Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Η πορεία προς την πρωτοποριακή ηγεσία

Η Αφρικανική Σχολή Οικονομικών έχει την έδρα της στο Abomey-Calavi, (Κοτονού, Μπενίν). Σήμερα προσφέρουμε τέσσερα μεταπτυχιακά προγράμματα στο επίπεδο των μεταπτυχιακών σπουδών: Μεταπτυχιακό στις Μαθηματικές, Οικονομικές και Στατιστικές (MMES), Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA), Μάστερ στις Αναπτυξιακές Μελέτες (MDS) και Μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση (MPA). Έχουμε επίσης ένα εκτελεστικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και ένα Ph.D. πρόγραμμα στα Οικονομικά. Ελέγξτε την ιστοσελίδα μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα τρέχοντα και τα μελλοντικά μας προγράμματα. Το ΧΑΑ είναι η επέκταση του Ινστιτούτου Εμπειρικής Έρευνας Πολιτικής Οικονομίας (IERPE), που ιδρύθηκε το 2004, σε ένα πανευρωπαϊκό πανεπιστημιακό πανεπιστήμιο. Συνολικά 95 φοιτητές είναι εγγεγραμμένοι στο ASE (71 MMES πρόγραμμα, 24 MBA) για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, που προέρχεται από 15 διαφορετικές χώρες. Τα μέλη του Τμήματος (19) προέρχονται από κορυφαία πανεπιστήμια από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρώπη.

Στόχοι

Η Αφρικανική Σχολή Οικονομικών συνδυάζει τις αφρικανικές ρίζες με μια παγκόσμια προοπτική και είμαστε πρόθυμοι να εκπληρώσουμε τις δεσμεύσεις μας ακολουθώντας την αριστεία στις ακόλουθες πτυχές:

  • Να παρέχουμε στους φοιτητές μας ανώτερη κατάρτιση στους επιλεγμένους τομείς σπουδών τους. Μια καλά στρογγυλευμένη εκπαίδευση που καλλιεργεί τη δημιουργικότητά τους, την κριτική σκέψη, τις παγκόσμιες προοπτικές και την πολιτιστική συνείδηση. Και μια ζωή στην πανεπιστημιούπολη που τους προετοιμάζει να είναι ηγέτες της κοινότητας και δια βίου μάθηση.
  • Να είναι ένα κορυφαίο ίδρυμα έρευνας και μεταπτυχιακών σπουδών, να επιδιώκει τη γνώση τόσο σε βασικούς όσο και σε εφαρμοσμένους τομείς και να συνεργάζεται στενά με κυβερνητικές υπηρεσίες, επιχειρήσεις και βιομηχανία για την προώθηση της τεχνολογικής καινοτομίας και της οικονομικής ανάπτυξης.
  • Να παρέχει ένα ανοιχτό περιβάλλον ευνοϊκό για την ανταλλαγή γνώσεων, απόψεων και καινοτόμων ιδεών μεταξύ των φοιτητών, των διδασκόντων, του προσωπικού και των επιστημόνων από όλο τον κόσμο, με διαφοροποιημένο υπόβαθρο και εξαιρετικά διδακτικά και ερευνητικά επιτεύγματα.
Προγράμματα που διδάχθηκαν:
  • Αγγλικά

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

MBA

African School of Economics

Το πρόγραμμα MBA του ASE βασίζεται σε πρόγραμμα αμερικανικού τύπου MBA, προσαρμοσμένο για το Αφρικανικό πλαίσιο. Σκοπός μας είναι να προσελκύσουμε σπουδαστές από μια σειρ ... [+]

Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA)

Το πρόγραμμα MBA του ASE βασίζεται σε πρόγραμμα αμερικανικού τύπου MBA, προσαρμοσμένο για το Αφρικανικό πλαίσιο. Σκοπός μας είναι να προσελκύσουμε σπουδαστές από μια σειρά υποβάθρων που ενδιαφέρονται να γίνουν οι ηγέτες του μέλλοντος στις αφρικανικές επιχειρήσεις. Οι φοιτητές λαμβάνουν την ίδια βασική κατάρτιση στα οικονομικά και τις στατιστικές με τους σπουδαστές στα άλλα προγράμματα του ASE, συμπληρωμένα με μαθήματα στους τομείς της λογιστικής, του ελέγχου, του επιχειρηματικού δικαίου, της επιχειρηματικότητας και της διαχείρισης. Επιδιώκουμε να προετοιμάσουμε τους σπουδαστές να ασχοληθούν με τη λογιστική, την τραπεζική, τη διαβούλευση, τη χρηματοδότηση, το μάρκετινγκ και τη διαχείριση στον ιδιωτικό τομέα καθώς και στον μη κερδοσκοπικό τομέα. Ένα βασικό πλεονέκτημα του προγράμματος MBA του ASE έγκειται στην έμφαση που δίνει στις ποσοτικές και αναλυτικές μεθόδους και στο ευρύ φάσμα εταιρικών σχέσεων με πανεπιστήμια και εταιρείες παγκοσμίως. Αυτές οι συνεργασίες θα προσφέρουν στους σπουδαστές του προγράμματος μοναδική έκθεση στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον και την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με μερικούς από τους σημαντικούς παίκτες του. Οι σπουδαστές έχουν επίσης την ευκαιρία να βοηθήσουν στην οργάνωση και συμμετοχή στα εργαστήρια χρηματοδότησης και διαχείρισης του ASE και μπορούν να επωφεληθούν από το διεθνές δίκτυο για να επιτύχουν ευκαιρίες πρακτικής άσκησης ενώ είναι φοιτητής στο ΧΑ. Το πρόγραμμα προσφέρει δύο υπο-πεδία: Χρηματοοικονομική και Μάρκετινγκ & Διαχείριση.... [-]

Μπενίν Cotonou
Σεπτέμβριος 2019
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά