Keystone logo
Κυπριακή Δημοκρατία

Μελέτη MBA σε Κυπριακή Δημοκρατία 2024

Μελέτη σε Κυπριακή Δημοκρατία

Κερδίζουν ένα πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων στην Κύπρος, σύμφωνα με Κύπρος 'ιστοσελίδα Ανώτατης Εκπαίδευσης, η χώρα ' s τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σύστημα επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης, όπως ορίζεται από τη Διαδικασία της Μπολόνια. Αποτελείται από ιδιωτικά και δημόσια πανεπιστήμια, Κύπρος 'προγράμματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης διέπονται από τη Διεύθυνση Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης, η οποία καθορίζει επίσης τις ιδιαιτερότητες του προγράμματος σπουδών και το κόστος των διδάκτρων για τα δημόσια ιδρύματα. Οι μαθητές μπορούν να κερδίσουν Bachelor 's, Μεταπτυχιακό ' s και Διδακτορικό βαθμούς επιχειρήσεων που ειδικεύονται σε διάφορες πτυχές της επιχείρησης και του χρηματοπιστωτικού κλάδου. Παραδείγματα των πτυχίων που παρέχονται περιλαμβάνουν το δημοφιλές Μάστερ 's στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Διοίκηση Τουρισμού, Χρηματοοικονομική Διοίκηση / Επενδύσεις και στρατηγική μάρκετινγκ. Δίδακτρα Ετήσιο κόστος διδάκτρων στα δημόσια πανεπιστήμια μπορεί να διαφέρουν από το ένα σχολείο στο άλλο.Υποτροφίες είναι διαθέσιμες στα περισσότερα δημόσια ιδρύματα, καθώς και μεταπτυχιακοί φοιτητές επιδοτήσεις για την εκλογή να εργαστούν ως βοηθοί εκπαιδευτή, επόπτες εργαστήριο και καθηγητές. Ιδιωτική τα πανεπιστημιακά δίδακτρα μπορεί να είναι σημαντικά υψηλότερο από ό, τι τα δίδακτρα δημόσιο πανεπιστήμιο, ώστε οι μαθητές εξετάζει ένα ιδιωτικό σχολείο θα πρέπει να ελέγξετε με το συγκεκριμένο σχολείο στο οποίο ενδιαφέρονται για τα έξοδα ετήσιο πρόγραμμα σπουδών. Γιατί Κερδίστε ένα πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων στην Κύπρος; Οι φοιτητές πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων εγγυάται μια ποιοτική εκπαίδευση σε Κύπρος εκτός από το κύρος της κερδίζοντας ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων. Κύπρος προσφέρει επίσης προσιτές δαπάνες διαβίωσης και τα έξοδα διδάκτρων ελαχιστοποιηθεί με τη διαθεσιμότητα των υποτροφιών, καθώς και δωρεάν ιατρική ασφάλιση για όσους σπουδάζουν ή εργάζονται σε Κύπρος.

Αλλαγή νομίσματος

Βασικό μηνιαίο κόστος διαβίωσης

 • Ενοικίαση σε κοινόχρηστο διαμέρισμα

  567
 • Μερίδιο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

  60
 • Συνδρομή στο Διαδίκτυο

  34
 • Τοπικές συγκοινωνίες

  40

Δείγμα κόστους τρόπου ζωής

 • Συνδυασμός γρήγορου φαγητού

  7
 • Εισιτήριο κινηματογράφου

  10
 • Πίντα τοπικής μπύρας

  3

Σχετικά με Κυπριακή Δημοκρατία

Η Κύπρος είναι μια νησιωτική χώρα που περιβάλλεται από την Ανατολική Μεσόγειο και βρίσκεται βόρεια της Αιγύπτου, νότια της Τουρκίας, ανατολικά της Ελλάδα και δυτικά της Τουρκίας. Επιχειρηματικό φοιτητές που σπουδάζουν σε Κύπρος θα ανακαλύψουν ότι το βόρειο τμήμα της Κύπρος ονομάζεται επίσημα η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρος. Λόγω αυτής της διαίρεσης, η Κύπρος έχει δημιουργήσει τουρκικά και ελληνικά ως επίσημες γλώσσες του, με την Κυπριακή Μαρωνιτική Αραβική και την Αρμενία ως μειονοτικές γλώσσες. Υποστηρίζεται από μια ακμάζουσα τουριστική βιομηχανία, η Κύπρος έχει υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα και μια όλο και πιο ανεπτυγμένη οικονομία, η οποία κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων 20 στο Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης. Η Κύπρος εντάχθηκε στην ΕΕ το 2004 και στην Ευρωζώνη το 2008. Κατά συνέπεια, το ευρώ είναι το νόμισμα της Δημοκρατίας της Κύπρος, αλλά όχι στη βόρεια Κύπρος, όπου η τουρκική λίρα εξακολουθεί να χρησιμοποιείται.Λόγω μαζική ανάπτυξη Κύπρος "στην αγορά ακινήτων κατά την τελευταία δεκαετία, οι μαθητές κερδίζουν εξειδικευμένα πτυχία των επιχειρήσεων προσανατολίζεται γύρω από την επένδυση, την ανάπτυξη, την πώληση και την αγορά ακινήτων στην Κύπρος θα βρείτε γενικά η αγορά εργασίας δεκτικός και ευέλικτο στην Κύπρος.

Απαιτήσεις βίζας

Τι είδους Visa χρειάζεστε;

Όνομα βίζας

Φοιτητική Βίζα

Τιμή και νόμισμα

EUR 40

Τα τέλη φοιτητικής βίζας ποικίλλουν και μπορεί να είναι περίπου 40 EUR. Τα τέλη ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για βίζα;

Οι υποψήφιοι που είναι υπήκοοι ΕΕ μπορούν να εισέλθουν στην Κύπρο ως επισκέπτες. Κατά την άφιξή τους στο εκπαιδευτικό ίδρυμα, πρέπει να υποβάλουν έναν αριθμό εγγράφων στο γραφείο εισδοχής του εκπαιδευτικού ιδρύματος - δείτε στην ενότητα "Πώς να υποβάλετε την αίτηση;".

Οι διεθνείς φοιτητές από χώρες εκτός ΕΕ χρειάζονται φοιτητική βίζα πριν εισέλθουν στην Κύπρο. Οι φοιτητικές βίζες εκδίδονται μόνο σε διεθνείς φοιτητές πλήρους φοίτησης. Πλήρης φοίτηση είναι αυτός που παίρνει τουλάχιστον 12 μονάδες σε ένα εξάμηνο.

Πού μπορείτε να κάνετε την αίτηση;

Πρεσβεία/Ύπατη Επιτροπή/Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Θα πρέπει να κάνετε αίτηση αυτοπροσώπως στην Πρεσβεία / Ύπατη Αρμοστεία / Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη χώρα διαμονής σας.

Δικτυακός τόπος:

Πώς να κάνετε την αίτηση;

Σπουδαστές εκτός ΕΕ:

Θα χρειαστεί να προσκομίσετε τα ακόλουθα έγγραφα όταν υποβάλετε αίτηση για φοιτητική βίζα:

 • Πλήρως συμπληρωμένο έντυπο αίτησης.
 • Τέλος αίτησης 15-30 Κυπριακές Λίρες (μη επιστρέψιμη).
 • Τέσσερις (4) φωτογραφίες μεγέθους διαβατηρίου.
 • Επικυρωμένα (επικυρωμένα αληθή) αντίγραφα των ακαδημαϊκών προσόντων του μαθητή.
 • Αποδεικτικό επάρκειας στα Αγγλικά (αν είναι δυνατόν)
 • Φωτοτυπία του διαβατηρίου τους. Το διαβατήριο θα πρέπει να ισχύει για τουλάχιστον ένα (1) έτος από την ημερομηνία άφιξης του μαθητή.

Το Γραφείο Εισδοχής θα κοινοποιήσει λεπτομέρειες σχετικά με τις ημερομηνίες της συνέντευξης και τα απαιτούμενα έγγραφα στους υποψηφίους εγκαίρως για τη συνέντευξη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης για βίζα στην Πρεσβεία/Ύπατη Αρμοστεία/Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο υποψήφιος πρέπει να παρουσιάσει:

 • Πρωτότυπα ακαδημαϊκά προσόντα και τα επικυρωμένα αντίγραφά τους στα αγγλικά ή σε αγγλική μετάφραση. \
 • Το διαβατήριό τους, με ισχύ τουλάχιστον ενός (1) έτους από την ημερομηνία άφιξής τους στην Κύπρο
 • Πρόσφατο πιστοποιητικό καλής συμπεριφοράς που εκδόθηκε από την αστυνομία της χώρας καταγωγής ή διαμονής.
 • Πρόσφατη οικονομική εγγύηση που εκδόθηκε από τον φοιτητικό χορηγό

Οι μαθητές πρέπει να παρουσιαστούν στο εκπαιδευτικό ίδρυμα την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την άφιξή τους για να εγγραφούν και να προχωρήσουν στις υπόλοιπες διατυπώσεις που απαιτούνται για την έκδοση προσωρινής άδειας διαμονής.
Οι αλλοδαποί φοιτητές θα πρέπει να εγγραφούν στο Τμήμα Αλλοδαπών της Περιφερειακής Αστυνομίας εντός επτά ημερών από την ημέρα άφιξης στην Κύπρο.

Φοιτητές ΕΕ: Κατά την άφιξή τους στο εκπαιδευτικό ίδρυμα, πρέπει να υποβάλουν στο γραφείο εισδοχής του εκπαιδευτικού ιδρύματος τα ακόλουθα:

 • Πλήρως συμπληρωμένο έντυπο αίτησης.
 • Τέλος αίτησης 15-30 Κυπριακές Λίρες (μη επιστρέψιμη).
 • Τέσσερις (4) φωτογραφίες μεγέθους διαβατηρίου.
 • Επικυρωμένα (επικυρωμένα αληθή) αντίγραφα των ακαδημαϊκών προσόντων του μαθητή.
 • Αποδεικτικό επάρκειας στα Αγγλικά (αν είναι δυνατόν)
 • Φωτοτυπία του διαβατηρίου τους. Το διαβατήριο θα πρέπει να ισχύει για τουλάχιστον ένα (1) έτος από την ημερομηνία άφιξης του μαθητή.
 • Πρόσφατο πιστοποιητικό καλής συμπεριφοράς που εκδόθηκε από την αστυνομία της χώρας καταγωγής ή διαμονής.

Πέραν των παραπάνω, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρώσουν το τέλος εγγραφής, τα δίδακτρα εξαμήνου και να εγγραφούν στα μαθήματα. Στη συνέχεια, πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο Τμήμα Μετανάστευσης για προσωρινή άδεια διαμονής.

Πότε πρέπει να κάνετε αίτηση;

Θα πρέπει να κάνετε αίτηση για τη φοιτητική σας βίζα τουλάχιστον 2-3 μήνες πριν από την προγραμματισμένη άφιξή σας στην Κύπρο.

Η διάρκεια της φοιτητικής βίζας εξαρτάται από τη διάρκεια του προγράμματος σπουδών σας.

Χρόνος επεξεργασίας

3 Months

Ευκαιρίες εργασίας

Κανονικά, οι αλλοδαποί φοιτητές από χώρες εκτός ΕΕ δεν επιτρέπεται να εργαστούν καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών τους στην Κύπρο. Εξαιρέσεις μπορούν να δημιουργηθούν από την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας για μαθήματα, όπου μπορεί να εκδοθούν άδειες εργασίας για να επιτραπεί η πρακτική εκπαίδευση κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Ωρες την εβδομάδα

0

Γιατί χρειάζεστε αυτό το είδος βίζας;

Η αίτησή σας για βίζα μπορεί να απορριφθεί εάν δεν μπορείτε να αποδείξετε τα απαιτούμενα χρήματα ή εάν προσκομίσετε λανθασμένα ή ελλιπή έγγραφα.

Σημείωση: Η φοιτητική βίζα εκδίδεται για συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Σε περίπτωση που ο αλλοδαπός φοιτητής αποφασίσει να αλλάξει εκπαιδευτικό ίδρυμα, τότε πρέπει να λάβει νέα άδεια διαμονής.