MBA στη διαχείριση της ενέργειας από παρακολούθηση μαθημάτων και διατριβής

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

UTP07

Η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση ενέργειας και η απειλή της ταχείας εξάντλησης των ενεργειακών πόρων τα τελευταία χρόνια έχουν προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με την αειφόρο ενεργειακό εφοδιασμό σε όλο τον κόσμο. Υπό αυτές τις συνθήκες, η βιομηχανία πετρελαίου, του φυσικού αερίου και της ενέργειας στην εγχώρια αγορά όσο και διεθνώς αντιμετωπίζει με την επείγουσα ανάγκη για τους διαχειριστές και τους επαγγελματίες οι οποίοι δεν είναι μόνο ικανός να διαχειρίζεται τις επιχειρήσεις τους, αλλά οι οποίοι είναι επίσης οραματιστής ηγέτες ικανοί να οδηγήσουν την ενέργειά τους επιχειρήσεις με βιώσιμο τρόπο σε συνδυασμό με το δύσκολο περιβάλλον.

Η προσφορά ενός Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο πρόγραμμα Διαχείρισης Ενέργειας αναμένεται να γίνει μια πολύ εύστοχη λύση για την ανάπτυξη ηγέτες με όραμα για την ενεργειακή βιομηχανία.

Δομή Προγράμματος

Οι 50 ώρες πιστωτικές, 20 μηνών πρόγραμμα MBA-ΕΜ διαθέτει μια δυναμική και ισχυρή πρόγραμμα σπουδών που περιλαμβάνει 10 εργάσιμες πυρήνα και 5 της ενέργειας μονάδων διαχείρισης εξειδίκευση, δηλαδή ενεργειακή αλυσίδα αξίας, Διαχείρισης Ενέργειας, Ενεργειακή Τεχνολογία και Καινοτομία, οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα και Βιώσιμης Ανάπτυξης, κανονισμοί Ενέργειας και πολιτικές. Επιπλέον, η δομή του προγράμματος περιλαμβάνει επίσης τη μεθοδολογία της έρευνας των επιχειρήσεων, τη διαχείριση των συμβούλων και η έκθεση (βλέπε πίνακες παρακάτω).

κατασκευή1

Να εμπλουτίσουν την εμπειρία μάθησης, καθώς και να παρέχει μια παγκόσμια προοπτική με τους μελετητές, το πρόγραμμα MBA-EM σφυρηλατεί μια συνεργασία με τη Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ινστιτούτο Ενέργειας (RASEI) του Πανεπιστημίου του Κολοράντο στο Boulder, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στην οποία οι μονάδες διαχείρισης εξειδίκευσης 5 ενέργειας θα παραδοθεί από τους καθηγητές του RASEI του.

Οι καθηγητές του RASEI με επικεφαλής τον καθηγητή Δρ Paul Komor, ο οποίος το 2007 μοιράστηκε το Νόμπελ Ειρήνης απονεμήθηκε στον Αλ Γκορ και τη Διακυβερνητική Επιτροπή για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC).

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Στόχου

Να αναπτύξουν ηγέτες που είναι αρμόδια για την οδήγηση και τη διατήρηση της παγκόσμιας επιχείρησης ενέργειας

Τα αποτελέσματα του προγράμματος

Στο τέλος του προγράμματος, οι απόφοιτοι θα πρέπει να είναι σε θέση να:

 • Αναλύστε τις τρέχουσες και τις αναδυόμενες τάσεις στον τομέα της παγκόσμιας ενέργειας να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν αποτελεσματικές στρατηγικές διαχείρισης της ενέργειας για την παγκόσμια αειφορία?
 • Αξιολογούν επιχειρηματικές αποφάσεις να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική και βιώσιμη διαχείριση των πόρων και του περιβάλλοντος?
 • Ενσωματώστε διαχείριση, την ηγεσία, και επιχειρηματικές αρχές για την εκτέλεση στρατηγικούς ρόλους στη διαχείριση της ενέργειας.

Εισδοχή

προσλήψεις Πρόγραμμα:

 • Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου του έτους
 • Συνδεδεμένοι καταληκτικές ημερομηνίες εφαρμογής:
  • πρόσληψη Ιανουάριος - 1, Νοεμβρίου
  • πρόσληψη Σεπτέμβριο - 1η Ιουλίου

Έναρξη απαιτήσεις:

 • 1ου βαθμού σε οποιοδήποτε κλάδο σπουδών με CGPA 3.00 (μικρότερο σημείο CGPA θα πρέπει να εξετάζεται με εμπειρίες εργασίας)
 • Κατά προτίμηση με min. 2 έτη διοικητική εμπειρία
 • Αγγλική γλωσσική επάρκεια
  • Μια ελάχιστη βαθμολογία του TOEFL 550 ή
  • Μια ελάχιστη βαθμολογία IELTS 6,0 ή
  • Μια ελάχιστη βαθμολογία elts του Band-6 ή
  • Μια ελάχιστη βαθμολογία Muet του Band-4

Σημείωση: Οι υποψήφιοι οι οποίοι είναι γηγενείς ομιλητές της αγγλικής ή κατέχουν πτυχίο με τα αγγλικά ως μέσο διδασκαλίας μπορούν να απαλλαγούν από την υποχρέωση αυτή.

Δίδακτρα & Οικονομική Βοήθεια

 • Τοπική Φοιτητές: RM 50.000
 • Διεθνείς Φοιτητές: RM 75.000 (25.000) *

* Τα δίδακτρα είναι για τη συνολική διάρκεια του προγράμματος

Για τους τοπικούς σπουδαστές, UTP θα διευκολύνει την εφαρμογή για την κυβέρνηση ανώτερο εκπαιδευτικό επιχορήγησης και πληρωμή των τελών μέσω:

 • MyBrain15 (MyMaster) - RM10,000
 • EPF - Όριο λογαριασμού 2

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες εφαρμογής εισδοχής, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Γραφείο Μητρώου

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ προγράμματος:
Ο Δρ Maran Marimuthu (maran.marimuthu@petronas.com.my)

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Universiti Teknologi PETRONAS (UTP) was established in 1997 and has grown to be one of the most prominent private universities in Malaysia. UTP offers a wide range of industry-relevant engineering, s ... περαιτέρω

Universiti Teknologi PETRONAS (UTP) was established in 1997 and has grown to be one of the most prominent private universities in Malaysia. UTP offers a wide range of industry-relevant engineering, science and technology programmes at undergraduate and postgraduate levels and aims to produce well-rounded graduates with excellent leadership qualities and communication abilities. UTP has produced more than 10,000 graduates and currently has an enrolment of over 6,000 undergraduates and 1,200 postgraduates from more than 66 countries around the world. Διαβάστε Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη