε για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε χωρίς αποκλεισμούς.

Δημιουργικότητα

Είμαστε ευφάνταστοι, καινοτόμοι και δημιουργούμε λύσεις στα προβλήματα.

Ευθύνη

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τον αντίκτυπο των ενεργειών μας και επικεντρώνουμε τη δραστηριότητά μας ως κοινότητα εκμάθησης στη θετική συμβολή στην κοινωνία.

Όποια και αν είναι για εσάς ο χρόνος που έχετε μαζί μας, θα είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι - από τη συνάντηση ισόβιων φίλων στις αίθουσες, μέχρι την εμπειρία σας στην τοποθέτηση, την εξερεύνηση της περιοχής ή την ένταξη σε μια λέσχη ή κοινωνία. Μάθετε περισσότερα για το τι προσφέρει η ζωή στο BU.

Στατιστική

Τα βραβεία μας

Χάλκινο Βραβείο Athena SWAN

Τον Μάιο του 2019, η BU τιμήθηκε με το χάλκινο βραβείο Athena SWAN ως αναγνώριση των επιτευγμάτων και της δέσμευσής μας για τη βελτίωση της ισότητας των φύλων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Το βραβείο Athena SWAN, το οποίο αρχικά κάλυπτε γυναίκες που εργάζονταν στους τομείς της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Μαθηματικών και της Ιατρικής (STEMM), επεκτάθηκε το 2015 για να αναγνωρίσει την εργασία που αναλήφθηκε τόσο στο STEMM όσο και στις Τέχνες, τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, τις Κοινωνικές Επιστήμες, τις Επιχειρήσεις και το Δίκαιο (AHSSBL) και για την ευρύτερη αντιμετώπιση της ισότητας των φύλων για όλο το ακαδημαϊκό και επαγγελματικό και βοηθητικό προσωπικό καθώς και για τους φοιτητές. Σύμφωνα με το νέο καταστατικό, η BU πέτυχε τη διαπίστευση.

Η επιτυχής υποβολή της BU για ένα χάλκινο βραβείο ακολουθεί τη δέσμευσή μας να αγωνιστούμε για μια κουλτούρα που να περιλαμβάνει το φύλο σε όλο το πανεπιστήμιο. Η εστίασή μας είναι η μετάβαση από την κεντρική στην τοπική εφαρμογή, ενσωματώνοντας τις αρχές του Χάρτη SWAN στις σχολές/υπηρεσίες και υποστηρίζοντας όλα τα τμήματα για την επίτευξη βραβείων SWAN. Βασικοί στόχοι είναι η ενίσχυση της εκπροσώπησης των γυναικών σε ανώτερους ακαδημαϊκούς ρόλους, η υποστήριξη και η ενθάρρυνση ενός ευέλικτου και φιλικού προς την οικογένεια εργασιακού περιβάλλοντος για όλο το προσωπικό και η διασφάλιση της ενσωμάτωσης της ισότητας των φύλων σε όλο το πανεπιστήμιο.

Τα ακόλουθα τμήματα διαθέτουν επίσης ένα χάλκινο βραβείο τμημάτων Athena SWAN:

 • Το Τμήμα Ψυχολογίας
 • Το Τμήμα Παραγωγής ΜΜΕ
 • Το Τμήμα Επιστημών Ζωής και Περιβάλλοντος

QAA

Το 2013, γίναμε το πρώτο πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου που έλαβε το καθεστώς «έπαινος» για την ποιότητα των ευκαιριών μάθησής μας. Το καθεστώς, που απονέμεται από το QAA (ο Οργανισμός Διασφάλισης Ποιότητας για την Ανώτατη Εκπαίδευση), αναγνωρίζει τους πολλούς τρόπους με τους οποίους παρέχουμε στους φοιτητές την ευκαιρία να επιτύχουν. Το QAA εξέτασε τους πολλούς διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους υποστηρίζουμε τους μαθητές μας, συμπεριλαμβανομένης της ποιότητας της διδασκαλίας που λαμβάνουν, της ακαδημαϊκής υποστήριξης, των πόρων όπως βιβλιοθήκες και των εγκαταστάσεων πληροφορικής και της γενικής διαθέσιμης υποστήριξης.

Βραβείο HR Excellence in Research

Η BU κατέχει το Βραβείο Αριστείας Ανθρώπινου Δυναμικού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Έρευνα από το 2013. Το Βραβείο καταδεικνύει τη δέσμευση της BU να ευθυγραμμίσει τη διαδικασία και την πρακτική με το Concordat του Ηνωμένου Βασιλείου για την υποστήριξη της εξέλιξης της σταδιοδρομίας των ερευνητών και, ως εκ τούτου, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και της εξέλιξης της σταδιοδρομίας για το ερευνητικό προσωπικό.

Βραβείο επετείου της βασίλισσας

Το 2012, μας απονεμήθηκε το Βραβείο Επετείου της Βασίλισσας ως αναγνώριση της συνεισφοράς μας στην κορυφαία παγκόσμια αριστεία και την πρωτοποριακή ανάπτυξη στα κινούμενα σχέδια υπολογιστών. Τα Βραβεία Επετείου της Βασίλισσας αποτελούν μέρος του εθνικού συστήματος διακρίσεων και αποτελούν τα πιο διάσημα βραβεία στην εκπαίδευση του Ηνωμένου Βασιλείου. Το βραβείο γιορτάζει το Εθνικό μας Κέντρο για Κινούμενα Υπολογιστών (NCCA), που εδρεύει στο The Media School, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εκπαίδευσης και της έρευνας για τα κινούμενα σχέδια υπολογιστών από το 1989.

Πέτρινος τοίχος

Έχουμε γίνει Πρωταθλητής Διαφορετικότητας του Stonewall λόγω της δέσμευσης στην BU να είναι ένας οργανισμός χωρίς αποκλεισμούς. Το να είσαι μέλος του Stonewall παρέχει στο πανεπιστήμιο τα εργαλεία για να ακολουθήσει μια στρατηγική και δομημένη προσέγγιση στις πρωτοβουλίες ισότητας LGBT παγκοσμίως. Μάθετε περισσότερα για το Stonewall.

EcoCampus Platinum Award

Το βραβείο μας EcoCampus Platinum είναι η υψηλότερη διάκριση που μπορούμε να επιτύχουμε που αποδεικνύει την αριστεία στη βιωσιμότητα. Είμαστε ένα από τα μόλις 16 πανεπιστήμια που κατέχουν αυτό το βραβείο μαζί με την πιστοποίηση ISO14001. Επιδεικνύει τη δέσμευσή μας για το περιβάλλον και αναγνωρίζει τις περιβαλλοντικές πρακτικές, τις διαδικασίες και τα συστήματα διαχείρισης μας. Για να επιτύχουμε το πρότυπο πλατίνας, το σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης που διαθέτουμε έπρεπε να έχει τα υψηλότερα πρότυπα. Οι ελεγκτές εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από την προσπάθεια που καταβλήθηκε για την εφαρμογή του συστήματος διαχείρισης μας, καθώς και από το επίπεδο στο οποίο η βιωσιμότητα έχει ενσωματωθεί στη στρατηγική κατεύθυνση του πανεπιστημίου. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεών μας στο περιβάλλον ως ίδρυμα και τη μεγιστοποίηση του θετικού αντίκτυπου που μπορούμε να έχουμε μέσω της διδασκαλίας και της έρευνας.

Πανεπιστήμιο δίκαιου εμπορίου

Η BU έλαβε το καθεστώς «Πανεπιστήμιο δίκαιου εμπορίου» το 2006. υπάρχουν πλέον πάνω από 170 Πανεπιστήμια και Κολέγια Δίκαιου Εμπορίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πολλά περισσότερα να εργάζονται για την καθιέρωση και αποδεικνύει τη λεπτομερή δέσμευση που έχουμε αναλάβει για την προώθηση της κατανάλωσης προϊόντων Fairtrade. Μάθετε περισσότερα για την κατάστασή μας Fairtrade.

Άλλα βραβεία

Ώρα για αλλαγή οργανωτικής δέσμευσης

Υπογράψαμε το Time to Change Employer Pledge το 2011. Είναι ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην αντιμετώπιση του στιγματισμού και των διακρίσεων σχετικά με την ψυχική υγεία, ιδιαίτερα στο χώρο εργασίας.

Mindful Employer Charter

Υπογράψαμε αυτό το καταστατικό το 2010 και λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τη δέσμευσή μας ως εργοδότης που είναι θετικός για την ψυχική υγεία. Με την ένταξή μας σε αυτό το πρόγραμμα, επιδείξαμε τις ανοιχτές και προσβάσιμες πολιτικές μας και δείξαμε ότι εκτιμούμε τη συνεισφορά κάθε υπαλλήλου μας.

Εργοδότης αναπηρίας

Αυτό είναι ένα σήμα ποιότητας που πετύχαμε το 2019. Απονέμεται από το Τμήμα Εργασίας και Συντάξεων για τη θετική μας δέσμευση στην απασχόληση, τη διατήρηση, την κατάρτιση και την εξέλιξη της σταδιοδρομίας των εργαζομένων με αναπηρία.

  Εισαγωγές

  Για να σπουδάσετε μαζί μας σε προπτυχιακό επίπεδο, υπάρχουν ορισμένα κριτήρια που θα πρέπει να πληροίτε. Κάθε μάθημα έχει τις δικές του απαιτήσεις εισόδου, επομένως ελέγξτε τις σελίδες μαθημάτων μας. Θα δείτε τους συνολικούς πόντους Tariff UCAS που απαιτούνται για το μάθημα, καθώς και λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο επίτευξης των πόντων. για παράδειγμα από τρία επίπεδα Α ή ισοδύναμα, μαζί με τις απαιτήσεις GCSE.

  Πώς λειτουργεί το τιμολόγιο UCAS

  Οι βαθμοί τιμολογίων UCAS υπολογίζονται με βάση τον τύπο των προσόντων που έχετε και τον βαθμό ή το επίπεδο που επιτυγχάνετε. Για παράδειγμα – για όσους υποβάλλουν αίτηση για να σπουδάσουν ένα προπτυχιακό μάθημα τον Σεπτέμβριο του 2021 – για κάθε βαθμό Α που λαμβάνετε σε επίπεδο Α, θα λαμβάνετε 48 βαθμολογικούς βαθμούς UCAS (που ισοδυναμούν με PPP στο BTEC Extended Diploma) και για κάθε βαθμό Β βαθμού παίρνεις 40 βαθμούς (και ούτω καθεξής). Μπορείτε να βρείτε πλήρεις λεπτομέρειες σχετικά με το σύστημα βαθμών δασμών στον ιστότοπο της UCAS.

  Λάβετε υπόψη ότι η BU δεν δέχεται ισοδύναμους πόντους χρέωσης UCAS για το Διεθνές Απολυτήριο - δείτε τον παρακάτω πίνακα τιμολογίων. Ενδέχεται επίσης να προσδιορίσουμε ότι χρειάζεστε συγκεκριμένους βαθμούς, εμπειρία ή να έχετε σπουδάσει απαιτούμενα μαθήματα ως μέρος της απαίτησης εισόδου για ένα συγκεκριμένο μάθημα.

  Στατιστικά Αποφοίτων

  Τοποθεσίες

  • Wallisdown

   Wallisdown Road, BH12 5HH, Wallisdown

   Ερωτήσεις