Keystone logo
Ιρλανδία

Μελέτη MBA σε Ιρλανδία 2024

Αλλαγή νομίσματος

Βασικό μηνιαίο κόστος διαβίωσης

 • Ενοικίαση σε κοινόχρηστο διαμέρισμα

  833
 • Μερίδιο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

  70
 • Συνδρομή στο Διαδίκτυο

  49
 • Τοπικές συγκοινωνίες

  100

Δείγμα κόστους τρόπου ζωής

 • Συνδυασμός γρήγορου φαγητού

  9
 • Εισιτήριο κινηματογράφου

  12
 • Πίντα τοπικής μπύρας

  6

Απαιτήσεις βίζας

 • Βίζα σπουδών C - Εάν επιθυμείτε να σπουδάσετε στην Ιρλανδία για λιγότερο από 3 μήνες
 • Βίζα σπουδών D - Εάν η πορεία σας διαρκεί περισσότερο από 3 μήνες

Τι είδους Visa χρειάζεστε;

Όνομα βίζας

Φοιτητική βίζα (βίζα σπουδών C, βίζα σπουδών D)

Τιμή και νόμισμα

Τα τέλη φοιτητικής βίζας της Ιρλανδίας ποικίλλουν ανάλογα με τη χώρα καταγωγής σας. Τα τυπικά τέλη διεκπεραίωσης της αίτησης βίζας είναι 60 € (80 $) για βίζα μίας εισόδου και 100 € (135 $ ΗΠΑ) για βίζα πολλαπλής εισόδου.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για βίζα;

Εάν είστε πολίτης της ΕΕ ή του ΕΟΧ (συμπεριλαμβανομένης της Ισλανδίας, της Νορβηγίας και του Λιχτενστάιν), δεν χρειάζεστε φοιτητική βίζα για την Ιρλανδία για να σπουδάσετε στην Ιρλανδία. Υπάρχουν πολλές άλλες χώρες που δεν απαιτούν ιρλανδική φοιτητική βίζα ή βίζα εισόδου και αυτές παρατίθενται εδώ: http://www.citizensinformation.ie/en/moving_country/moving_to_ireland/coming_to_live_in_ireland/visa_requirements_for_entering_ireland.html

Για τους πολίτες χωρών εκτός του ΕΟΧ που έρχονται να σπουδάσουν στην Ιρλανδία, πρέπει να εγγραφούν σε κύκλο μαθημάτων πλήρους φοίτησης στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών (για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση) ή του Προγράμματος Γλώσσας και Μη Πτυχίου της Ιρλανδίας.

Ανεξάρτητα από το αν χρειάζεστε ή όχι φοιτητική βίζα για την Ιρλανδία, εάν είστε φοιτητής από χώρα εκτός του ΕΟΧ, πρέπει να αναφερθείτε σε έναν υπάλληλο μετανάστευσης κατά την είσοδό σας στην Ιρλανδία για να σας δοθεί άδεια εισόδου. Πρέπει να το κάνετε αυτό στην περιοχή που σκοπεύετε να ζήσετε.

Σημείωση: Η Ιρλανδία δεν είναι μέλος της Συμφωνίας Σένγκεν. Επομένως, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για ιρλανδική βίζα ακόμα και αν έχετε βίζα για χώρα Σένγκεν.

Πού μπορείτε να κάνετε την αίτηση;

διαδικτυακή εγκατάσταση AVATS

Πρέπει να υποβάλετε την αίτησή σας για βίζα ηλεκτρονικά χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική διευκόλυνση AVATS. Η ηλεκτρονική διευκόλυνση αίτησης βίζας είναι διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο και πρέπει να χρησιμοποιείται από όλους τους αιτούντες.

Δικτυακός τόπος:https://www.visas.inis.gov.ie/avats/OnlineHome.aspx

Πώς να κάνετε την αίτηση;

Πρέπει να κάνετε ηλεκτρονική αίτηση για βίζα. Όταν ολοκληρώσετε τη διαδικασία ηλεκτρονικής αίτησης, πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες στη συνοπτική φόρμα αίτησης που δημιουργείται από το ηλεκτρονικό σύστημα. Το έντυπο περίληψης θα περιέχει πληροφορίες σχετικά με το πού πρέπει να υποβάλετε τα δικαιολογητικά σας. Το έντυπο περίληψης, το οποίο πρέπει να εκτυπώσετε, να υπογράψετε και να ημερομηνία, πρέπει να υποβληθεί μαζί με τα δικαιολογητικά σας.

Θα χρειαστεί να προσκομίσετε τα ακόλουθα με την αίτησή σας για βίζα (απαιτούνται τα πρωτότυπα έγγραφα και πρέπει να είναι στα αγγλικά ή να συνοδεύονται από συμβολαιογραφική μετάφραση):

 • Επιστολή αποδοχής από αναγνωρισμένο σχολείο/κολέγιο/πανεπιστήμιο στην Ιρλανδία που επιβεβαιώνει ότι έχετε γίνει δεκτός σε κύκλο σπουδών. Αυτό το πρόγραμμα σπουδών πρέπει να είναι πλήρους φοίτησης (διάρκειας ενός ακαδημαϊκού έτους) και να έχει τουλάχιστον 15 ώρες εβδομαδιαίας μελέτης.
 • Απόδειξη της ακαδημαϊκής σας ικανότητας να παρακολουθήσετε το επιλεγμένο μάθημα μέσω της αγγλικής γλώσσας (εκτός εάν πρόκειται για μάθημα αγγλικής γλώσσας).
 • Αποδεικτικά στοιχεία ότι τα δίδακτρα για το μάθημα έχουν πληρωθεί πλήρως.
 • Απόδειξη ότι έχετε αρκετά χρήματα (7.000 €) για να συντηρήσετε τον εαυτό σας για το αρχικό μέρος της διαμονής σας.
 • Αποδεικτικά στοιχεία ότι εσείς ή ένας χορηγός έχετε πρόσβαση σε τουλάχιστον 7.000 € για κάθε επόμενο έτος των σπουδών σας, επιπλέον των διδάκτρων για κάθε ένα από αυτά τα έτη.
 • Απόδειξη ότι έχετε ιδιωτική ιατρική ασφάλιση.
 • Μια εξήγηση για τυχόν κενά στο εκπαιδευτικό σας ιστορικό.
 • Επιβεβαίωση ότι σκοπεύετε να επιστρέψετε στη χώρα μόνιμης διαμονής σας όταν φύγετε από την Ιρλανδία.

Πότε πρέπει να κάνετε αίτηση;

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για βίζα σπουδών έως και 3 μήνες πριν από την ημερομηνία ταξιδιού σας στην Ιρλανδία. Θα χρειαστεί να υποβάλετε την αίτησή σας για φοιτητική βίζα τουλάχιστον μερικούς μήνες πριν ταξιδέψετε στην Ιρλανδία.

Οι σπουδαστές από χώρα εκτός του ΕΟΧ που σκοπεύουν να σπουδάσουν στην Ιρλανδία για περίοδο μεγαλύτερη των 3 μηνών πρέπει να εγγραφούν, μετά την άφιξή τους, στον τοπικό υπάλληλο μετανάστευσης της περιοχής στην οποία ζουν. Το διαβατήριό τους θα θεωρηθεί με τις προϋποθέσεις και το χρονικό διάστημα για το οποίο έχουν άδεια παραμονής. Οι φοιτητές που δεν χρειάζονται βίζα πρέπει να έχουν 3.000 € κατά την πρώτη εγγραφή τους.

Λάβετε υπόψη ότι μια ιρλανδική φοιτητική βίζα δεν επιτρέπει αυτόματα πολλαπλές εισόδους στη χώρα. Εάν πιστεύετε ότι θα χρειαστεί να φύγετε από τη χώρα και να επιστρέψετε κατά τη διάρκεια των σπουδών σας, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για βίζα επανεισόδου.

Χρόνος επεξεργασίας

3 Months

Ευκαιρίες εργασίας

Εάν παρακολουθείτε ένα μάθημα στον Ενδιάμεσο Κατάλογο Επιλέξιμων Προγραμμάτων (ILEP), θα έχετε τη σφραγίδα με αριθμό 2 στο διαβατήριό σας όταν εγγραφείτε στον τοπικό σας υπάλληλο μετανάστευσης. Θα σας επιτραπεί να αναλάβετε περιστασιακή απασχόληση έως και 20 ώρες μερικής απασχόλησης την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του χρόνου ή έως και 40 ώρες την εβδομάδα κατά τις περιόδους διακοπών στο κολέγιο, δηλαδή από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο συμπεριλαμβανομένου και από τις 15 Δεκεμβρίου έως τις 15 Ιανουαρίου .

Εάν δεν παρακολουθείτε ένα τέτοιο μάθημα, δεν θα δικαιούστε να κάνετε μερική απασχόληση ή να ασχοληθείτε με οποιαδήποτε επιχείρηση ή επάγγελμα. Στη συνέχεια θα λάβετε τη σφραγίδα με αριθμό 2Α στο διαβατήριό σας.

Ωρες την εβδομάδα

20

Γιατί χρειάζεστε αυτό το είδος βίζας;

Μερικοί από τους λόγους για τους οποίους μπορεί να απορριφθεί η φοιτητική βίζα στην Ιρλανδία είναι οι ακόλουθοι:

 • Εάν δεν υπάρχουν επαρκή κεφάλαια για την κάλυψη ολόκληρης της επίσκεψης/μελέτης στην Ιρλανδία.
 • Εάν η προτεινόμενη μελέτη δεν είχε λογική πορεία.
 • Εάν υπάρχουν ασυνέπειες, παραπλανητικές πληροφορίες ή πλαστά έγγραφα.