Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Έχετε θεωρήσει ότι εργάζεστε σε επιχειρήσεις, τρέχετε ή αναπτύσσετε επιχειρήσεις; Αν ναι, αυτό το μοναδικό MBA θα σας προσφέρει εκπαίδευση και εκπαίδευση υψηλής ποιότητας που χρειάζεστε. Θα αναπτύξετε τις επαγγελματικές δεξιότητες που απαιτούνται για την ανάπτυξη και τη λειτουργία των επιχειρήσεων στον 21ο αιώνα. Οι σπουδές σας θα δημιουργήσουν μια βάση γνώσεων για τις τρέχουσες επαγγελματικές αρχές και πρακτικές στις οποίες θα βασιστεί η σταδιοδρομία σας.

“1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia , Ρουμανία, σας δίνει τη μοναδική ευκαιρία να αναπτύξετε την εμπειρία σας στον τομέα των επιχειρήσεων, της διοίκησης και της διοίκησης σύμφωνα με τις τρέχουσες και μελλοντικές τάσεις στον τομέα της οικονομίας, της θεωρίας και της πρακτικής του προγράμματος σπουδών της τεχνολογίας και της επικοινωνίας, του σχεδιασμού και της αξιολόγησης, παρέχοντας ποιοτικές και αποτελεσματικές συνθήκες για την εκπαίδευση.

Τι θα μελετήσω

Το MBA παρέχει την ευκαιρία να επιλέξουν μεταξύ της επαγγελματικής κατάρτισης για μια μελλοντική σταδιοδρομία στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων και μια πιο εξειδικευμένη ερευνητική πορεία για όσους έχουν έντονο ενδιαφέρον για επιχειρηματικές σπουδές που επιθυμούν να αναλάβουν έρευνα ή να εργαστούν στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων.

Διάρκεια σπουδών: 2 έτη, πλήρους απασχόλησης, 120 ECTS

Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει μαθήματα που παρέχουν κατάρτιση στη θεωρία και την πρακτική της διοίκησης επιχειρήσεων, όπως: επιχειρηματικές στρατηγικές και μοντέλα, επιχειρησιακή επικοινωνία και διαπραγμάτευση, λογιστική και επιχειρηματική συμβουλευτική, ανάλυση οικονομικών επιδόσεων, ηλεκτρονικό επιχειρείν, επιχειρησιακή ηθική και ΕΚΕ, φορολογία, επενδύσεις και εξαγορές , Διαχείριση επιχειρηματικών κύκλων, σύγχρονα ζητήματα επιχειρηματικής διαχείρισης, επιχειρηματικό δίκαιο και διαμεσολάβηση, έρευνα σε απευθείας σύνδεση μάρκετινγκ, διεθνείς υποθέσεις και παγκοσμιοποίηση, πρακτική στον τομέα της επιχειρηματικής συμβουλευτικής, επιχειρηματική κουλτούρα και επιχειρηματική ανάπτυξη, οργανωτική αλλαγή και διαχείριση καινοτομίας, Έρευνα, Διαχείριση Συγκρούσεων, Έρευνα για Τελική Διατριβή

Προοπτικές καριέρας

Η επιχειρηματική ζωή είναι μια από τις κινητήριες δυνάμεις της σύγχρονης κοινωνίας. Είναι επίσης ο σημαντικότερος εργοδότης στην αγορά εργασίας. Ευτυχώς, το πτυχίο Business Administration Master σας προσφέρει εξαιρετικές επιλογές για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Αφού ολοκληρώσετε επιτυχώς το Master of Business Administration, θα έχετε την ευκαιρία να προχωρήσετε στην καριέρα σας σε επαγγέλματα μεσαίου και ανώτερου επιπέδου διαχείρισης σε οργανισμούς παντός μεγέθους και τύπους τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, όπως:

 • πολυεθνικές εταιρείες, τράπεζες, συνταξιοδοτικά ταμεία και ασφαλιστικές εταιρείες (π.χ. ως οικονομικός αναλυτής)
 • επιχειρήσεις όλων των μεγεθών σε όλες τις βιομηχανίες (π.χ. ως διαχειριστές)
 • υπουργεία (π.χ. ως σύμβουλος)
 • ακαδημαϊκά ιδρύματα (π.χ. ως λέκτορας)
 • συμβουλευτικές εταιρείες (π.χ. ως σύμβουλος διαχείρισης ή επιχείρησης)
 • (π.χ. ως επιχειρηματίας: ξεκινώντας τη δική σας επιχείρηση)

Γιατί να σπουδάσετε στο Alba Iulia;

Το Master of Business Administration προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να αναλάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα σε ένα ζωντανό ερευνητικό περιβάλλον που υπερηφανεύεται για το εθνικό και διεθνές του καθεστώς. Η ευκαιρία για βιωματική και πρακτική μάθηση μέσω πρακτικής εξάσκησης και πρακτικών μαθημάτων σε συνδυασμό με την απαράμιλλη ευκαιρία να συνεργαστείτε με εκλεκτούς και αφοσιωμένους ακαδημαϊκούς προσφέρουν στους μαθητές την ευκαιρία να αποφοιτήσουν αφού αποκτήσουν ένα μοναδικό σύνολο δεξιοτήτων και γνώσεων.

Το Master of Business Administration έχει αναπτυχθεί από τα μέλη του Τμήματος Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Το Τμήμα έχει υψηλή βαθμολογία στη Ρουμανία με ενεργά ερευνητικά τμήματα στη διοίκηση επιχειρήσεων.

Η πανέμορφη και ιστορική πόλη Alba Iulia προσφέρει ένα ελκυστικό και γραφικό σκηνικό στην πείρα σας.

Πώς να εφαρμόσει?

Ακαδημαϊκές απαιτήσεις:

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν έγγραφα μελέτης που εκδίδονται από διαπιστευμένα / αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα, έχουν καλά αποτελέσματα στην εκπαίδευση, αντίστοιχα κατά μέσο όρο των ετών σπουδών τουλάχιστον 7 (επτά) που αντιστοιχούν στο σύστημα βαθμολόγησης στη Ρουμανία ή το "καλό" υπόθεση.

Απαιτήσεις αγγλικής γλώσσας:

Για αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών που εκτελούνται σε ξένες γλώσσες, το ίδρυμα ανώτερης εκπαίδευσης θα οργανώσει μια δοκιμασία ξένων γλωσσών. Τα πρόσωπα που προέρχονται από χώρες όπου η επίσημη γλώσσα είναι η γλώσσα στην οποία διεξάγονται τα μαθήματα και τα άτομα που έχουν διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό γλώσσας θα εξαιρεθούν από αυτή τη δοκιμασία.

Απαιτήσεις εγγραφής

Οι διεθνείς φοιτητές από χώρες εκτός της ΕΕ που επιθυμούν να παρακολουθήσουν πρόγραμμα σπουδών οφείλουν να συμμορφώνονται με την εθνική νομοθεσία και το Χάρτη “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia .

Διαδικασία εφαρμογής:

Βήμα 1 Οι υποψήφιοι φοιτητές θα αποστείλουν τακτικά τους φακέλους υποψηφιότητας απευθείας στο “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia .

Βήμα 2 Το Πανεπιστήμιο θα αξιολογήσει τα αρχεία και θα στείλει στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας - Γενικό Τμήμα Διεθνών Σχέσεων, έναν κατάλογο προσώπων που έχουν υποδειχθεί για να λάβουν την Επιστολή Αποδοχής στις Μελέτες. Μαζί με τη λίστα, το Πανεπιστήμιο πρέπει να στείλει ένα αντίγραφο των αρχείων της αίτησης

Βήμα 3 Το Γενικό Τμήμα Διεθνών Σχέσεων θα εκδώσει τη Επιστολή Αποδοχής στις Μελέτες και θα το στείλει στο 1 Decembrie 1918 "Πανεπιστήμιο Alba Iulia.

Βήμα 4 Οι αιτήσεις παραλαμβάνονται σε συνεχή βάση, αρχής γενομένης από τις αρχές Ιουνίου μέχρι το τέλος Αυγούστου για την εισαγωγή στις σπουδές στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Η Επιστολή Αποδοχής θα εκδοθεί από το Υπουργείο Παιδείας μέχρι την έναρξη κάθε ακαδημαϊκού έτους, δηλαδή την 1η Οκτωβρίου.

Έγγραφα που απαιτούνται για τον φάκελο αίτησης:

 1. Αίτηση υποψηφιότητας (σε δύο αντίγραφα).
 2. Πιστοποιητικό αντίγραφο του διπλώματος αποφοίτησης Λυκείου ή ισοδύναμου πτυχίου - για προπτυχιακές σπουδές - δεόντως σφραγισμένο από τη ρουμανική πρεσβεία.
 3. Πιστοποιητικό αντίγραφο του πτυχίου Bachelor ή ισοδύναμου - για τους μεταπτυχιακούς υποψήφιους ή το Ph.D. - δεόντως σφραγισμένο από τη ρουμανική πρεσβεία ·
 4. Μεταγραφή αρχείων που μεταφράζονται σε ρουμανικά, αγγλικά, γαλλικά ή γερμανικά.
 5. Πιστοποιητικό γλώσσας (προαιρετικό);
 6. Πιστοποιητικό αντίγραφο του πιστοποιητικού γέννησης.
 7. Αντίγραφο του διαβατηρίου, το οποίο ισχύει τουλάχιστον 6 μήνες μετά την ημερομηνία έκδοσης της επιστολής αποδοχής των σπουδών ·
 8. Πιστοποιητικό ιατρικής (σε διαδεδομένη διεθνή γλώσσα) για να αποδείξει ότι το πρόσωπο που θα εγγραφεί για σπουδές δεν πάσχει από λοιμώδη νοσήματα ή άλλες ασθένειες που είναι ασυμβίβαστες με το μελλοντικό επάγγελμα.
 9. Δύο φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου.

Δίδακτρα

Δίδακτρα για αλλοδαπούς πολίτες από τρίτες χώρες που πληρώνονται εκ των προτέρων για ένα ακαδημαϊκό έτος:

Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

 • 2.700 ευρώ / έτος για υποψήφιους φοιτητές εκτός ΕΕ
 • 3.000 lei / έτος για τους υποψήφιους φοιτητές της ΕΕ

Εγγραφή

Κατά την εγγραφή τους, οι υποψήφιοι θα παρουσιάσουν τα πρωτότυπα έγγραφα από το φάκελο της αίτησης που έχουν πιστοποιηθεί για πιστοποίηση από την Πρεσβεία της Ρουμανίας στη χώρα εκδότη ή θα έχουν εγγραφεί στο Apostille της Χάγης εάν οι προηγούμενες σπουδές δεν έχουν ολοκληρωθεί στη Ρουμανία, σύμφωνα με τις συμφωνίες νομικής συνδρομής που έχουν υπογραφεί μεταξύ Ρουμανίας και τρίτων χωρών.

Τελευταία ενημέρωση Ιούλιος 2019

Σχετικά με τη Σχολή

As a public higher education institution, “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia is going through a new stage of its existence, a stage marked by the three principles underlying the current manda ... περαιτέρω

As a public higher education institution, “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia is going through a new stage of its existence, a stage marked by the three principles underlying the current mandate of the University’s Management: performance, quality, and consistency. As a relatively young University - we are celebrating 28 years of existence in 2019 -, our University is fully aware of its purpose and role within the higher education system in Romania and constantly relates to the tradition of the Transylvanian educational system. Διαβάστε Λιγότερα

FAQ

Άλλη