Adam Smith Business School, University of Glasgow

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Ιδρύθηκε το 1451, το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης είναι το τέταρτο παλαιότερο πανεπιστήμιο του αγγλόφωνου κόσμου και ονομάστηκε το Scottish University of the Year 2018 . Η Γλασκώβη είναι ένας τόπος που εμπνέει φιλόδοξους ανθρώπους να πετύχουν. Ένα μέρος όπου οι ερευνητές μπορούν να αναπτύξουν τις ιδέες τους. Ένα μέρος όπου οι άνθρωποι κάνουν ανακαλύψεις που αλλάζουν τον κόσμο.

Το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης περιλαμβάνει μεταξύ των αποφοίτων του τον πατέρα της οικονομίας Adam Smith , και η Adam Smith Business School ονομάζεται προς τιμήν του. Στόχος μας είναι να ακολουθήσουμε την κληρονομιά του και να δημιουργήσουμε αποφοίτους που αλλάζουν κόσμο και έχουν θετικό αντίκτυπο στον πολιτισμό και την κοινωνία.

Βοηθούμε να μεταμορφώσουμε τους οργανισμούς και τη σταδιοδρομία. Η επιχείρησή μας δημιουργεί εμπνευσμένους ηγέτες, ερευνητές και επαγγελματίες των οποίων η έρευνα και οι σχέσεις με τη βιομηχανία έχουν πραγματικό αντίκτυπο, επηρεάζοντας τους οργανισμούς καθώς αναπτύσσονται και αναπτύσσονται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Σχολείο έχει τριπλή στέρνα πιστοποίησης και είναι διαπιστευμένο από το Σύνδεσμο για την Advance Collegiate Schools of Business (AACSB International), το Ευρωπαϊκό Σύστημα Βελτίωσης Ποιότητας (EQUIS) και το MBA της Γλασκώβης είναι διαπιστευμένο από την Ένωση MBAs (AMBA).

Γιατί η σχολή Adam Smith Business School;

Ο Adam Smith αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες που αναδύονται από τον Σκωτικό Διαφωτισμό και τον τομέα των Οικονομικών. Ονομάζοντας την Σχολή Επιχειρήσεων προς τιμήν του μιμείται τους στενούς δεσμούς του με το Πανεπιστήμιο και ενισχύει τη διεθνή φήμη του Πανεπιστημίου.

Φωτισμένοι, αφοσιωμένοι και επιχειρηματικοί

Με τη συμμετοχή σε διεπιστημονική και ερευνητική καθοδηγούμενη διδασκαλία δημιουργούμε στους μαθητές μας μια διάθεση για κριτική έρευνα και μάθηση. Επίσης, ενθαρρύνουμε, ενημερώνοντάς μας από μια ατζέντα απασχολησιμότητας και δέσμευσης, την ανάπτυξη ικανοτήτων και δεξιοτήτων μεταπτυχιακών σπουδών του 21ου αιώνα. Η διεθνώς αναγνωρισμένη έρευνα που ενημερώνει τον ακαδημαϊκό κόσμο, την πολιτική και την πρακτική θα οδηγήσει το Adam Smith Business School μπροστά. η διάδοσή της θα ενημερώσει τη διδασκαλία, θα διαμορφώσει τον πολιτισμό μας και θα παράσχει αντίκτυπο, προωθώντας ταυτόχρονα την παράδοση του διαφωτισμού και της επιχειρηματικότητας της Σκωτίας.

Η Σχολή Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης αναπτύσσεται ταχέως στην αποστολή της για να είναι διεθνώς γνωστή και θεωρείται ιδιαίτερα για τη διδασκαλία της αριστείας και την έρευνα υψηλής ποιότητας. Ο σύνδεσμός μας με έναν τόσο διακεκριμένο μελετη διαφοροποιεί το Πανεπιστήμιο και τη Σχολή Επιχειρήσεων και αποδεικνύει τη διεπιστημονική μας προσέγγιση στους κλάδους των επιχειρήσεων.

Adam Smith και το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης

Ο Σμιθ περιέγραψε το χρόνο του στη Γλασκώβη ως: «μακράν το πιο χρήσιμο και επομένως ως μακράν η πιο ευτυχισμένη και πιο αξιέπαινη περίοδος της ζωής μου».

Ο Adam Smith γεννήθηκε το 1723 στο Kirkcaldy. Εισήλθε στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης το 1737 νωρίς - αλλά για το διάστημα που δεν ήταν ασυνήθιστο - ηλικίας δεκατεσσάρων ετών. Επέστρεψε στο Πανεπιστήμιο, πρώτα ως Καθηγητής Λογικής το 1751 και έπειτα ένα χρόνο αργότερα ως Καθηγητής της Ηθικής Φιλοσοφίας, μια θέση που κατείχε μέχρι που έφυγε από την ακαδημαϊκή ζωή το 1764 για την πιο προσοδοφόρα θέση του δασκάλου / συνοδού του νεαρού Δούκα του Buccleuch .

Αυτός δεν ήταν ο τελευταίος σύνδεσμός του, διότι το 1787 εξελέγη Πρύτανης του Πανεπιστημίου και σε μια ευχαριστήρια επισήμανε ότι θυμάται τις καθημερινές του ημέρες ως «μακράν το πιο χρήσιμο και ως εκ τούτου ως η πιο ευτυχισμένη και πιο αξιέπαινη περίοδος μου ΖΩΗ.' Πέρα από τα μαθήματα φιλοσοφίας και νομολογίας, εξέφρασε επίσης την ιστορία, τη λογοτεχνία και τη γλώσσα και δημοσίευσε δοκίμια για τη γλώσσα και την ιστορία της αστρονομίας. Αλλά το πιο αξιοσημείωτο άλλο προϊόν των ετών της Γλασκώβης είναι το δεύτερο μεγάλο βιβλίο του, Θεωρία των ηθικών συναισθημάτων που εμφανίστηκε το 1759.

Το έργο του Smith είναι βαθιά γεμάτο από ηθική φιλοσοφία. Πράγματι, το απλό γεγονός ότι η τελική έκδοση της θεωρίας των ηθικών συναισθημάτων , που περιείχε εκτεταμένες αναθεωρήσεις, εμφανίστηκε το 1790, το έτος του θανάτου του, μας λέει είναι ότι η δέσμευση του Σμιθ προς την ηθική άποψη υπέστη παράλληλα και πέρα από τη δημοσίευση του The Wealth of Nations .

Η κληρονομιά του Αδάμ Σμιθ

Ο Smith είναι ένας αντίπαλος των προσπαθειών να κατευθύνει την «αγορά», αλλά αυτό που πραγματικά αντιτίθεται είναι η προσπάθεια να κατευθύνει τις δραστηριότητες των ατόμων, την «φυσική τους ελευθερία» να επιδιώξουν τους δικούς τους σκοπούς με τον δικό τους τρόπο. Αυτό είναι από μόνο του μια «ηθική» θέση και ο Smith δεν εγκαταλείπει αυτή την προοπτική. Ως εκ τούτου, σημειώνει ότι ο καταμερισμός της εργασίας, ως κακοήθης ακούσια συνέπεια, καθιστά τον εργαζόμενο ανόητο και άγνομο. Για να αντιμετωπίσει αυτό, υποστηρίζει ένα σύστημα δημοσίου επιδοτούμενου δημοσίου σχολείου. Με παρόμοιο τρόπο, η κυβέρνηση μπορεί να ρυθμίζει τα ιδρύματα (συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών) προς το δημόσιο συμφέρον.

Ο Σμιθ της λαϊκής φήμης είναι ο «πατέρας του καπιταλισμού» , ο υποστηρικτής των «δυνάμεων της αγοράς» και ο πιστός σε κάτι που ονομάζεται «αόρατο χέρι» για να παράγει βέλτιστα οικονομικά αποτελέσματα. Ωστόσο, εάν διαβάζουμε πραγματικά το Smith τότε αυτές οι εξουσίες μπορούν να θεωρηθούν ως απλές απλουστεύσεις. Αν ρωτούσαν τι είχε κάνει ο Smith από τα «τιτλοποιημένα πακέτα δανείων» , τα «τοξικά χρέη» και τα παρόμοια, τότε η απάντησή του σίγουρα θα ήταν ότι αυτές οι πρακτικές ήταν αντίθετες με όσα προσπάθησε να διδάξει. Η παντοτινή του ανησυχία με την ηθική φιλοσοφία που θα τον έκανε κριτικό για τον τρόπο με τον οποίο η σύγχρονη οικονομία έχει τρέξει. Αν ήταν ο «πατέρας του καπιταλισμού» θα ήταν απογοητευμένος γονέας.

Ο Σμιθ είναι ένας ολιστικός στοχαστής. Η οικονομική συνιστώσα του οράματός του είναι μόνο ένας από τους πολλούς και που υφαίνεται στο συνολικό ύφος της σκέψης του. Ο Smith δεν ήταν μόνο ο πρώτος οικονομολόγος, ήταν επίσης ένας λεπτός και σημαντικός φιλόσοφος, ένας ενημερωμένος και εκλεπτυσμένος ιστορικός, ένας προσεκτικός και διορατικός κοινωνιολόγος και ένας αντιληπτός αναλυτής του πολιτισμού. Με λίγα λόγια, προσφέρει μια άποψη για τον κόσμο και για την ανθρώπινη συμπεριφορά μέσα του, πλούσια και σύνθετη.

-Christopher J Berry, Καθηγητής Πολιτικής Θεωρίας (Ομότιμος)

Τοποθεσίες

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Διαπιστεύσεις

Υποβολή ερώτησης

Άλλη