MBA με ειδίκευση στη διαχείριση ή τις προμήθειες

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

 • Διάρκεια: 18 μήνες
 • Απονομή προσόντων: MBA με εξειδίκευση στη διαχείριση / με εξειδίκευση στις προμήθειες
 • Φορέας απονομής: Κολλέγιο Αλέξανδρος
 • (Διαπιστευμένο από την «Κυπριακή Υπηρεσία Διασφάλισης της Ποιότητας και Διαπίστευσης στην Ανώτατη Εκπαίδευση» (CYQAA)
 • Γλώσσα διδασκαλίας: Αγγλικά
 • Τρόπος Μελέτης: Πλήρης απασχόληση
 • Πιστωτικές μονάδες ECTS: 90

Μάθημα Insight

Αυτό το μάθημα είναι ευέλικτο και μοναδικό, καθώς προσφέρει στους φοιτητές και τους επαγγελματίες της επιχείρησης την ευκαιρία να μάθουν, να διαχειριστούν και να εξασκήσουν μέσα στην προτιμώμενη εξειδίκευση τους μέσω του δημόσιου / ιδιωτικού Pathway προμηθειών ή του διαχειριστικού Pathway . Το μάθημα επιτρέπει επίσης στους σπουδαστές την ευκαιρία να συνδυάσουν ενότητες από τις δύο Pathways ως εναλλακτική λύση στην επιλογή μόνο μιας από τις δύο ειδικότητες. Αυτό είναι δυνατό μέσω του γενικού Pathway MBA.

Όποια Pathway θα αποφασίσετε να ακολουθήσετε, το φορτίο σπουδών σας δεν θα υπερβαίνει τις 3 ενότητες ανά όρο, οι διδασκαλίες σας θα έχουν μέγιστη διάρκεια μόνο 2 ωρών και θα πραγματοποιηθούν τα βράδια ή τα Σάββατα και θα διδαχθούν και θα αξιολογηθούν από έμπειρους ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες. Θα έχετε επίσης μια περίοδο έξι μηνών για να προετοιμάσετε τη διατριβή σας.

Ειδικεύσεις

Pathway προμηθειών

Αυτό το πρόγραμμα MBA είναι το μοναδικό στην Κύπρο που προσφέρει την Pathway Προμηθειών. Αυτή η εξειδίκευση χαρακτηρίζεται από το διεπιστημονικό περιεχόμενό της και προσφέρει μια επαγγελματική γνώση των προμηθειών ώστε οι σπουδαστές να έχουν άμεση επίδραση στις δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες και ιδρύματα με τους οποίους συνδέονται. Αξιοποιεί τα πρόσφατα ερευνητικά έργα του Κέντρου Ερευνών Αλεξάνδρου για τη νομοθεσία και την εφαρμογή των δημόσιων / ιδιωτικών προμηθειών προκειμένου να αποκτήσει τεκμηριωμένη άποψη για το θέμα. Αυτό το Pathway είναι ιδανικό για τους δημόσιους αγοραστές, τους ιδιωτικούς προσφέροντες και τους σπουδαστές που ενδιαφέρονται για μια σταδιοδρομία στη διαχείριση των προμηθειών.

Pathway διαχείρισης

Η ειδικότητα της Διοίκησης προσφέρει μια εις βάθος προοπτική και εξετάζει τις εσωτερικές και εξωτερικές επιρροές στις έννοιες και τις πρακτικές διαχείρισης, όπως η αλλαγή στις πολυεθνικές και τις ΜΜΕ. Επωφελείται από τη σύγχρονη έρευνα για τις Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις που διεξάγεται από το συνδεδεμένο ίδρυμα, το Κέντρο Ερευνών Αλέξανδρος. Αυτό το Pathway είναι ιδανικό για φοιτητές που βλέπουν τους εαυτούς τους σε διαχειριστικό ρόλο και επιδιώκουν να επικεντρωθούν σε Ηγέτες στη Συμβουλευτική, τη Διεθνή Διοίκηση και την Ηγεσία.

Γενική Pathway

Το γενικό Pathway MBA επιτρέπει στους μαθητές να συνδυάζουν ενότητες από δύο πεδία αντί να επιλέγουν μόνο μία εξειδίκευση. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να προσαρμόσετε το μάθημα MBA σας ώστε να ταιριάζει με τα μεικτά ατομικά συμφέροντα, τις προτιμήσεις σας και τις ανάγκες σταδιοδρομίας επιλέγοντας τις επιλεγόμενες ενότητες από το Management και την Προμήθεια εξειδίκευση Pathways για μια πιο ευέλικτη κατεύθυνση ανάπτυξης, κερδίζοντας πολύτιμες γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να γίνει Διευθυντής και επιχειρηματικός εμπειρογνώμονας.

131855_photo-1517245386807-bb43f82c33c4.jpgHeadway / Unsplash

Περιεχόμενο και διάρκεια

Αυτό το πρόγραμμα MBA έχει συνολική πιστωτική αξία 90 μονάδων ECTS (Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς Πιστωτικών Μονάδων) και διάρκειας 18 μηνών για τρία εξάμηνα. Τα δύο πρώτα εξάμηνα του μαθήματος χωρίζονται σε τέσσερις όρους 8 εβδομάδων (Όροι Α, Β, Γ, Δ) και ολόκληρο το τρίτο και τελευταίο εξάμηνο αναφέρεται ως όρος Ε.

Οι διαλέξεις λαμβάνουν χώρα μεταξύ δύο και τεσσάρων φορές την εβδομάδα, ανάλογα με το φορτίο μελέτης για κάθε όρο. Η διάρθρωση του μαθήματος επικεντρώνεται σε μόνο τρεις Ενότητες ανά όρο που επιτρέπουν την καλύτερη διαχείριση του φόρτου εργασίας και αυξημένα περιθώρια επιτυχίας. Κατά τη διάρκεια του τρίτου εξαμήνου (όρος E), οι μαθητές θα λάβουν μόνο μία ενότητα εκτός από την προετοιμασία και την ολοκλήρωση της διατριβής τους. Οι ημερομηνίες έναρξης υπόκεινται σε επιβεβαίωση και μπορεί να διαφέρουν, αλλά ως γενική κατευθυντήρια γραμμή, το πρώτο εξάμηνο αρχίζει συνήθως την τελευταία Δευτέρα του Σεπτεμβρίου.

Προκειμένου να προετοιμαστούν καλύτερα οι φοιτητές για το πρόγραμμα MBA, προσφέρονται επίσης δύο ενότητες ίδρυσης στη Λογιστική και Οικονομικά πριν από την έναρξη του προγράμματος MBA. Αυτά είναι προαιρετικά και δεν έχουν πιστωτική αξία.

Στόχοι μαθήματος

 • Να παρέχει μια ολοκληρωμένη κατανόηση των βασικών κλάδων διαχείρισης, δηλαδή της θεωρίας των οργανώσεων, του οικονομικού και νομικού περιβάλλοντος μιας επιχείρησης, των λογιστικών και ερευνητικών μεθόδων, της χρηματοδότησης, του μάρκετινγκ, της πληροφορικής και της καινοτομίας, καθώς και των διαδικασιών και των πρακτικών διαχείρισης και προμηθειών.
 • Να παρέχουν στους φοιτητές επαρκείς γνώσεις και γνώσεις σχετικά με το ρόλο της διοίκησης επιχειρήσεων και των προμηθειών στην επιχείρηση και την κοινωνία, προκειμένου να λειτουργούν επαγγελματικά και να προβληματίζονται σε κοινωνικά ζητήματα.
 • Να προετοιμάσει τους σπουδαστές με τις κατάλληλες ακαδημαϊκές γνώσεις και ικανότητες για να προχωρήσουν σε ηγετικούς ρόλους και ευθύνες στον επιχειρηματικό και δημόσιο τομέα ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους.
 • Να παρέχει στους φοιτητές μια συνολική εικόνα της διαχείρισης ενός οργανισμού σε ένα μεταβαλλόμενο πλαίσιο.
 • Να αναπτύξει την ικανότητα να οργανώνει πολύπλοκες προσπάθειες, να ενσωματώνει τα αποτελέσματα διαφόρων μελετών και αναλύσεων και να παράγει το απαιτούμενο προϊόν σύμφωνα με τις καθορισμένες προθεσμίες και προδιαγραφές.
 • Να ενισχυθούν οι εξειδικευμένες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις και ικανότητες στον τομέα του Σχεδιασμού και της Διαχείρισης των σύγχρονων δημόσιων και ιδιωτικών προμηθειών.

Διδάσκοντας και μαθαίνοντας

Το μάθημα διδάσκεται μέσω ενός ποικίλου συνδυασμού μαθησιακών περιβαλλόντων, συμπεριλαμβανομένων των διαλέξεων, των σεμιναρίων, των καθηκόντων καθοδηγούμενων από δάσκαλο και των ανεξάρτητων φοιτητικών προγραμμάτων, καθώς και της ουσιαστικής ανεξάρτητης μελέτης, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας, της ηλεκτρονικής εργασίας και της προετοιμασίας για αξιολόγηση.

Εκτίμηση

Θα αξιολογηθεί μέσω ενός συνδυασμού εργασιών και εξετάσεων που αποσκοπούν στην εκτίμηση όχι μόνο αυτών που γνωρίζετε αλλά και των χαρακτηριστικών που αποτιμούνται από τους εργοδότες, συμπεριλαμβανομένης της ομαδικής εργασίας, δεξιότητες επικοινωνίας και παρουσίασης, δεξιότητες πληροφορικής και αριθμητικής, δεξιότητες διαχείρισης έργου και χρόνου καθώς και τις διανοητικές ικανότητες της επίλυσης προβλημάτων, της κριτικής σκέψης, της ανάλυσης και της αξιολόγησης, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας. Οι εργασίες θα ποικίλουν και θα περιλαμβάνουν δοκίμια, αναφορές, επιχειρηματικά σχέδια, εφαρμοσμένα ερευνητικά έργα, παρουσιάσεις και αυτοαξιολόγηση.

Απαιτήσεις αποφοίτησης

Για να επιτευχθεί η γενική MBA / MBA με εξειδίκευση στις προμήθειες / MBA με εξειδίκευση στο πτυχίο Διοίκησης, θα πρέπει να ολοκληρώσετε επιτυχώς τις δέκα βασικές ενότητες (50 ECTS), τα τρία μαθήματα επιλογής / εξειδίκευσης (15 ECTS) και τη διδακτορική σας διατριβή (25 ECTS) να αποκτήσουν το απαιτούμενο σύνολο 90 μονάδων ECTS για να είναι επιλέξιμες για αποφοίτηση.

Προυποθέσεις εισόδου

Οι υποψήφιοι πρέπει να κατέχουν πτυχίο πρώτου κύκλου σπουδών σε σχετικό τομέα σπουδών ή αναγνωρισμένο ισοδύναμο από επαγγελματικό φορέα συν μια επιστολή αναφοράς από δύο εργοδότες ή από έναν εργοδότη συν μία ακαδημαϊκή αναφορά. Οι αιτούντες με τουλάχιστον τριετή επαγγελματική πείρα σε διοικητικές θέσεις θα έχουν προτεραιότητα. Μπορεί να έχετε συνέντευξη πριν από την αποδοχή.

Οι υποψήφιοι των οποίων η πρώτη γλώσσα δεν είναι αγγλικά θα πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις μας για την ικανότητα αγγλικής γλώσσας. Οι απόφοιτοι αγγλόφωνων προγραμμάτων θα θεωρούνται επιλέξιμοι για εισαγωγή χωρίς πρόσθετες αποδείξεις αγγλικής γλώσσας. Μη υποψήφιοι αγγλόφωνοι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν ένα από τα ακόλουθα πιστοποιητικά: TOEFL με βαθμό 550, GCEOL με ελάχιστο βαθμό C, IELTS ελάχιστο βαθμό 5.5. ή οποιοδήποτε άλλο ισοδύναμο πιστοποιητικό. Οι υποψήφιοι χωρίς επαρκείς απαιτήσεις αγγλικής γλώσσας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την προπαρασκευαστική Αγγλική Εξέταση της Ακαδημίας.

Οι εισδοχές που βασίζονται στην εμπειρία θα θεωρούνται από άτομα με τουλάχιστον 5 χρόνια διαχειριστικής εμπειρίας, αλλά χωρίς πρώτο πτυχίο. Τα αποδεικτικά στοιχεία εναλλακτικής επαγγελματικής εξέλιξης και επίτευξης πρέπει να υποβάλλονται μαζί με την αίτηση.

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Alexander College has a long-standing history of educational excellence and this is owed, in no small part, to our established UK connections and collaborations with accredited UK Universities and awa ... περαιτέρω

Alexander College has a long-standing history of educational excellence and this is owed, in no small part, to our established UK connections and collaborations with accredited UK Universities and awarding bodies. Over the years we have established a number of close links and in addition to our own recognised programmes, we currently offer UK undergraduate and postgraduate degrees in collaboration with Canterbury Christ Church University (CCCU). Deciding to study for a degree is not an easy choice; it requires a high level of commitment and dedication in order to succeed. At Alexander, we understand this and strive to make your time with us an enjoyable, rewarding and worthwhile experience. Διαβάστε Λιγότερα
Λάρνακα , Πάφος + 1 Περισσότερα Λιγότερα

FAQ

Άλλη