Keystone logo
Ελβετία

Μελέτη MBA σε Ελβετία 2024

Μελέτη σε Ελβετία

Οι μαθητές που επιθυμούν να εγγραφούν σε μελέτες των επιχειρήσεων στην Ελβετία μπορούν να το πράξουν μέσω των προγραμμάτων 's MBA χώρα. Ένα ευρύ φάσμα των επιλογών υπάρχουν, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων για τη διαχείριση, το μάρκετινγκ, ανθρώπινου δυναμικού, των τραπεζών, και πολλά άλλα. Οι περισσότεροι φοιτητές που σπουδάζουν στην Ελβετία θα αρχίσουν με την εγγραφή ως ένα προπτυχιακό. Οι περισσότεροι θα αποκτήσουν ένα πτυχίο 's πτυχίο επίπεδο ως ένα πρώτο βήμα στη διαδικασία. Από εκεί, πολλά άτομα εισέρχονται στο εργατικό δυναμικό, που εργάζονται σε προγράμματα μαθητείας. Ωστόσο, υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση και το ενδιαφέρον για τη συνέχιση προηγμένη εκπαίδευση. Αυτό είναι όπου τα προγράμματα MBA γίνουν πολύτιμες. Τι μπορείτε να περιμένετε από Business Studies στην Ελβετία ως διεθνής φοιτητής; Οι αλλοδαποί φοιτητές συχνά εξέφρασε την ικανοποίησή του στα πανεπιστήμια της Ελβετίας. Λάβετε υπόψη ότι τα περισσότερα σχολεία προσφέρουν εδώ μελέτες των επιχειρήσεων, εξαιρουμένων των επαγγελματικών σχολείων με μια πολύ συγκεκριμένη εστίαση.Οι φοιτητές που εγγράφονται σε ένα πρόγραμμα MBA θα περάσουν δύο έως τέσσερα χρόνια για να έχουν εκπαίδευση τους, ανάλογα με το αν πάνε πλήρη ή μερική απασχόληση. Το κόστος για τα προγράμματα αυτά τείνει να ποικίλει, αλλά θα είναι επίσης πιο ακριβό από ό, τι τα περισσότερα άλλα πανεπιστήμια του ιδίου διαμετρήματος σε όλη την Ευρώπη. Για να εγγραφείτε σε αυτά τα προγράμματα, οι μαθητές θα πρέπει να εφαρμοστούν πρώτα σε ένα από τα πολλά προγράμματα και τα πανεπιστήμια είναι διαθέσιμα, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων προαίρεσης, όπως το Πανεπιστήμιο της Βέρνης Εφαρμοσμένων Επιστημών, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας. Μόλις το άτομο έχει δοθεί έγκριση για να παρακολουθήσουν το σχολείο, αυτός ή αυτή μπορεί να υποβάλει αίτηση για βίζα. Τι μπορεί Διεθνές φοιτητές αναμένουν μετά την αποφοίτησή; Αποφοιτώντας από τις μελέτες των επιχειρήσεων προγράμματα στην Ελβετία, οι καλύτεροι μαθητές μπορεί να υπολογίζει στην εξεύρεση θέσεων εργασίας των επιχειρήσεων που σχετίζονται με τη χώρα . Αυτό μπορεί να περιλαμβάνουν εργασία σε παραδοσιακά επιχειρηματικά περιβάλλοντα, καθώς και σε κυβερνητικές θέσεις στον τομέα της χρηματοδότησης.Ο ανταγωνισμός για τις θέσεις αυτές μπορεί να είναι σημαντικές, όμως, που καθιστά λίγο πιο δύσκολο για τους μαθητές να βρουν απασχόληση στον τομέα που επιθυμούν.

Αλλαγή νομίσματος

Βασικό μηνιαίο κόστος διαβίωσης

 • Ενοικίαση σε κοινόχρηστο διαμέρισμα

  1030
 • Μερίδιο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

  81
 • Συνδρομή στο Διαδίκτυο

  52
 • Τοπικές συγκοινωνίες

  84

Δείγμα κόστους τρόπου ζωής

 • Συνδυασμός γρήγορου φαγητού

  16
 • Εισιτήριο κινηματογράφου

  21
 • Πίντα τοπικής μπύρας

  7

Σχετικά με Ελβετία

Η Ελβετία είναι μια ποικιλόμορφη χώρα με πολλές ευκαιρίες για τους ξένους φοιτητές. Η χώρα, που βρίσκεται στη δυτική και κεντρική περιοχή της Ευρώπης, είναι κοντά στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Αυστρία και τη Γερμανία. Με πληθυσμό πάνω από 8 εκατομμύρια άνθρωποι, η χώρα αυτή είναι σημαντική για πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένης της μοναδικής κουλτούρας και τρόπου ζωής ελεύθερης διαβίωσης. Έχει επίσης το υψηλότερο ονομαστικό πλούτο ανά ενήλικα στον κόσμο, καθιστώντας την μία από τις πιο ακριβές χώρες στον κόσμο που ζούμε, αλλά και μία από τις πιο πλούσιες περιοχές. Για τους φοιτητές που θέλουν να είναι ένα μέρος της χώρας 's απίστευτο επιχειρήσεων και την οικονομική ανάπτυξη, την εγγραφή σε ένα πρόγραμμα ΜΒΑ μπορεί να είναι το ιδανικό πρώτο βήμα.

Απαιτήσεις βίζας

 1. Θεώρηση C – για σύντομα μαθήματα (καλοκαιρινά σχολεία, σχολεία ξένων γλωσσών) που διαρκούν έως και τρεις μήνες.
 2. Βίζα D – για μαθήματα που διαρκούν περισσότερο από τρεις μήνες.

Τι είδους Visa χρειάζεστε;

Όνομα βίζας

Γ βίζα? βίζα D

Τιμή και νόμισμα

EUR 0

Για φοιτητική βίζα, η αίτηση είναι δωρεάν. ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για βίζα;

Αν και η Ελβετία δεν είναι μέλος της ΕΕ, επιτρέπει στους πολίτες της ΕΕ να φοιτούν στο πανεπιστήμιο της χώρας. Οι φοιτητές που δεν έχουν υπηκοότητα ΕΕ/ΕΟΧ πρέπει να επικοινωνήσουν με την ελβετική πρεσβεία ή το προξενείο στη χώρα καταγωγής τους για να υποβάλουν αίτηση για βίζα πριν εισέλθουν στη χώρα.

Για μαθήματα διάρκειας έως και τριών μηνών – καλοκαιρινά μαθήματα, σχολές ξένων γλωσσών – μπορεί να χρειαστείτε βραχυπρόθεσμη βίζα Σένγκεν C. για μαθήματα άνω των τριών μηνών, μπορεί να χρειαστείτε μακροπρόθεσμη εθνική βίζα D.

Δεν μπορείτε να έρθετε στην Ελβετία με τρίμηνη τουριστική βίζα και να την αλλάξετε σε άδεια φοιτητικής διαμονής αφού φτάσετε στην Ελβετία. Έτσι, ακόμα κι αν δεν χρειάζεστε βίζα εισόδου, όπως υπήκοοι Αυστραλίας, Καναδάς, Νέας Ζηλανδίας, Ιαπωνίας, Μαλαισίας ή Σιγκαπούρης, θα πρέπει και πάλι να υποβάλετε αίτηση για άδεια διαμονής πριν φτάσετε εάν σκοπεύετε να μείνετε περισσότερο από 90 ημέρες.

Όλοι οι ξένοι φοιτητές, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών της ΕΕ/ΕΖΕΣ, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για άδεια διαμονής σε Γραφείο Εγγραφής Κατοίκων εντός 14 ημερών από την άφιξή τους στην Ελβετία.

Πού μπορείτε να κάνετε την αίτηση;

Ελβετική πρεσβεία ή προξενείο

Θα χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για βίζα μέσω της ελβετικής πρεσβείας ή του προξενείου στη χώρα σας.

Δικτυακός τόπος:

Πώς να κάνετε την αίτηση;

Όταν λάβετε επιβεβαίωση αποδοχής από ελβετικό πανεπιστήμιο ή ιδιωτικό σχολείο, θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με την ελβετική πρεσβεία στη χώρα σας για πληροφορίες σχετικά με τις διατυπώσεις εισόδου στην Ελβετία. Θα πρέπει να αποδείξετε ότι έχετε επαρκή οικονομικά μέσα για να συντηρήσετε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια των σπουδών σας.

Θα χρειαστεί να συμπληρώσετε μια φόρμα αίτησης και να υποβάλετε δικαιολογητικά στα γαλλικά, γερμανικά ή αγγλικά, επομένως ίσως χρειαστεί να μεταφράσετε τα έγγραφά σας.

Για βραχυπρόθεσμες βίζες Σένγκεν C, η τεκμηρίωση περιλαμβάνει:

 • έγκυρο διαβατήριο/ταξιδιωτική ταυτότητα·
 • απόδειξη επαρκών οικονομικών πόρων για την κάλυψη των δαπανών σας όσο βρίσκεστε στην Ελβετία.
 • υγειονομική περίθαλψη/ασφάλιση ατυχήματος·
 • επιβεβαίωση των κρατήσεων μαθημάτων συμπεριλαμβανομένων των καταβληθέντων διδάκτρων·

εάν είστε κάτω των 18 ετών, πιστοποιητικό γέννησης και εξουσιοδότηση να ταξιδέψετε εάν έρθετε μόνοι σας στην Ελβετία ή αντίγραφα των βίζας των γονέων εάν θα σας συνοδεύουν.

Για μια μακροπρόθεσμη βίζα D, τα έγγραφα θα περιλαμβάνουν:

 • έγκυρο διαβατήριο/ταξιδιωτική ταυτότητα·
 • απόδειξη επαρκών οικονομικών πόρων για την κάλυψη των εξόδων σας όσο βρίσκεστε στην Ελβετία, είτε εσείς είτε είστε χορηγός, όπως αντίγραφα τραπεζικών κινήσεων ή επιστολή από την τράπεζα.
 • αποδεικτικό ασφάλισης υγειονομικής περίθαλψης που περιλαμβάνει κάλυψη για ατυχήματα·
 • επιστολή κινήτρων που περιγράφει γιατί θέλετε να έρθετε στην Ελβετία για σπουδές και πώς αυτό θα είναι επωφελές για την καριέρα σας.
 • επιβεβαίωση εγγραφής σε αναγνωρισμένο ελβετικό εκπαιδευτικό ίδρυμα·
 • επιβεβαίωση των τελών μαθημάτων που καταβλήθηκαν.
 • το βιογραφικό σας·
 • αντίγραφα προηγούμενων εκπαιδευτικών πιστοποιητικών και διπλωμάτων·
 • μια υπογεγραμμένη επιστολή που επιβεβαιώνει ότι θα φύγετε από την Ελβετία στο τέλος του μαθήματος.

Μπορεί επίσης να σας ζητηθεί να συμμετάσχετε σε ένα τεστ γλώσσας για να βεβαιωθείτε ότι θα μπορείτε να παρακολουθήσετε τα μαθήματα.

Εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε μεταπτυχιακές σπουδές, θα πρέπει να προσκομίσετε αποδεικτικά στοιχεία ότι έχετε γίνει δεκτός σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών και ότι έχετε τα κατάλληλα προσόντα, επαρκή οικονομικά μέσα και κάπου για να ζήσετε.

Πότε πρέπει να κάνετε αίτηση;

Θα πρέπει να προγραμματίσετε ένα ραντεβού στην ελβετική πρεσβεία ή στο προξενείο στην περιοχή σας αμέσως μόλις λάβετε την επιστολή αποδοχής από το ελβετικό εκπαιδευτικό ίδρυμα. Θα πρέπει να προγραμματίσετε το ραντεβού για μια συνέντευξη βίζας 6 μήνες πριν από την έναρξη των σπουδών σας, αλλά το αργότερο δέκα εβδομάδες πριν από την αναχώρησή σας.

Οι χρόνοι διεκπεραίωσης για τις αιτήσεις βίζας βραχείας διαμονής είναι 10-15 ημέρες. και οκτώ έως δέκα εβδομάδες για βίζες μακράς διαμονής.

Η διάρκεια της φοιτητικής βίζας εξαρτάται από τη διάρκεια του μαθήματος σας. Η άδεια διαμονής δίνεται για ένα έτος και μπορεί να ανανεωθεί.

Χρόνος επεξεργασίας

10 Weeks

Ευκαιρίες εργασίας

Μπορείτε να αναλάβετε εργασία μερικής απασχόλησης έως και 15 ώρες την εβδομάδα σε θητεία και με πλήρη απασχόληση κατά τη διάρκεια των διακοπών, αλλά μόνο αφού έχετε ζήσει στην Ελβετία για έξι μήνες.

Εάν είστε ήδη κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από ξένο πανεπιστήμιο και βρίσκεστε στην Ελβετία και εργάζεστε για το ελβετικό πανεπιστήμιο ή ινστιτούτο σας, δεν χρειάζεται να περιμένετε έξι μήνες, αλλά μπορείτε να ξεκινήσετε τη δουλειά αμέσως. Ο εργοδότης σας θα χρειαστεί να πάρει άδεια εργασίας για εσάς. Θα χρειαστεί να διατηρήσετε την ιδιότητα του φοιτητή πλήρους απασχόλησης και να δείξετε ότι συνεχίζετε να σημειώνετε πρόοδο στις σπουδές σας.

Μετά την αποφοίτησή τους, οι αλλοδαποί φοιτητές μπορούν να μείνουν στην Ελβετία για έξι μήνες για να αναζητήσουν εργασία.

Ωρες την εβδομάδα

15

Γιατί χρειάζεστε αυτό το είδος βίζας;

Η αίτησή σας για βίζα μπορεί να απορριφθεί εάν δεν μπορείτε να αποδείξετε τα απαιτούμενα χρήματα ή εάν προσκομίσετε λανθασμένα ή ελλιπή έγγραφα.