Keystone logo
© TESS
Audencia Business School

Audencia Business School

Audencia Business School

Εισαγωγή

Audencia Business School ιδρύθηκε το 1900 και είναι μία από τις καλύτερες σχολές διαχείρισης στην Ευρώπη.

Οι διεθνείς διαπιστεύσεις EQUIS, AACSB και AMBA που προστέθηκαν στη θετική αξιολόγηση από την AERES (ο γαλλικός οργανισμός που αξιολογεί την έρευνα και την τριτοβάθμια εκπαίδευση) υπογραμμίζουν τη δέσμευση για διδακτική αριστεία.

Τα προγράμματά της κατατάσσονται τακτικά μεταξύ των καλύτερων στον κόσμο από τους Financial Times και τον Economist. Το όραμα του σχολείου για τη διδασκαλία βασίζεται σε τρεις βασικές αρχές που δίνουν νόημα στις ενέργειές μας: την παγκόσμια ευθύνη, την επιχειρηματικότητα και την πολιτιστική συνείδηση των οποίων η προσέγγιση των διπλών ικανοτήτων και το διεθνές πνεύμα διαφάνειας είναι τα πιο εμβληματικά παραδείγματα.

Το 2004, Audencia Nantes έγινε η πρώτη γαλλική σχολή διαχείρισης που προσχώρησε στο Παγκόσμιο Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών. Στη συνέχεια, το σχολείο συμμετείχε στον ορισμό του PRME (Αρχές της Εκπαίδευσης Υπεύθυνης Διοίκησης) από τον ΟΗΕ. Audencia Nantes έχει επίσης υπογράψει στρατηγική συνεργασία με το WWF-Γαλλία. Χάρη σε μεγάλο βαθμό στη δραστηριότητα της θερμοκοιτίδας της, η οποία φιλοξενεί κάθε χρόνο νέα επιχειρηματικά έργα, το σχολείο δραστηριοποιείται στον τομέα της δημιουργίας εταιρειών. Με τη λογική των διπλών αρμοδιοτήτων του, το σχολείο συνεχίζει να ενισχύει τις δράσεις που ξεκίνησαν με μια αρχική συμφωνία που υπογράφηκε με την Ecole Centrale de Nantes για την εκπαίδευση μηχανικών-διευθυντών. Σήμερα, Audencia Nantes προσφέρει ποικίλα κομμάτια μελέτης που συνδυάζουν τη διαχείριση και άλλους κλάδους (αρχιτεκτονική, καλές τέχνες, νομικά και πολιτικές επιστήμες).

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

Ο τρόπος ζωής στο campus

Ένα από τα πιο όμορφα πανεπιστήμια στη Γαλλία

Η πανεπιστημιούπολη δημιουργήθηκε με γνώμονα την ποιότητα του μαθησιακού περιβάλλοντος.

Μια βιβλιοθήκη πολυμέσων 1140 τ.μ., ανοιχτή 76 ώρες εβδομαδιαίως, 15.000 βιβλία και βάσεις δεδομένων, 500 γαλλικά και αγγλικά περιοδικά και πρόσβαση Wi-Fi.

Μια αίθουσα χρηματοπιστωτικών συναλλαγών με πρόσβαση σε μια σειρά υπηρεσιών που συνήθως προορίζονται για επαγγελματίες χρηματοοικονομικών.

Σύλλογοι και σύλλογοι: Η φοιτητική ζωή στο Audencia είναι ιδιαίτερα πλούσια. Στον ελεύθερο χρόνο τους, οι μαθητές μπορούν να λάβουν μέρος σε μια ποικιλία δραστηριοτήτων με έμφαση σε επιχειρήσεις, χρηματοδότηση, αθλητισμό, μουσική, πολιτισμό, ανθρωπιστική βοήθεια ή διεθνή θέματα. Υπάρχουν περίπου 30 φοιτητικές λέσχες στην πανεπιστημιούπολη.

Δωμάτια επισκεπτών στην πανεπιστημιούπολη για τους επισκέπτες.

Διαμονή: Μια ειδική βάση δεδομένων για το φοιτητικό Intranet παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα διαθέσιμα δωμάτια σε φοιτητικές κατοικίες, στούντιο/διαμερίσματα ή ιδιωτικά καταλύματα με οικογένειες. Κάθε διεθνής φοιτητής που έρχεται στην Audencia μπορεί να βασιστεί σε μια ειδική διεθνή ομάδα συνδέσμων που εγγυάται ότι κάθε φοιτητής θα βρει διαμονή.

Το Campus Net, μια εικονική πλατφόρμα που επιτρέπει στους μαθητές να έχουν πρόσβαση στο χρονοδιάγραμμα των μαθημάτων τους, στο e-mail, στα αρχεία εργασίας και στις λεπτομέρειες του μαθήματος.

Saint-Nazaire εγκαταστάσεις πανεπιστημιούπολη, αφιερωμένο στη διδασκαλία και την έρευνα στην αγορά και την διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

  Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

  Η δέσμευση του Audencia Business School για την αριστεία και την ποικιλομορφία αποδεικνύεται μέσω της ποικιλίας των υποτροφιών που χορηγούμε κάθε χρόνο σε σπουδαστές με αξιοκρατία από διαφορετικά υπόβαθρα. Χορηγούμε πάνω από 500.000 ευρώ σε υποτροφίες ετησίως, δίνοντας στους φοιτητές σε όλο τον κόσμο την ευκαιρία να σπουδάσουν σε περιβάλλον παγκόσμιας κλάσης.

  Στόχος μας είναι να ανοίξουμε την καλύτερη επιχειρηματική εκπαίδευση σε μαθητές που δείχνουν την ικανότητα και το κίνητρο να είναι οι ηγέτες του αύριο.

  Κατάταξη

  Audencia Nantes έχει αναγνωριστεί σε διάφορες διεθνείς κατατάξεις:

  Οι Financial Times Σεπτεμβρίου 2015

  Η Audencia κατατάσσεται στην 28η θέση παγκοσμίως για το πρόγραμμα MSc της στη Διοίκηση-Μηχανική και την 6η στον κόσμο στην κατηγορία καριέρας.

  Αυτό το πρόγραμμα απεικονίζει τη λογική πίσω από τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ της Audencia Nantes , την Ecole Centrale de Nantes και την Ecole Nationale Supérieure d'Architecture de Nantes.

  Νοέμβριος 2014 - Καλύτερα σχολεία επιχειρήσεων στην Ευρώπη

  Η Audencia κατατάσσεται στις 80 καλύτερες σχολές επιχειρήσεων στην Ευρώπη.

  Ο οικονομολόγος

  2014 - Τα 100 κορυφαία MBA στον κόσμο

  Το Audencia MBA κατατάσσεται στην 88η θέση στον κόσμο

  Διαπιστεύσεις

  Διαπιστευμένο από EFMD EquisΔιαπιστευμένο από AMBAΔιαπιστευμένο από AACSB

  Ζωή στην πανεπιστημιούπολη & εγκαταστάσεις

  Εγκαταστάσεις

  Οι εγκαταστάσεις μας είναι σύγχρονες και άνετες, με όλα όσα χρειάζεστε για μάθημα, μελέτη και χαλάρωση.

  Το Audencia σας προσφέρει πρόσβαση σε μια αθλητική αίθουσα εξοπλισμένη για ομαδικά αθλήματα όπως μπάσκετ, βόλεϊ και ποδόσφαιρο. Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από το άρτια εξοπλισμένο γυμναστήριο μας καθώς και ένα γυμναστήριο για δραστηριότητες όπως χορός, γιόγκα και άλλα. Σε επτά λεπτά με τα πόδια θα βρείτε δημόσια πισίνα και παγοδρόμιο.

  Αίθουσα οικονομικών συναλλαγών, Κέντρο γνώσης, Βιβλιοθήκη, Δημιουργικοί χώροι, Μηχανοστάσιο, Καφετέρια.

  Υπηρεσίες Καριέρας

  Η Audencia Career Services προσφέρει ατομική καθοδήγηση και συμβουλές σταδιοδρομίας, ώστε να μπορείτε να βρείτε τη θέση, τον τομέα και την εταιρεία που σας ταιριάζει καλύτερα. Συνεργαζόμαστε χέρι-χέρι με τον κόσμο των επιχειρήσεων για να προσφέρουμε ετήσιες εκθέσεις απασχόλησης με συμμετοχή 100+ εταιρειών, καθώς και 15.000+ ευκαιρίες απασχόλησης που δημοσιεύονται κάθε χρόνο στον ειδικό πίνακα θέσεων εργασίας μας.

  Ναντ

  Η κύρια πανεπιστημιούπολη μας βρίσκεται στην καρδιά της όμορφης Νάντης της Γαλλίας, αναγνωρισμένη από αμέτρητες εκδόσεις και οργανισμούς για την καινοτομία και την ποιότητα ζωής. Ιδιαίτερα οι μαθητές απολαμβάνουν τη ζωή εδώ: σχεδόν το 20% των κατοίκων της Νάντης είναι ηλικίας 16-25 ετών και σπουδάζουν στην πόλη. Μόλις δύο ώρες από το Παρίσι με το τρένο και 30 λεπτά οδικώς από την ακτή του Ατλαντικού, η Νάντη είναι μια ακμάζουσα σύγχρονη πόλη με ύφος του παλιού κόσμου. Είναι επίσης εύκολο να φτάσετε από τη Νάντη στο Λονδίνο, τις Βρυξέλλες και τη Γενεύη – μεταξύ άλλων συναρπαστικών προορισμών.

  Αναπτύχθηκε αρχικά γύρω από το κάστρο των Δούκων της Βρετάνης, η περιοχή μας είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Προσελκύει περίπου δύο εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως και προσφέρει αμέτρητα αξιοθέατα και αξιοθέατα.

  Η πόλη μας είναι ασφαλής, οικονομικά προσιτή και φιλόξενη σε ξένους επισκέπτες.

  Clubs

  Συμμετάσχετε σε δραστηριότητες που αγαπάτε και γνωρίστε μαθητές από διαφορετικά προγράμματα, υπόβαθρα και χώρες. Με ένα ευρύ φάσμα κλαμπ και οργανώσεων στην πανεπιστημιούπολη, είναι βέβαιο ότι θα βρείτε μια ομάδα ανθρώπων με τους οποίους συνδέεστε.

  Μέσα στις 24 ενώσεις, θα αντιμετωπίσετε καταστάσεις που θα συναντήσετε σε μια επιχείρηση: ανάπτυξη ενός έργου ή προϋπολογισμού, ηγεσία μιας ομάδας ... Θα αναπτύξετε νέες επαγγελματικές δεξιότητες. Οι σχολικοί σύλλογοι ομαδοποιούνται σε 5 κατηγορίες: επιχειρηματικές και οικονομικές, αθλητικές, ψυχαγωγικές, μαθητικές πρόνοιες και ανθρωπιστικές.

  Καθημερινή ζωή και διασκέδαση

  Η Γαλλία κατατάσσεται μεταξύ των δημοφιλέστερων τουριστικών προορισμών παγκοσμίως. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να απολαύσετε στη χώρα ενώ σπουδάζετε μαζί μας και τόσες πολλές ευκαιρίες σας περιμένουν στη Νάντη. Η κοινότητά μας είναι γεμάτη δημιουργικότητα και ενέργεια. Η Νάντη έχει μια ζωντανή πολιτιστική σκηνή που προσφέρει τα πάντα, από μεσαιωνικά κάστρα και μουσεία τέχνης μέχρι πλανητάριο, πάρκα χαλάρωσης, κινηματογραφικές σκηνές, ακόμη και αίθουσες μπόουλινγκ. Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε κοντινές πόλεις με τρένο και να μάθετε για το απέραντο και όμορφο τοπίο που έχει να προσφέρει η Γαλλία.

  Προϋποθέσεις εισαγωγής στο πρόγραμμα

  Δείξτε τη δέσμευσή σας και την ετοιμότητά σας να πετύχετε στη σχολή επιχειρήσεων δίνοντας την εξέταση GMAT – την πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη εξέταση για εισαγωγές που μετρά τις δεξιότητες κριτικής σκέψης και συλλογισμού σας.

  Κατεβάστε το μίνι κουίζ GMAT για να πάρετε μια γεύση από τις ερωτήσεις που θα βρείτε στην εξέταση.

  Τοποθεσίες

  • Nantes

   Audencia Nantes School of Management 8 route de la Jonelière - B.P. 44312

  • Paris

   Rue Falguière,95, 75015, Paris

   Chat with students

   Ερωτήσεις