Δημοφιλείς Κατηγορίες

EMBA - MBA Διοικητικών Στελεχών

Το EMBA (MBA Διοικητικών Στελεχών) είναι ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα στις επιχειρήσεις το οποίο έχει σχεδιαστεί για επαγγελματίες με σημαντική εργασιακή εμπειρία. Τα προγράμματα EMBA παρέχουν στους σπουδαστές τις γνώσεις και δεξιότητες για να προχωρήσουν την σταδιοδρομία τους, συχνά σε ηγετικές εκτελεστικές και διοικητικές θέσεις. Τα περισσότερα προγράμματα EMBA μπορούν να ολοκληρωθούν σε λιγότερο από 2 έτη και έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε οι σπουδαστές να μπορούν να αποκτήσουν το δίπλωμά τους ενόσω εργάζονται. Αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι των προγραμμάτων EMBA καθώς οι σπουδαστές μπορούν να φέρουν τις πρακτικές τους γνώσεις στον χώρο εκμάθησης.
Οι σπουδαστές που αποκτούν το EMBA τους, προέρχονται από τον ιδιωτικό, δημόσιο ή μη κερδοσκοπικό τομέα, και από πληθώρα βιομηχανιών. Πολλά πανεπιστήμια που προσφέρουν προγράμματα EMBA προσφέρουν το συγκεκριμένο δίπλωμα και εξ αποστάσεως. Το πρόγραμμα παρακολούθησης για το δίπλωμα EMBA θα περιλαμβάνει τα θεμέλια των επιχειρήσεων όπως η χρηματοδότηση, το μάρκετινγκ, και η λογιστική, και μπορεί να δίνει έμφαση στην ηγεσία και τη διαχείριση σε διαφορετικούς επιχειρηματικούς τομείς.

Η ποικιλία των διαφορετικών προγραμμάτων EMBA μπορεί να είναι συντριπτική - μην την αφήσετε να σας σταματήσει! Ξεκινήστε την αναζήτησή σας ρίχνοντας μια ματιά στα πιο δημοφιλή προγράμματα EMBA που αναφέρονται παρακάτω.

Πρόσφατα προστιθέμενα EMBA

Kazakh British Technical University  (KBTU)

EMBA στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο

Νοέμβριος 19, 2018
Το εταιρικό πρόγραμμα EMBA στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο έχει ως στόχο την προετοιμασία των συμμετεχόντων για την περαιτέρω ανάπτυξη των σταδιοδρομιών, αναπτύσσοντας μια εξειδικευμένη κατανόηση των βασικών θεμάτων που είναι ειδικά για τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου για επιχειρηματική επιτυχία. Βασιζόμενοι σε θεμέλια βασικών επιχειρηματικών ζητη… [+]μάτων, οι ειδικευμένοι τομείς μελέτης περιλαμβάνουν αξιολόγηση των θεμελιωδών στοιχείων της γεωλογίας, βασικά γεωπολιτικά ζητήματα που επηρεάζουν τη βιομηχανία, το ενεργειακό υπόβαθρο και τη διαχείριση έργων και αποτίμηση πετρελαίου και φυσικού αερίου. [-]

University of South Florida

Executive MBA

Οκτώβριος 20, 2018
Το πρόγραμμα Executive MBA του USF είναι ένα έντονο πρόγραμμα με γρήγορο ρυθμό που ελαχιστοποιεί το χρόνο από τον εργασιακό χώρο. Οι φοιτητές ξεκινούν το πρόγραμμα τον Αύγουστο και μετακινούνται μέσω του προγράμματος ως κοόρτη, ολοκληρώνοντας τις απαιτήσεις βαθμού σε μόλις 21 μήνες.… [+] [-]

Geneva School of Economics and Management GSEM

Executive MBA

Νοέμβριος 12, 2018
Το Executive MBA μας παρέχει στελέχη με μια γενική εκπαίδευση γενικής διαχείρισης χωρίς να διακόπτει τη σταδιοδρομία τους. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για την εξισορρόπηση της θεωρίας και της πρακτικής εφαρμογής και συνδυάζει την μάθηση στην τάξη με τη διαδραστική προσωπική ανάπτυξη.… [+] [-]

Πανεπιστήμια σε Ελληνική Δημοκρατία

Αλλάξτε τοποθεσία

Τι είναι ένα EMBA;

Το MBA Διοικητικών Στελεχών (EMBA) είναι ένα δίπλωμα μεταπτυχιακού επιπέδου στις επιχειρήσεις. Σχεδιασμένο ειδικά για εργαζόμενους επαγγελματίες μεσαίου και ανωτέρου επιπέδου, αυτά τα προγράμματα δίνουν στους σπουδαστές πρόσβαση σε κρίσιμες πληροφορίες και εργαλεία που μπορούν να τους βοηθήσουν να προχωρήσουν στην καριέρα τους. Από την μηχανολογία έως την επιχειρηματικότητα, σπουδαστές από όλους τους τομείς επιδιώκουν τα EMBA, και ο καθένας φέρνει την μοναδική του επαγγελματική εμπειρία από το γραφείο στην τάξη. Οι περισσότεροι από αυτούς τους σπουδαστές συνεχίζουν να εργάζονται πλήρως ενώ σπουδάζουν καθώς το κάνουν αυτό, και πολλοί δέχονται από τους εργοδότες τους οικονομική βοήθεια για τα δίδακτρα. Η παρακολούθηση μαθημάτων EMBA ενισχύει μια δυνατή επιχειρηματική βάση στους τομείς των οικονομικών, του μάρκετινγκ και της λογιστικής, με ιδιαίτερη έμφαση στην κατάρτιση ηγεσίας – όπως την παγκοσμιοποίηση και την στρατηγική σκέψη – σε όλους τους τομείς. Αυτή η εκπαίδευση είναι κριτικής σημασίας, μιας και πολλοί απόφοιτοι EMBA μεταβαίνουν σε θέσεις διοικητικών στελεχών. Εν ολίγοις, το EMBA προσφέρει στα μεσαία στελέχη την ευκαιρία να ενισχύσουν την επαγγελματική τους ανάπτυξη διατηρώντας παράλληλα τις υποχρεώσεις τους στο χώρο εργασίας τους.


Σε τι Διαφέρει ένα EMBA από ένα Παραδοσιακό MBA;

Παρόμοιο με ένα MBA σε πολλούς τομείς, το EMBA διαφέρει στο ότι στοχεύει στους μεσαίας σταδιοδρομίας επαγγελματίες που σκοπεύουν ταυτόχρονα να δουλεύουν και να σπουδάζουν. Επιπροσθέτως, μιας και οι περισσότεροι σπουδαστές EMBA έχουν σημαντικοί εργασιακή εμπειρία, τυπικά τα προγράμματα EMBA εστιάζουν τα προγράμματα σπουδών τους στο να βελτιώσουν τις ικανότητες διαχείρισης που έχουν σαν στόχο να βοηθούν τους αποφοίτους να ανέβουν την εταιρική σκάλα σε ηγετικούς ρόλους. Και ενώ οι υποψήφιοι MBA συχνά επιδιώκουν τα πτυχία τους αμέσως μετά την ολοκλήρωση των προπτυχιακών τους μαθημάτων, τα EMBA στοχεύουν σε μάνατζερ με τουλάχιστον 5ετή εργασιακή εμπειρία. Επειδή το EMBA έχει σαν στόχο τους σπουδαστές πλήρους απασχόλησης, το πρόγραμμα προσφέρει πιο ευέλικτα ωράρια: τα μαθήματα τυπικά γίνονται απογευματινές ώρες και σαββατοκύριακα. Επιπλέον, σε ένα σύνηθες πρόγραμμα EMBA, οι σπουδαστές παίρνουν το δίπλωμά τους μέσα σε δύο μόνο χρόνια ή και λιγότερο. Και ενώ τα δίδακτρα του EMBA μπορεί να είναι υψηλότερα αυτών του παραδοσιακού προγράμματος MBA,έρχονται επίσης με ένα σημαντικό προνόμιο: πολλοί εργοδότες προτίθενται να χορηγήσουν το σύνολο ή μέρος του κόστους του EMBA ενός σπουδαστή, δεδομένης της αναγνώρισης του οφέλους του διπλώματος.

 

Τι Είδη Προγραμμάτων EMBA Υπάρχουν και Που;

Από το ντεμπούτο του διπλώματος EMBA πριν από 70 χρόνια στη Σχολή Επιχειρήσεων Booth του Πανεπιστημίου του Σικάγο, ο τομέας αυτός έχει γνωρίσει ραγδαία ανάπτυξη. Σήμερα, σχεδόν 300 κολλέγια και πανεπιστήμια σε πάνω από 45 χώρες ανά τον κόσμο, προσφέρουν πάνω από 400 διαφορετικά προγράμματα προσαρμοσμένα στις ατομικές ανάγκες. Από την Αυστραλία στο Χονγκ Κόνγκ, υπάρχει ένα πρόγραμμα MBA που να ταιριάζει στις απαιτήσεις του κάθε σπουδαστή – είτε τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά σου είναι τα οικονομικά, η παγκοσμιοποίηση, η ηγετική ανάπτυξη ή οτιδήποτε άλλο αυτή η εκπαίδευση είναι κριτικής σημασίας. Με γνώμονα τους δικούς σου στόχους, και ερευνώντας εκτενώς τα διάφορα προγράμματα που προσφέρονται, ο σπουδαστής μπορεί να βρει ένα πρόγραμμα που να ταιριάζει στις ανάγκες, τους στόχους και το πρόγραμμά του.

 

Ποια Είναι Τα Οφέλη Ενός EMBA;

Επειδή το δίπλωμα EMBA στοχεύει ειδικά στα μεσαία στελέχη, λαμβάνουν τις ακριβείς ικανότητες και εκπαίδευση που χρειάζονται για να προχωρήσουν στο συγκεκριμένο στάδιο της καριέρα τους, σε αντίθεση με ένα παραδοσιακό πρόγραμμα MBA, το οποίο γενικά απευθύνεται στους πρόσφατα αποφοιτήσαντες, Σύμφωνα με σπουδαστές και αποφοίτους EMBA, ένα μεγάλο όφελος ενός EMBA προγράμματος είναι οι πολλές αναπάντεχες ευκαιρίες δικτύωσης που προκύπτουν κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση του πτυχίου. Ο κάθε σπουδαστής EMBA φέρνει μοναδικές γνώσεις στο περιβάλλον του μαθήματος, και ενθαρρύνονται να τις μοιραστούν και να μάθει ο ένας από τον άλλο ως αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματος. Για το σκοπό αυτό, πολλά προγράμματα EMBA προωθούν εκτεταμένη αλληλεπίδραση σπουδαστή/ομάδας, καθώς και πολύτιμη αλληλεπίδραση με το διδακτικό προσωπικό. Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο μια δυναμική εμπειρία στην τάξη, αλλά και μια κληρονομία ζωής επαγγελματικών και προσωπικών σχέσεων για τους αποφοίτους του προγράμματος.

 

Πόσο Κοστίζει ένα EMBA;

Ανάλογα με τη σχολή, το κόστος ενός EMBA μπορεί να ποικίλει σημαντικά: από $25.000 έως και $170.000. Όμως οι πιθανοί σπουδαστές δεν πρέπει να αποθαρρυνθούν από αυτές τις τιμές. Ενώ τα δίδακτρα μπορεί να φαίνονται αρχικά υψηλότερα από αυτά ενός παραδοσιακού MBA, υπάρχουν πολλές επιλογές υποστήριξης – από υποτροφίες και άλλου είδους οικονομικής βοήθειας, μέχρι τη διαγραφή διδάκτρων από τον εργοδότη σας.

 

Επιλέγοντας ένα Πρόγραμμα EMBA

Εξαιτίας του κόστους και της δέσμευσης που απαιτείται για να ακολουθήσει κανείς ένα EMBA ενώ εργάζεται και τη διατήρηση άλλων προσωπικών υποχρεώσεων, η απόφαση είναι πολύ σημαντική. Οι πιθανοί σπουδαστές θα πρέπει να κοιτάξουν για πιστοποιημένα προγράμματα που προφέρουν ένα εύρος και βάθος ακαδημαϊκών ευκαιριών. Βεβαίως, η απόσταση από το τόπο διαμονής και εργασίας βοηθάει πολύ όσους σκοπεύουν να διατηρήσουν την εργασία τους, όμως υπάρχουν και αρκετά διαδικτυακά προγράμματα EMBA μπορούν να βοηθήσουν επίδοξους σπουδαστές που δεν μπορούν να έχουν φυσική παρουσία στα μαθήματα. Χάρη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τις συνεδρίες μέσω υπολογιστή, τα podcasts και τους διαδικτυακούς πίνακες ανακοινώσεων, οι σπουδαστές μπορούν να λάβουν μια ποιοτική εκπαίδευση EMBA μέσω εκμάθησης εξ αποστάσεως μέσα στις παραμέτρους του δικού τους πολυάσχολου προγράμματος.


Γιατί να Επιλέξω ένα EMBA;

Η απόφαση ενός εργαζόμενου να ακολουθήσει ένα EMBA είναι μια επένδυση στο επαγγελματικό του/της μέλλον. Και είναι κάτι που αποδίδει, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Συμβουλίου Εισαγωγής Αποφοίτων Διοίκησης, το οποίο ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι σπουδαστές EMBA εκδηλώνουν συνεχώς μεγάλη ικανοποίηση για το πρόγραμμά τους, καθώς επίσης και για τα μελλοντικά επίπεδα των αμοιβών τους. Ένα EMBA θα σας δώσει τις γνώσεις και την αυτοπεποίθηση να φτάσετε στο επόμενο επαγγελματικό επίπεδο, και θα σας διδάξει την κριτική σκέψη και τις ικανότητες να λαμβάνετε στρατηγικής σημασίας αποφάσεις που αναμφίβολα θα καθοδηγήσουν την σταδιοδρομία σας.