Keystone logo
Ισπανία

Μελέτη MBA σε Ισπανία 2024

Μελέτη σε Ισπανία

Οι ισπανικές μεταπτυχιακό επίπεδο επιχειρηματικών βαθμούς σχεδιαστεί για όσους έχουν αποφοιτήσει πρόσφατα με την εκπαίδευση των επιχειρήσεων ή που έχουν εργαστεί στον επιχειρηματικό κόσμο για μια στιγμή και ψάχνουν για ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης. Το ακαδημαϊκό έτος χωρίζεται σε δύο εξάμηνα. Τα πρώτα τρεξίματα από τον Οκτώβριο μέχρι τον Φεβρουάριο και η δεύτερη τρέχει από το Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο. Κάθε πανεπιστήμιο θα ποικίλουν σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αλλά οι περισσότεροι επιμείνουμε σε αυτό το βασικό πρόγραμμα. Η Ισπανία χρησιμοποιεί ένα σύστημα δημόσιο πανεπιστήμιο που επιτρέπει στους ξένους φοιτητές να λαμβάνουν τα ίδια χαμηλά ποσοστά εκπαίδευσης των ισπανών φοιτητών. Για την κατάρτιση επίπεδο μεταπτυχιακών, το κόστος θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των πιστώσεων του προγράμματος. Το κόστος κυμαίνεται μεταξύ 960 και 1.800 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των πιστώσεων, και αυτό έχει οριστεί από την κυβέρνηση. Οι μαθητές έχουν πρόσβαση σε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ σπούδαζε στην Ισπανία, η οποία είναι ένα όφελος από την επιλογή αυτής της χώρας για το MBA μελέτες.Το μήκος ενός προγράμματος MBA στην Ισπανία θα ποικίλει ανάλογα με το πρόγραμμα ο φοιτητής 's. Οι μαθητές που μπορούν να μελετήσουν με πλήρη απασχόληση μπορεί να ολοκληρώσει το πρόγραμμα σε ένα χρόνο, αλλά και άλλοι που χρειάζονται στο διάστημα από τις σπουδές τους για να εργαστούν ή να απολαύσετε τον πολιτισμό της Ισπανίας μπορεί να πάρει δύο ή περισσότερα χρόνια για να ολοκληρώσει πτυχίο MBA τους. Ανεξάρτητα, όταν ο βαθμός είναι πλήρης, ένα ισπανικό πτυχίο MBA είναι ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα για όσους επιθυμούν να εργαστούν σε επιχειρήσεις σε όλη την ισπανόφωνο κόσμο και μεγάλο μέρος της Ευρώπης. Αυτός ο βαθμός ανοίγει την πόρτα σε ανώτερο επίπεδο διευθυντικές θέσεις και την ηγεσία. Είναι επίσης ένα πολύτιμο βαθμό για τους επιχειρηματίες που ψάχνουν για μια άκρη, καθώς θα αναπτύσσουν τις δικές τους επιχειρήσεις. Μετά την αποφοίτηση, οι μαθητές συχνά θεωρούνται για τις προαγωγές και τις μισθολογικές αυξήσεις, καθώς και εκείνων που δεν εργάζονται αυτή τη στιγμή, θα βρείτε καλύτερες εργασιακές προοπτικές εξαιτίας των πρόσθετων εκπαιδευτικών τους.

Αλλαγή νομίσματος

Βασικό μηνιαίο κόστος διαβίωσης

 • Ενοικίαση σε κοινόχρηστο διαμέρισμα

  416
 • Μερίδιο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

  42
 • Συνδρομή στο Διαδίκτυο

  33
 • Τοπικές συγκοινωνίες

  34

Δείγμα κόστους τρόπου ζωής

 • Συνδυασμός γρήγορου φαγητού

  8
 • Εισιτήριο κινηματογράφου

  8
 • Πίντα τοπικής μπύρας

  3

Σχετικά με Ισπανία

Η Ισπανία, η οποία βρίσκεται στη Μεσόγειο στην Ιβηρική Χερσόνησο, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς Ευρώπη 's προορισμούς. Η πλούσια ιστορία και ζωντανό πολιτισμό της Ισπανίας είναι η ουσία των θρύλων. Ωστόσο, δεν είναι μόνο ένα μέρος για τους τουρίστες να περνούν το χρόνο τους παρακολουθώντας ταυρομαχίες και χαλαρώνοντας στην παραλία. Η Ισπανία είναι επίσης ηγετική θέση στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και προσφέρει μια κουλτούρα και τον κοσμοπολίτικο τρόπο ζωής που είναι ο φθόνος του μεγάλο μέρος της Ευρώπης. Η χώρα 's εκπαιδευτικό σύστημα είναι επίσης καλά έλαβε, και οι άνθρωποι που ετοιμάζονται να μελετήσουν τις επιχειρήσεις, θα βρείτε πολλές ευκαιρίες για τους ξένους φοιτητές στις μεγάλες πόλεις της Ισπανίας.

Απαιτήσεις βίζας

Για φοιτητές εκτός ΕΕ/ΕΟΧ ή Ελβετίας που επιθυμούν να λάβουν μέρος σε ανταλλαγή φοιτητών, να πραγματοποιήσουν έρευνα ή κατάρτιση ή να εργαστούν ως μη αμειβόμενοι ασκούμενοι ή εθελοντές στην Ισπανία για περισσότερους από τρεις μήνες.

Τι είδους Visa χρειάζεστε;

Όνομα βίζας

Φοιτητική Βίζα (Τύπος D)

Τιμή και νόμισμα

EUR 160

Οι τιμές για μια φοιτητική βίζα για την Ισπανία είναι περίπου 160 EUR. Το τέλος αίτησης για βίζα μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για βίζα;

Οι πολίτες από την ΕΕ/ΕΟΧ ή την Ελβετία δεν απαιτούν φοιτητική βίζα ανεξάρτητα από τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ισπανία. Οι φοιτητές ΕΕ/ΕΟΧ/Ελβετοί δεν χρειάζονται βίζα για να ζήσουν στην Ισπανία, αλλά θα πρέπει να εγγραφούν στις τοπικές αρχές και να λάβουν πιστοποιητικό διαμονής.

Οι πολίτες όλων των άλλων χωρών απαιτούν φοιτητική βίζα εάν σκοπεύουν να μείνουν και να σπουδάσουν για περισσότερες από 90 ημέρες στην Ισπανία. Αυτή η βίζα χορηγείται σε όσους φοιτητές έχουν ήδη γίνει δεκτοί για εισαγωγή από αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ισπανία.

Πού μπορείτε να κάνετε την αίτηση;

Ισπανικό προξενείο ή πρεσβεία

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για βίζα σπουδών στο ισπανικό προξενείο ή πρεσβεία στη χώρα σας.

Δικτυακός τόπος:http://www.exteriores.gob.es/Portal/en/ServiciosAlCiudadano/Paginas/EmbajadasConsulados.aspx

Πώς να κάνετε την αίτηση;

Για να μπορέσετε να υποβάλετε αίτηση για βίζα σπουδών, πρέπει να βρείτε έναν κύκλο μαθημάτων ή πρόγραμμα σε ένα επίσημα αναγνωρισμένο ίδρυμα στην Ισπανία. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να λάβετε επίσημη επιβεβαίωση από τον οργανισμό που θα περιγράφει ότι έχετε γίνει δεκτός στο μάθημα ή το πρόγραμμα, με τη μορφή πιστοποιητικού ή επιστολής αποδοχής. Μόλις το αποκτήσετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ισπανική πρεσβεία ή το προξενείο στη χώρα σας και να υποβάλετε αίτηση για φοιτητική βίζα.

Το τι ακριβώς απαιτείται μπορεί να διαφέρει από προξενείο σε προξενείο, αλλά σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να επιδείξετε το διαβατήριό σας, καθώς και τα ακόλουθα:

 • λεπτομέρειες της μελέτης, της εκπαίδευσης ή της έρευνας που θα κάνετε στην Ισπανία, συμπεριλαμβανομένων των ωρών μελέτης την εβδομάδα (τουλάχιστον 20).
 • απόδειξη ότι έχετε ιατρική ασφάλιση·
 • ιατρικό πιστοποιητικό που να επιβεβαιώνει ότι δεν πάσχετε από ασθένειες που θα απαιτούσαν να τεθείτε σε καραντίνα·
 • απόδειξη ότι διαθέτετε τα κεφάλαια για να σας στηρίξουν κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στην Ισπανία (π.χ. στοιχεία υποτροφίας, ισπανική τράπεζα που επιδεικνύει επαρκή κεφάλαια ή επιστολή από γονείς/κηδεμόνες που αναλαμβάνουν την πλήρη οικονομική ευθύνη).
 • πληροφορίες σχετικά με το πού θα μένετε·
 • πιστοποιητικό ποινικού μητρώου που έχει εκδοθεί τα τελευταία πέντε χρόνια από τις αρμόδιες αρχές της χώρας σας.

Εάν μένετε στην Ισπανία για περισσότερο από έξι μήνες για σπουδές, πρέπει να υποβάλετε αίτηση για άδεια φοιτητικής διαμονής εντός 30 ημερών από την είσοδό σας στην Ισπανία. Υποβάλετε αίτηση για αυτό στο τοπικό Γραφείο Αλλοδαπών (Oficina de Extranjeros) ή σε ένα αστυνομικό τμήμα. Η κάρτα ισχύει για ένα χρόνο και μπορείτε να την ανανεώνετε κάθε χρόνο για πέντε χρόνια εφόσον συνεχίζετε τις σπουδές σας.

Πότε πρέπει να κάνετε αίτηση;

Θα χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για τη βίζα σας μεταξύ δύο και τριών μηνών προτού σκοπεύετε να ταξιδέψετε στην Ισπανία για να έχετε χρόνο για την επεξεργασία της αίτησής σας.

Γενικά, η φοιτητική βίζα στην Ισπανία χορηγείται για όλη τη διάρκεια του κύκλου σπουδών. Μπορείτε να ανανεώσετε τη φοιτητική σας βίζα για να παρατείνετε περαιτέρω τις σπουδές σας ή να ακολουθήσετε νέο κύκλο σπουδών στην Ισπανία. Μην επιχειρήσετε να υποβάλετε την αίτησή σας για φοιτητική βίζα περισσότερο από τέσσερις μήνες νωρίτερα ή λιγότερο από 7 εβδομάδες πριν από την ημερομηνία αναχώρησης, διαφορετικά η αίτηση δεν θα γίνει δεκτή.

Εάν οι σπουδές σας στην Ισπανία διαρκούν περισσότερο από έξι μήνες, πρέπει να υποβάλετε αίτηση για άδεια φοιτητικής διαμονής που διαρκεί ένα χρόνο. Η άδεια φοιτητικής διαμονής πρέπει να ανανεώνεται κάθε χρόνο.

Χρόνος επεξεργασίας

Ευκαιρίες εργασίας

Η άδεια διαμονής στην Ισπανία σάς δίνει το δικαίωμα να εργαστείτε είτε με μερική απασχόληση είτε σε προσωρινή θέση, εφόσον δεν χρησιμοποιείτε τα χρήματα που κερδίζετε για να συντηρήσετε τον εαυτό σας όσο βρίσκεστε στην Ισπανία. Επιτρέπεται να εργάζεστε έως και 20 ώρες την εβδομάδα ενώ σπουδάζετε, αρκεί να μην παρεμβαίνει στις σπουδές σας. Η εταιρεία που σας απασχολεί θα χρειαστεί να σας πάρει άδεια εργασίας από το Γραφείο Αλλοδαπών. Η σύμβαση εργασίας σας δεν μπορεί να υπερβαίνει τη διάρκεια της θεώρησης σπουδών.

Εάν πρόκειται να πραγματοποιήσετε πρακτική άσκηση ως μέρος της πορείας σας για την οποία χορηγήθηκε η άδεια διαμονής σας, δεν χρειάζεστε άδεια εργασίας.

Ωρες την εβδομάδα

20

Γιατί χρειάζεστε αυτό το είδος βίζας;

Ακολουθούν ορισμένοι από τους λόγους για τους οποίους μπορεί να απορριφθεί η φοιτητική βίζα για την Ισπανία:

 • Προηγούμενες ή τρέχουσες εγκληματικές ενέργειες
 • Ανεπαρκής εξήγηση για τον σκοπό και τις συνθήκες της προγραμματισμένης διαμονής
 • Ανεπαρκή μέσα διαβίωσης
 • Άκυρη ταξιδιωτική ασφάλιση
 • Έλλειψη προσκόμισης απόδειξης διαμονής
 • Δυσμενής κατάσταση θεώρησης Σένγκεν - Παράλειψη τήρησης των περιορισμών της θεώρησης Σένγκεν (π.χ. Παράταση διαμονής στη ζώνη Σένγκεν, μη τήρηση του παρουσιαζόμενου ταξιδιωτικού δρομολογίου – παραλείποντας να μείνετε ως επί το πλείστον στην κύρια χώρα προορισμού στη ζώνη Σένγκεν κ.λπ.).