Executive MBA στην επιχειρηματική καινοτομία

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Το Executive MBA στην επιχειρηματική καινοτομία (EMBAIN) είναι σχεδιασμένο για διευθυντικά στελέχη που θέλουν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες για να αυξήσουν την ευελιξία και να μεταμορφώσουν τα επιχειρηματικά μοντέλα των εταιρειών τους.

Συνδυάζει έναν σταθερό πυρήνα MBA με ένα πλεονέκτημα καινοτομίας στην επιχειρηματική καινοτομία, το οποίο ερευνά τις προκλήσεις καινοτομίας των επιχειρήσεων που βασίζονται σε τεχνολογίες αιχμής.

Η βαθιά τεχνολογία είναι το σύνολο τεχνολογιών αιχμής και καταστροφής που βασίζονται σε επιστημονικές ανακαλύψεις, μηχανική, φυσική και ιατρική, επιτρέποντας ένα νέο πλαίσιο επιχειρηματικής καινοτομίας, το πιο ισχυρό πλεονέκτημα για σταθερή ανάπτυξη.

Σχεδιασμένο με έναν τύπο μερικής απασχόλησης που είναι απόλυτα κατάλληλος για την προσωπική και επαγγελματική σας ζωή, το πρόγραμμα EMBAIN είναι δομημένο σε:

 • εκπαιδευτικές συνεδρίες στην τάξη
 • εξ αποστάσεως εκπαίδευση
 • σχετικά με τα έργα πεδίου
 • μια επαγγελματική εκδρομή στο Ισραήλ (εκλεγμένη δραστηριότητα)

Ένα διαπιστευμένο MBA

Το Executive MBA στην επιχειρηματική καινοτομία είναι διαπιστευμένο από την AMBA - Ένωση MBAs, το διεθνές οργανισμό πιστοποίησης που πιστοποιεί μόνο το κορυφαίο 2% των παγκόσμιων σχολών επιχειρήσεων με προγράμματα MBA, εστιάζοντας στην επίδραση, την απασχολησιμότητα και τα μαθησιακά αποτελέσματα.

Η διαπίστευση AMBA υποδηλώνει το υψηλότερο επίπεδο επίτευξης της μεταπτυχιακής επιχειρηματικής εκπαίδευσης.

Στην Ιταλία, μόνο 3 σχολεία μπορούν να προσφέρουν AMBA Accredited MBAs.

Το περιβάλλον

Αυτό που ονομάζουμε ψηφιακό μετασχηματισμό είναι μια νέα ανταγωνιστική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από την ανάγκη για συνεχή καινοτομία και ευκίνητο πειραματισμό νέων επιχειρήσεων. Η πίεση για καινοτομία είναι τεράστια, διότι η καινοτομία που βασίζεται στην τεχνολογία δεν αποτελεί επιλογή ούτε μια μοναδική αλλαγή για να επιβιώσει - αλλά ένα τροχοφόρο σε κίνηση το οποίο θα συνεχίσει να απαιτεί συνεχείς αλλαγές και αδιάσπαστη ηγετική θέση.

Το εκτελεστικό MBA στην επίπτωση της επιχειρηματικής καινοτομίας

Επιχειρηματικό μοντέλο καινοτομίας στο κέντρο

Επικεντρωθείτε στην ευελιξία και την πελατοκεντρικότητα ως βασικά εργαλεία για τη δημιουργία επιχειρήσεων σε έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται από αστάθεια, αβεβαιότητα, πολυπλοκότητα και αμφισημία.

Σχεδιάστε και σχεδιάστε την επιχείρησή σας

Ένα βασικό στοιχείο είναι η ανάπτυξη ενός σχεδίου αντίκτυπου που συνίσταται στην πραγματική δημιουργία επιχειρήσεων από ομάδες με στόχο τη δημιουργία ολοκαίνουργιων επιχειρήσεων ή νέων επιχειρηματικών γραμμών εντός των υφιστάμενων επιχειρήσεων.

Πρόγραμμα μερικής απασχόλησης

Το Executive MBA στην Επιχειρηματική Καινοτομία διεξάγεται στα αγγλικά και διαρκεί 22 μήνες, γνωρίζοντας τάξεις και δραστηριότητες σε 4 πόλεις: Τεργέστη, Μιλάνο, Πάντοβα και Βενετία.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα αιχμής, σχεδιασμένο να συνδυάζει το έντονο πρόγραμμα εργασίας ενός επιτυχημένου επαγγελματία.

Αποτελείται από 2 παράλληλες ροές μάθησης:

 1. Ο κύριος πυρήνας, ο οποίος φέρνει τη σταθερή ραχοκοκαλιά ενός προγράμματος MBA.
 2. Το περιθώριο καινοτομίας που φέρνει τους φοιτητές σε επαφή με κάποιες τελευταίες τεχνολογίες τεχνολογίας απευθείας σε μερικά από τα πιο διάσημα κέντρα καινοτομίας στην Ιταλία.

Μια συνταγή Σαββατοκύριακου

Το Executive MBA στην επιχειρηματική καινοτομία διαρκεί 22 μήνες, με τα μαθήματα να διαρθρώνονται σε:

 • 3 εβδομάδες κατοικίας στην Τεργέστη από Δευτέρα έως Σάββατο (μόνο το πρωί): ένα στην αρχή του Δασκάλου, ένα στη μέση και ένα στο τέλος του προγράμματος.
 • 19 σαββατοκύριακα με εκπαιδευτικές συναντήσεις την Παρασκευή και το Σάββατο (17 Σαββατοκύριακα στο Μιλάνο, 1 στην Πίζα και 1 στην Πάδοβα).

Η μορφή μερικής απασχόλησης σας επιτρέπει να συνεχίσετε την καριέρα σας ενώ σπουδάζετε σε ένα καινοτόμο περιβάλλον.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα MIB θα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για να διατηρεί επαφή με τους καθηγητές και τους συμμαθητές και να ενημερώνεται πάντα με όλο το διδακτικό υλικό.128114_pexels-photo-288477.jpeg Energepic / Pexels

Οι φάσεις EMBA-in

Για να αποκτήσετε το πτυχίο Executive MBA in Business Innovation, πρέπει να φτάσετε 60 μονάδες ECTS.

Γενική Διοίκηση Core - 40 Credits

Αναπτύσσεται σε 7 μαθήματα που διαρκούν 8 εβδομάδες εκπαιδευτικών σεμιναρίων, στην Τεργέστη και στο Μιλάνο. Κάθε μάθημα έχει ένα άνοιγμα και μία συνεδρία κλεισίματος 2 ημερών. Εδώ είναι τα μαθήματα Core:

 1. Ανθρώπινοι πόροι και δεξιότητες ηγεσίας 6 μονάδες
 2. Λογιστική και υποβολή εκθέσεων 6 μονάδες
 3. Εταιρική χρηματοδότηση και επιχειρησιακός προγραμματισμός 6 μονάδες
 4. Στρατηγικό μάρκετινγκ 6 μονάδες
 5. Ευέλικτες λειτουργίες
 6. Στρατηγικός σχεδιασμός διαχείρισης και οργάνωσης 6 μονάδες
 7. Λογιστική διαχείρισης και ισοσταθμισμένη κάρτα 6 μονάδες

Business Edge Edge - 14 μονάδες

Κάθετο από 7 μαθήματα (από τα 16 συνολικά):

 1. Μεγάλα δεδομένα και τεχνητή νοημοσύνη για επιχειρήσεις | 2 μονάδες
 2. Ανοικτά επιχειρηματικά μοντέλα πλατφόρμων καινοτομίας και οικοσυστημάτων 2 μονάδες
 3. Σχεδιασμός εργαστηρίου σκέψης | 2 μονάδες
 4. Ρομποτική: από Logistics σε Companion | 2 μονάδες
 5. Εισαγωγή στο Venture Capital: βάλτε τον εαυτό σας στα παπούτσια του επενδυτή | 2 μονάδες
 6. Ζώνη Lifescience: πώς να αναπτύξουμε κερδοφόρες λύσεις στις παγκόσμιες αγορές 2 μονάδες
 7. Η Agile Εταιρεία 4.0 2 μονάδες

Μάθημα επιχειρηματικής διαχείρισης - 6 μονάδες

Πρόκειται για ένα κεντρικό στοιχείο του προγράμματος EMBI που συνδέει τα δύο ρεύματα του προγράμματος: τον γενικό πυρήνα διαχείρισης και το άκρο επιχειρηματικής καινοτομίας. Σε μια μικρή ομάδα, θα αντιμετωπίσετε την πρόκληση για την ανάπτυξη μιας πραγματικής επιχειρηματικής εκκίνησης.

Σχεδιάζεται ως διαδικασία διαχρονικής ανάπτυξης που ξεκινά την πρώτη εβδομάδα του προγράμματος και τελειώνει την τελευταία μέρα της μαθησιακής σας εμπειρίας, με τη συζήτηση του έργου μπροστά από την τελική επιτροπή αποφοίτησης, αποτελούμενη από εκπαιδευτές και πραγματικούς επενδυτές.

Το μάθημα ενσωματώνει τα εργαλεία που αποκτήθηκαν σε όλα τα άλλα μαθήματα EMBI σε ένα γενικό πλαίσιο που βοηθά τους γενικούς διευθυντές όλων των ειδών οργανώσεων να γίνουν πιο αποτελεσματικοί στη διαχείριση της εξέλιξής τους, αναπτύσσοντας με προκατάληψη για δράση.

Στόχοι σε τρία μαθησιακά αποτελέσματα:

 • Ορισμός και ανάπτυξη του επιχειρηματικού μοντέλου
 • Χρησιμοποίηση του επιχειρηματικού μοντέλου
 • Λειτουργία του επιχειρηματικού μοντέλου

Τι βγαίνεις

 • Διασταυρούμενη γονιμοποίηση των ικανοτήτων μεταξύ διαχειριστών και επιστημόνων.
 • Μια νέα επιχειρηματική νοοτροπία.
 • Αρχή της γνώσης με ακαδημαϊκούς και βιομηχανικούς εμπειρογνώμονες
 • Σχέσεις και πρόσβαση στα δίκτυα συνεργατών.
 • Πραγματικά έργα και νέες επιχειρήσεις.
 • Βέλτιστες πρακτικές και στρατηγικές για την επιχείρησή σας και την καριέρα σας.
Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

For the past 30 years, our international faculty has been passionately committed to the philosophy of empowering talents, increasing skills and strengthening leadership in order to stimulate growth in ... περαιτέρω

For the past 30 years, our international faculty has been passionately committed to the philosophy of empowering talents, increasing skills and strengthening leadership in order to stimulate growth in both people and companies. The school and its Masters programmes have been recognized by several top Rating Agencies, Accreditation Bodies and recruiting companies in Italy and Europe. Διαβάστε Λιγότερα

Διαπιστεύσεις

Υποβολή ερώτησης

Άλλη