Προγράμματα MBA

Το Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) είναι ένα μεταπτυχιακό πτυχίο που απονέμεται σε φοιτητές που έχουν ειδικευτεί στην μελέτη των επιχειρήσεων.Τα προγράμματα MBA θεωρούνται από τα πιο αναγνωρισμένα στον κόσμο. Οι φοιτητές των προγραμμάτων MBA μελετούν την θεωρία και την εφαρμογή των αρχών των επιχειρήσεων και της διαχείρισης. Τα προγράμματα MBA εφοδιάζουν τους φοιτητές με γνώσεις που μπορούν να εφαρμοστούν σε μια ποικιλία καταστάσεων στον πραγματικό κόσμο.

Ένα MBA μπορεί να προσθέσει ένα επιπλέον ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε κάθε επαγγελματικό βιογραφικό – είτε προέρχεσαι κατευθείαν από ένα πτυχίο ή είσαι ένας εργαζόμενος επαγγελματίας. Προγράμματα MBA στη Διεθνή Διοίκηση Επιχειρήσεων, προγράμματα MBA στο Τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού, προγράμματα MBA στα Χρηματοοικονομικά, προγράμματα MBA στη Διαχείριση, προγράμματα MBA στην Πληροφορική, προγράμματα MBA στο Μάρκετινγκ και πολλά άλλα είναι εφαρμόσιμα σε ποικίλους επιχειρηματικούς τομείς. Τα προγράμματα MBA θα ωφελήσουν  τους επαγγελματίες που αναζητούν εργασία στο δημόσιο, στους τομείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και στους ιδιωτικούς τομείς, ή ακόμη και στην απόκτηση μιας επιχείρησης.

Η ποικιλία των διαφορετικών προγραμμάτων MBA μπορεί να είναι πολύ πιεστική – μην την αφήσεις να σε σταματήσει! Ξεκίνα την αναζήτησή σου βλέποντας τα πιο δημοφιλή προγράμματα MBA που αναφέρονται παρακάτω.

Πρόσφατα προστιθέμενα MBA

Budapest Metropolitan University

Master Of Business Administration (MBA)

Ιούλιος 16, 2018
Οι πλέον σύγχρονες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις και δεξιότητες που καλύπτουν όλους τους τομείς των επιχειρήσεων ενσωματώνονται στο MBA μας. Εκτός από τα σημαντικά θεμελιώδη μαθήματα (Οικονομική Πολιτική, Μεθοδολογία Έρευνας, Ποιοτικές Μέθοδοι, Επιχειρηματική Οικονομία, Εμπορικό Δίκαιο κλπ.), Έχουμε συμπεριλάβει και άλλες βασικές δεξιότητες (Σύγχρονη Εταιρικ… [+]ή Χρηματοδότηση, Χρηματοοικονομική Ανάλυση, Στρατηγική Διαχείριση κλπ. εστίαση στην ανάπτυξη της ηγεσίας. Μετά την πλήρη κατανόηση των θεμελιωδών στοιχείων της επιχείρησης, οι μαθητές θα εκτίθενται σε μια ποικιλία εμπειρικής μάθησης μέσω πρακτικών παραδειγμάτων, μελετών περιπτώσεων και πρακτικών έργων. Αυτά επιτρέπουν στους μαθητές να αποκτήσουν τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για να γίνουν αυτοπεποίθηση και επιτυχημένοι επαγγελματίες. Εκτός από τους εξαιρετικούς διδάσκοντες διδακτορικού μας, τα μαθήματα διδάσκονται από διάσημους εθνικούς και διεθνείς εμπειρογνώμονες, δηλαδή. Ο Konrad Wetzker από τη Γερμανία, ο Ντράγκαν Ίλι; από τη Σερβία και τον Stanley Allen Ward από τις ΗΠΑ. [-]

KIMEP University

Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

Ιούλιος 16, 2018
Το πρόγραμμα MBA του KIMEP University έχει δημιουργήσει τους ηγέτες των επιχειρήσεων της Κεντρικής Ασίας για είκοσι πέντε χρόνια. Το παγκοσμίου φήμης Bang College of Business (BCB) διαθέτει την καλύτερη διεθνή σχολή, τις εταιρικές σχέσεις και τη διεθνή φήμη οποιουδήποτε σχολείου επιχειρήσεων στην ΚΑΚ, καθώς και τη διεθνή διαπίστευση. Η BCB παραμένει η κ… [+]αλύτερη σχολή επιχειρήσεων στην περιοχή για να ξεκινήσει μια επιτυχημένη και δυναμική σταδιοδρομία ως διευθυντής, επιχειρηματίας ή επιχειρηματικός επιστήμονας. [-]

Ukrainian-American Concordia University

Online MBA

Ιούλιος 16, 2018
Ukrainian-American Concordia University (ConcordiaUA) είναι περήφανο να προσφέρει το πρόγραμμα ΜΒΑ στην τάξη, σε απευθείας σύνδεση και σε συνδυασμό και των δύο που παρέχει:

Πανεπιστήμια σε Ελληνική Δημοκρατία

Αλλάξτε τοποθεσία

Τι είναι ένα MBA;

Ένα MBA αρχικά διδάσκει τις ποσοτικές δεξιότητες που απαιτούνται για διευθυντικές θέσεις, όπως η λογιστική, η χρηματοδότηση, το μάρκετινγκ, οι στατιστικές, η διαχείριση έργου, οι τεχνικές έρευνας εργασίας, η αναλυτική λήψη αποφάσεων, και οι ανθρώπινοι πόροι. Ορισμένα προγράμματα MBA ειδικεύονται σε συγκεκριμένους τομείς, για παράδειγμα Οικονομικά, IT ή Διεθνείς Επιχειρήσεις, ενώ άλλα είναι πιο γενικά. Πολλοί σπουδαστές εκτός του επιχειρησιακού επαγγέλματος ακολουθούν ένα MBA επειδή τους δίνει τις ικανότητες να αναρριχηθούν σε διοικητικές θέσεις στον αρχικό τους τομέα. Για παράδειγμα, πολλοί μηχανικοί επιλέγουν ένα MBA αντί για ένα τεχνικό μεταπτυχιακό επειδή ενδιαφέρονται περισσότερο για τη διοίκηση αφότου ακονίσουν τις τεχνικές τους ικανότητες μετά από ορισμένα.
 

Οφέλη από ένα MBA

Η δυνατότητα απόκτησης ενός υψηλότερου μισθού είναι ο πιο εμφανής λόγος για να παρακολουθήσει κανείς ένα πρόγραμμα MBA. Το 2012 μια μελέτη του Forbes έδειξε ότι η πλήρους παρακολούθησης σπουδαστές τυπικά βρίσκουν μετά την αποφοίτηση εργασία που τους πληρώνει 50 τις εκατό παραπάνω από ότι έβγαζαν πριν εισέλθουν στην σχολή. Μια άλλη μελέτη από σχολές στην Βιρτζίνια έδειξε ότι, 18 μήνες μετά την αποφοίτηση, ο μέσος μισθός των αποφοίτων MBA ήταν σχεδόν διπλάσιος από αυτός των αποφοίτων με πτυχίο στις επιχειρήσεις.

Εκτός των αυξημένων κερδών,  το να λάβετε ένα MBA έχει και άλλα οφέλη, όπως:

 • Απόκτηση γνώσεων σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές και άλλες πτυχές του επιχειρηματικού περιβάλλοντος που μπορούν να σας δώσουν μια ευρύτερη προοπτική. Αυτή η προοπτική μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε καλύτερες αποφάσεις και να βελτιώσετε την ικανότητά σας να δημιουργήσετε διαπροσωπικές σχέσεις στην συναναστροφή σας τόσο με τους πελάτες όσο και τους υπαλλήλους.
   
 • Να σας δώσει μια δυνατότητα δικτύωσης να γνωριστείτε με ανθρώπους από άλλους τομείς. Πέρα της αύξησης της προσωπικής σας δικτύωσης, θα αποκτήσετε και εικόνα για το πώς λειτουργούν διάφορες βιομηχανίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
   
 • Σας παρέχει την ευκαιρία να εξασκήσετε τις διοικητικές και ομαδικές σας ικανότητες σε ένα περιβάλλον με λίγες, αν υπάρχουν κι αυτές, συνέπειες για λάθη.
   
 • Να δείξετε ότι είστε δεσμευμένος στο επάγγελμά σας. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ανώτερο δίπλωμα για να δείξετε στους άλλους ότι βλέπετε σοβαρά την σταδιοδρομία σας. Ένα επιπρόσθετο όφελος του να είστε σπουδαστής είναι ότι δικαιούστε εκπτώσεις σε επαγγελματικές κοινότητες κατά τη διάρκεια της φοίτησής σας.
   
 • Το να αποκτήσετε ικανότητες που θα χρησιμεύσουν και σε άλλους τομείς της ζωής σας. Οι διοικητικές και μαθηματικές ικανότητες που διδάσκεστε από ένα MBA μπορούν να σας βοηθήσουν να πάρετε καλύτερες αποφάσεις και να είστε πιο οργανωμένοι σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Αυτές οι ικανότητες από το MBA μπορεί να είναι πολύτιμες αν έχετε το πάθος που θα σας καθοδηγήσει σε έναν ηγετικό ρόλο σε κάποιον οργανισμό εκτός της καθημερινής σας εργασίας.
   

Διαλέγοντας το Πρόγραμμα MBA Που Κάνει Για Εσάς

Υπάρχουν εκατοντάδες προγράμματα MBA, οπότε πριν διαλέξετε ένα, σκεφτείτε τους στόχους σας, τα ενδιαφέροντα και τον τρόπο ζωής σας. Αν οι στόχοι και τα ενδιαφέροντά σας εστιάζουν σε ένα τομέα, όπως τα οικονομικά, η επιχειρηματικότητα, ή οι διεθνείς επιχειρήσεις, ίσως να θέλετε να ακολουθήσετε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα. Ο τρόπος ζωής σας θα σας βοηθήσει κι εκείνος να αποφασίσετε αν θέλετε να παρακολουθήσετε μια σχολή πλήρους ή μερικής παρακολούθησης, ή αν θα ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα διαδικτυακό ή εξ αποστάσεως.

 • Πλήρους Παρακολούθησης. Η πλήρης φοίτηση στη σχολή συνήθως απαιτεί μια διετή δέσμευση. Σε αυτή τη διάρκεια, πολύ πιθανόν να μην μπορείτε να πιάσετε μια δουλειά πλήρους απασχόλησης, οπότε θα πρέπει να υπολογίσετε κι αυτό στα έξοδά σας. Από την άλλη πλευρά, το να παρακολουθήσετε πλήρως τη σχολή σας επιτρέπει να δώσετε την πλήρη προσοχή σας στις σπουδές σας και θα σας δώσει περισσότερο χρόνο για οικογενειακές υποχρεώσεις και άλλες επιδιώξεις.
   
 • Μερικής Παρακολούθησης. Πολλές σχολές προσφέρουν προγράμματα μερικής παρακολούθησης απογευματινά ή τα σαββατοκύριακα. Τα προγράμματα του σαββατοκύριακου είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους σπουδαστές που πρέπει να ταξιδεύουν για την εργασία τους ή που εργάζονται ακανόνιστες ώρες. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα στην μερική παρακολούθηση είναι ότι δε χρειάζεται να αφήσετε την εργασία σας και ορισμένοι εργοδότες μπορεί να πληρώσουν ένα μέρος ή όλα τα έξοδά σας. Παρόλα αυτά, το να κινείται κανείς ανάμεσα σε μια πλήρους απασχόλησης εργασία και σπουδές μερικής παρακολούθησης δεν είναι για όλους. Τα προγράμματα μερικής παρακολούθησης διαφέρουν αρκετά σε διάρκεια. Κάποια προγράμματα είναι πολύ δομημένα και προσφέρουν ταχύρυθμες επιλογές μάθησης που μπορούν να ολοκληρωθούν σε ένα έτος, ενώ άλλα σας επιτρέπουν να προχωρήσετε με το δικό σας ρυθμό και να πάρετε όσο χρόνο χρειάζεστε για να τελειώσετε.
   
 • Διαδικτυακή και Εξ αποστάσεως Διδασκαλία. Τα διαδικτυακά και εξ αποστάσεως προγράμματα διδασκαλίας MBA γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Πολλά προσφέρουν μεγάλη ευελιξία στα προγράμματά και τη διάρκειά τους και σας επιτρέπουν να λάβετε μέρος σε ένα πρόγραμμα κύρους χωρίς να μετακομίσετε. Βέβαια όταν σπουδάζετε διαδικτυακά, χάνετε τις ευκαιρίες δικτύωσης και την ικανότητα να μάθετε από τους συμφοιτητές σας. Παρόλα αυτά, πολλά προγράμματα εκμάθησης εξ αποστάσεως έχουν «ομάδες» σε μια συγκεκριμένη περιοχή, οπότε μπορείτε να διατηρήσετε κάποια από τα οφέλη της παρουσίας εντός του πανεπιστημίου.


Εδώ θα βρείτε ορισμένα ακόμα πράγματα που πρέπει να υπολογίσετε καθώς διαλέγετε ένα πρόγραμμα MBA:

 • Το κόστος ποικίλει αρκετά, από περίπου $20.000 έως και $60.000 ή και περισσότερο σε ένα ίδρυμα ανώτερης κατηγορίας. Παρόλα αυτά, η μελέτη του Forbes έδειξε ότι συνήθως παίρνει 3.5-4 χρόνια να κάνεις απόσβεση της επένδυσης στο MBA.
   
 • Σιγουρευτείτε ότι θα επιλέξετε ένα διαπιστευμένο πρόγραμμα MBA. Υπάρχουν δεκάδες φορείς διαπίστευσης όπως η Ένωση Προχωρημένων Συλλογικών Σχολών Επιχειρήσεων στις Η.Π.Α. και η Ένωση των MBA στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Ευκαιρίες Καριέρας

Οι ευκαιρίες καριέρας με ένα MBA είναι σχεδόν άπειρες. Ορισμένοι απόφοιτοι επιλέγουν να παραμείνουν στη παραδοσιακές επιχειρήσεις μέσα σε συγκεκριμένη βιομηχανία, ενώ άλλοι ίσως να θελήσουν να αλλάξουν τομέα και να χρησιμοποιήσουν τις ικανότητές τους να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση. Πολλοί τοπικοί και κυβερνητικοί υπάλληλοι βρίσκουν πως ένα MBA παρέχει τις ικανότητες που χρειάζονται για να αναρριχηθούν σε ανώτερες θέσεις και να μεταφερθούν από ένα κυβερνητικό τομέα σε άλλο. Μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί χρειάζονται πάντα άτομα που να είναι παθιασμένα αλλά και να γνωρίζουν πώς να χειριστούν καταστάσεις. Ότι και να αποφασίσετε να κάνετε, σίγουρα θα χρησιμοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο τις ικανότητες του MBA σας!