Keystone logo
Ιταλία

Μελέτη MBA σε Ιταλία 2024

Μελέτη σε Ιταλία

Κερδίζουν Επιχειρήσεων Πτυχίο στην Ιταλία ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ιταλία έχει ένα σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ακολουθεί τα πρότυπα όλων των σχολείων της ΕΕ και περιλαμβάνει το πλαίσιο της διαδικασίας της Μπολόνια. Κατά κύριο λόγο αποτελείται από κρατικά και δημόσια πανεπιστήμια, Ιταλία 's τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σύστημα προσφέρει επίσης μετα-δευτεροβάθμια σχολεία για τους μαθητές που επιθυμούν μια επαγγελματική και όχι ακαδημαϊκή εκπαίδευση. Αφού απέκτησε μεταπτυχιακό 's στην Ιταλία, οι μαθητές μπορούν να εγγραφούν σε ένα Grandes Ecoles, ή "Ανώτερη Σχολή Μεταπτυχιακών " που επιβραβεύει τους αναγνωρισμένους διεθνείς και εθνικούς τίτλους όπως το Δίπλωμα di Perfezionamento (διδακτορικό) ή το γιατρό Philosophiae (Ph. D). Οι ευκαιρίες απασχόλησης για τους κατόχους μεταδιδακτορικές πτυχία των επιχειρήσεων περιλαμβάνουν συνήθως εργάζονται για ένα πανεπιστήμιο ως ερευνητής ή εκπαιδευτή.Πτυχίο προγράμματα που εστιάζουν στις επιχειρήσεις και τη χρηματοδότηση συνήθως καταλήγουν με φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει ένα μάθημα επιστέγασμα που περιλαμβάνει έρευνα επιχειρηματικές έννοιες και αρχές μάθει σε προηγούμενα μαθήματα και την ενσωμάτωσή τους σε μια περιπτωσιολογική μελέτη του έργου της έρευνας. Διάρκεια των προγραμμάτων και των τελών Δίδακτρα Δίδακτρα ποικίλλουν μεταξύ των πανεπιστημίων. Ανάλογα με την οικονομική κατάσταση ένας φοιτητής 's, τα δίδακτρα μπορεί να αρθεί ή υποτροφίας μπορεί να χορηγηθεί. Ένα πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων μπορεί να διαρκέσει περίπου τρία ή τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθεί. Η πιο επιθυμητή Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) απαιτεί ένα επιπλέον έτος ή δύο μαθημάτων πριν από το πτυχίο απονέμεται. Γιατί να σπουδάσω για ένα Πτυχίο Επιχειρήσεων στην Ιταλία; Ως μέλος της ΕΕ, η Ιταλία παρουσιάζει πολλές βιώσιμες ευκαιρίες απασχόλησης για τις επιχειρήσεις μεγάλες εταιρείες κερδίζουν βαθμούς στο International Business, Διοίκηση Επιχειρήσεων και ευρωπαϊκή οικονομία.Επιπλέον, η τουριστική βιομηχανία ανθεί προσφέρει προσοδοφόρα επιχειρηματική δυνατότητες για τις επιχειρήσεις μεγάλες εταιρείες που επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Αλλαγή νομίσματος

Βασικό μηνιαίο κόστος διαβίωσης

 • Ενοικίαση σε κοινόχρηστο διαμέρισμα

  408
 • Μερίδιο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

  66
 • Συνδρομή στο Διαδίκτυο

  28
 • Τοπικές συγκοινωνίες

  35

Δείγμα κόστους τρόπου ζωής

 • Συνδυασμός γρήγορου φαγητού

  9
 • Εισιτήριο κινηματογράφου

  9
 • Πίντα τοπικής μπύρας

  5

Σχετικά με Ιταλία

Επισήμως γνωστή ως η Ιταλική Δημοκρατία, η Ιταλία βρίσκεται στο νοτιότερο μέρος της Ευρώπης και συνορεύει με την Αυστρία, την Ελβετία, τη Σλοβενία ​​και τη Γαλλία. Σαρδηνία και η Σικελία είναι δύο νησιά της Μεσογείου θεωρείται μέρος της Ιταλικής Δημοκρατίας. Η Ιταλία είναι το σπίτι σε δύο κυρίαρχα κράτη - την πόλη του Βατικανού και του Αγίου Μαρίνου, η οποία είναι γνωστή ως πολιτικά "θύλακες " στο εσωτερικό της χώρας από την Ιταλία. Ένα από τα παγκόσμια 's πιο ανεπτυγμένες οικονομικά χώρες, η Ιταλία είναι επίσης ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο, μεταξύ άλλων ευρωπαϊκών χωρών και απολαμβάνει την ευημερία που κατέστη δυνατή από αυτό το είδος της βιομηχανίας. Εκτός από τη συναρπαστική πόλη της Ρώμης, Ιταλία προσελκύει επίσης τα εκατομμύρια των επισκεπτών κάθε χρόνο, παρέχοντας πρόσβαση σε τέτοιου είδους ιστορικά σημαντικά αξιοθέατα, όπως τα ερείπια της Πομπηίας, το Κολοσσαίο στη Ρώμη, τον περίφημο πύργο της Πίζας και τις Κατακόμβες του Σαν Καλλιστώ.

Απαιτήσεις βίζας

 1. Βίζα τύπου C: Βίζα βραχείας διαμονής ή βίζα ταξιδιού που ισχύει για μία ή περισσότερες εισόδους και για περίοδο που δεν υπερβαίνει τις 90 ημέρες.
 2. Τύπος βίζας D: Βίζα μακράς διαμονής που ισχύει για περισσότερες από 90 ημέρες.

Τι είδους Visa χρειάζεστε;

Όνομα βίζας

Βίζα τύπου C; Βίζα τύπου Δ

Τιμή και νόμισμα

USD 70

Το τέλος για μια φοιτητική βίζα στην Ιταλία είναι συνήθως περίπου 50-70 USD. Το τέλος ενδέχεται να υπόκειται σε αλλαγές.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για βίζα;

Οι φοιτητές ΕΕ/ΕΟΧ μπορούν να εισέλθουν στην Ιταλία με έγκυρο διαβατήριο ή ταυτότητα και δικαιούνται να ολοκληρώσουν πτυχίο στην Ιταλία χωρίς βίζα για όσο διάστημα επιθυμούν. Αυτοί οι μαθητές πρέπει, ωστόσο, να εγγραφούν στο Questura (αστυνομικό τμήμα) εντός 8 ημερών από την άφιξή τους, προκειμένου να λάβουν άδεια παραμονής.

Οι φοιτητές εκτός ΕΕ απαιτείται να αποκτήσουν φοιτητική βίζα πριν εισέλθουν στην Ιταλία. Για σπουδές άνω των 90 ημερών θα χρειαστεί στη συνέχεια να υποβάλετε αίτηση για κάρτα διαμονής (permesso di soggiorno) στο τοπικό ταχυδρομείο εντός των πρώτων 8 ημερών από την άφιξη στην Ιταλία. Αυτό μαζί με τη βίζα σας θα σας επιτρέψει να μείνετε στην Ιταλία κατά τη διάρκεια των σπουδών σας. Υπάρχει χρέωση που σχετίζεται με την κάρτα διαμονής.

Οι πολίτες ορισμένων χωρών εκτός ΕΕ δεν χρειάζονται βίζα για να παραμείνουν και να σπουδάσουν στην Ιταλία για περίοδο έως και 90 ημερών.

Μπορείτε να βρείτε μια επισκόπηση αυτών των χωρών εδώ: https://www.immigrationworld.com/italy/how-to-apply-for-italy-student-visa/

Πού μπορείτε να κάνετε την αίτηση;

Ιταλική πρεσβεία ή προξενείο

Πρέπει να υποβάλετε αίτηση για τη φοιτητική σας βίζα στην ιταλική πρεσβεία ή προξενείο στη χώρα σας. Θα χρειαστεί επίσης μια συνέντευξη στην πρεσβεία ή στο προξενείο.

Δικτυακός τόπος:

Πώς να κάνετε την αίτηση;

Αφού λάβετε την επιστολή αποδοχής ή την επιστολή αποδοχής για την προβλεπόμενη πορεία σπουδών σας, μπορείτε να ελέγξετε την καταλληλότητά σας για την απόκτηση ιταλικής φοιτητικής βίζας και στη συνέχεια να προχωρήσετε στη διαδικασία αίτησης θεώρησης. Θα χρειαστεί να προσκομίσετε τα ακόλουθα έγγραφα:

 • Έντυπο αίτησης θεώρησης εισόδου· μπορείτε να το βρείτε στο
  http://vistoperitalia.esteri.it/Moduli/it/Formulario Visto Nazionale.pdf
 • Πρόσφατη φωτογραφία μεγέθους διαβατηρίου.
 • Ταξιδιωτικό έγγραφο που ισχύει για τουλάχιστον τρεις μήνες μετά τη βίζα·
 • Εγγραφή ή προεγγραφή σε πανεπιστημιακό μάθημα.
 • Απόδειξη ότι έχετε διαμονή στην Ιταλία.
 • Απόδειξη ότι έχετε οικονομική υποστήριξη (τουλάχιστον 448,07 € το μήνα για το ακαδημαϊκό έτος, σύνολο 5824,91 € ανά έτος).
 • Επαρκής ασφαλιστική κάλυψη για ιατρική περίθαλψη και νοσηλεία.
 • Απόδειξη της διαθεσιμότητας των οικονομικών μέσων που απαιτούνται για τον επαναπατρισμό·
 • Απόδειξη επαρκούς γνώσης ιταλικών ή αγγλικών σύμφωνα με τη γλώσσα του προγράμματος.
 • Εάν ο μαθητής είναι ανήλικος, θα πρέπει να έχει τη συγκατάθεση εκπατρισμού υπογεγραμμένη από καθεμία από τις γονικές αρχές ή, σε περίπτωση απουσίας τους, από τον νόμιμο κηδεμόνα.

Πότε πρέπει να κάνετε αίτηση;

Θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για ιταλική φοιτητική βίζα τουλάχιστον τρεις μήνες πριν από την προγραμματισμένη άφιξή σας στην Ιταλία. Η επεξεργασία της αίτησής σας για βίζα μπορεί να διαρκέσει από 1 έως 3 εβδομάδες. Θα πρέπει να προγραμματίσετε τη συνέντευξη βίζας περίπου τέσσερις έως έξι εβδομάδες νωρίτερα.

Η διάρκεια της φοιτητικής βίζας εξαρτάται από τη διάρκεια του μαθήματος σας.

Χρόνος επεξεργασίας

3 Weeks

Ευκαιρίες εργασίας

Εάν είστε από την ΕΕ, σας επιτρέπεται να εργαστείτε στην Ιταλία χωρίς να χρειάζεστε άδεια εργασίας. Οι ώρες εργασίας δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 20 ώρες την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του εξαμήνου. Μπορείτε να εργαστείτε μόνο με πλήρη απασχόληση κατά τη διάρκεια των διακοπών μεταξύ των εξαμήνων.

Οι ξένοι φοιτητές εκτός ΕΕ θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για άδεια εργασίας σε τοπικό γραφείο μετανάστευσης στην Ιταλία. Αρχικά, πρέπει να έχετε υπογεγραμμένη σύμβαση εργασίας και να επιδείξετε ένα αντίγραφο στο γραφείο μετανάστευσης.

Ωρες την εβδομάδα

20

Γιατί χρειάζεστε αυτό το είδος βίζας;

Η αίτησή σας για βίζα μπορεί να απορριφθεί εάν δεν μπορείτε να αποδείξετε τα απαιτούμενα χρήματα ή εάν προσκομίσετε λανθασμένα ή ελλιπή έγγραφα.