Έμπα

King Fahd University of Petroleum and Minerals (KFUPM) - College of Industrial Management (CIM)

Περιγραφή Προγράμματος

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

AACSB Accredited

Έμπα

King Fahd University of Petroleum and Minerals (KFUPM) - College of Industrial Management (CIM)

Ο γενικός στόχος του προγράμματος Executive MBA στο KFUPM είναι να προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία εκμάθησης για τα μέσα της καριέρας και ανώτερα στελέχη στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και στο GCC που επιθυμούν να ενισχύσουν τις επιχειρηματικές γνώσεις και την αποτελεσματικότητά τους παραμένοντας ενεργά επαγγελματική σταδιοδρομία. Στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε αυτούς τους επαγγελματίες να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους στο μέλλον - σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Οι συμμετέχοντες στο ΕΜΒΑ μας μαθαίνουν να είναι άτομα με προσανατολισμό προς το μέλλον με έκθεση σε επιχειρηματικές διαδικασίες παγκοσμίως.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να αναπτύξει τις στρατηγικές σκέψεις και τις ηγετικές ικανότητες των συμμετεχόντων, καθώς και για την καλύτερη κατανόηση της παγκόσμιας οικονομίας και τη χρήση της τεχνολογίας της πληροφορίας, προκειμένου να προετοιμαστεί για τους απαιτητικούς ρόλους ως στελέχη επιχειρήσεων σε μια ταχέως μεταβαλλόμενη και ανταγωνιστική στον κόσμο επιχείρηση περιβάλλον που απαιτεί νέες προοπτικές και συνεχή αυτοανανέωση για τη μετατροπή των επιχειρηματικών προκλήσεων σε ευκαιρίες. Το πρόγραμμα δίνει έμφαση στις διαλειτουργικές επιχειρηματικές γνώσεις, την ομαδική εργασία και την ομαδική μελέτη, τη δεοντολογία και τη δημιουργία αξίας ως πρωταρχικό λόγο ύπαρξης σύγχρονων επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα σπουδών του Executive MBA σχεδιάστηκε για να είναι σχετικό, παγκόσμιο, διαδραστικό και αφοσιωμένο. Το πρόγραμμα σπουδών προσφέρει ολοκληρωμένη και συντονισμένη προοπτική σε θέματα διαχείρισης αιχμής. Στόχος της είναι η ενίσχυση της ηγετικής ικανότητας των συμμετεχόντων και των δεξιοτήτων στρατηγικής σκέψης.

Το εκτελεστικό πρόγραμμα MBA είναι ένα πρόγραμμα σπουδών 43 μονάδων που παρέχει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για τη στρατηγική διαχείριση ενός οργανισμού. Δομημένο σε μορφή μικρής τάξης, το πρόγραμμα αυτό διευκολύνει τη μεταφορά γνώσεων και δεξιοτήτων που απαιτούνται για την επίτευξη των απαραίτητων χαρακτηριστικών για την επιτυχία σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Για να φιλοξενήσει το πολυάσχολο πρόγραμμα των συμμετεχόντων, το Executive MBA έχει δομηθεί ως ένα διετές (τέσσερα εξάμηνα) πρόγραμμα. Κατά τη διάρκεια κάθε εξαμήνου, οι συμμετέχοντες συναντώνται κάθε δύο εβδομάδες την Πέμπτη και την Παρασκευή. Οι τάξεις διεξάγονται σε εγκαταστάσεις σχεδιασμένες για εκπαίδευση στελεχών τόσο εντός όσο και εκτός της πανεπιστημιούπολης.

Αποστολή προγράμματος

Η παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης μεταπτυχιακών σπουδών σε στελέχη του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην περιοχή. Το Executive MBA ενισχύει την ικανότητα να σκέφτεται, να σχεδιάζει και να ενεργεί στρατηγικά σε ένα όλο και πιο ανταγωνιστικό και πολύπλοκο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Σκοπός

Ο γενικός στόχος της KFUPM-EMBA είναι να ενισχύσει τις διοικητικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για έμπειρους διευθυντές και στελέχη που επιθυμούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για:

 1. Υπογραμμίστε την ηγεσία, την ηθική και την καινοτομία
 2. Ανάπτυξη στρατηγικών προοπτικών
 3. Επικεντρωθείτε στη διαχείριση της αλλαγής
 4. Παροχή σφαιρικής προοπτικής
 5. Βελτίωση της κριτικής σκέψης, των διαπραγματεύσεων, της επικοινωνίας και των δεξιοτήτων ομαδικής εργασίας

Διδακτική Μεθοδολογία

Το KFUPM προσφέρει ένα δυναμικό περιβάλλον εκμάθησης. Χρησιμοποιούμε μεθοδολογία διδασκαλίας που δίνει έμφαση στη σημασία της λειτουργικής αλληλεπίδρασης και της αλληλεξάρτησης. Παρέχουμε έναν ισορροπημένο συνδυασμό θεωρίας και πρακτικής μέσω κατάλληλων σειριακών μαθημάτων διδασκαλίας. Οι συμμετέχοντες στην EMBA μαθαίνουν όχι μόνο από την εμπειρία της σχολής, αλλά και από την εμπειρία του άλλου. Το EMBA μας προσφέρει ένα περιβάλλον μάθησης που είναι: δυναμική, διαδραστική, συμμετοχική και προσανατολισμένη στις εφαρμογές. Η διδακτική μας μεθοδολογία περιλαμβάνει τη χρήση:

 1. Ομάδα μελέτης
 2. Προσομοιώσεις και επιχειρησιακά παιχνίδια
 3. Παρουσιάσεις
 4. Παιχνίδι ρόλου
 5. Συζητήσεις
 6. Ανάλυση υποθέσεων
 7. Σχέδια δράσης
 8. Διαλέξεις διακεκριμένων μελετητών, επιχειρηματικών ηγετών και στελεχών σχετικά με τα τρέχοντα θέματα και θέματα

Προφίλ συμμετεχόντων

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα EMBA είναι εκτελεστικοί και έμπειροι επαγγελματίες. Για να είναι επιτυχείς, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι:

 • Υψηλά κίνητρα και αφοσίωση στην εκμάθηση και την ενίσχυση της σταδιοδρομίας τους
 • Πολύ φιλόδοξοι και ενδιαφέρονται να προωθήσουν την επαγγελματική τους ζωή
 • Πολύ εμπνευσμένο, περιπετειώδες και πιστεύω ότι θα συμβάλουμε σημαντικά

Το κλειδί για την επιτυχία στο EMBA μας είναι δέσμευση. Το KFUPM Executive MBA είναι μια απαιτητική προσπάθεια και οι συμμετέχοντες πρέπει να δεσμευτούν για το πρόγραμμα και τις απαιτήσεις του.

Οι συμμετέχοντες αναμένεται να αφιερώσουν σημαντικό χρόνο εκτός τάξης για την προετοιμασία των εργασιών και των συνεδριάσεων της ομάδας μελέτης. Όλες οι εκπαιδευτικές συνεδρίες EMBA διεξάγονται σε "έξυπνες κλάσεις". Για να επωφεληθούν πλήρως από τη διευκόλυνση, οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να έχουν φορητούς προσωπικούς υπολογιστές φορητού υπολογιστή τους.

Προϋποθέσεις Εισαγωγής

Οι απαιτήσεις εισαγωγής για το πρόγραμμα EMBA είναι:

Απολυτήριο από αναγνωρισμένο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, Απόδειξη απόκτησης αγγλικής επάρκειας, Ελάχιστη επαγγελματική εμπειρία 8 ετών, συμπεριλαμβανομένων τριών ετών στη μεσαία ή ανώτερη διοικητική θέση. Οι υποψήφιοι με επαγγελματική εμπειρία μικρότερη των 8 ετών θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές ως εξαιρετικές περιπτώσεις βάσει συστάσεων της επιτροπής EMBA και της βοηθού κοσμήτορας του CIM.

Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν συμπληρωμένο έντυπο αιτήσεων συμμετοχής, το οποίο θα υποστηρίζεται από τα ακόλουθα:

 1. Τρεις συστατικές επιστολές
 2. Μια τρέχουσα επαναλάβει
 3. Μια επιστολή έγκρισης από τον εργοδότη του αιτούντος (εάν ισχύει), καταδεικνύοντας σαφώς την κατανόηση του εργοδότη σχετικά με τις απαιτήσεις του προγράμματος και την προθυμία του να υποστηρίξει την αποδοχή του αιτούντος στο πρόγραμμα, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να απελευθερώσει τον υποψήφιο από συνήθεις εργασιακές ευθύνες κατά τις ημέρες που τάξεις κρατούνται

Όλες οι αιτήσεις αξιολογούνται και οι πιθανοί υποψήφιοι καλούνται για προσωπικές συνεντεύξεις που διεξάγονται από ομάδα αποτελούμενη από τον βοηθό του Dean CIM για μεταπτυχιακά προγράμματα και μέλη της μόνιμης επιτροπής EMBA. Η συνέντευξη αποσκοπεί συνήθως στην αξιολόγηση των προσωπικών χαρακτηριστικών του υποψηφίου (φιλοδοξία, κίνητρο, δέσμευση, επικοινωνία και διαπροσωπικές δεξιότητες) που θεωρούνται απαραίτητα για την επιτυχία και επωφεληθούν από την ΕΜΒΑ. Προσφέρει επίσης στην ομάδα συνέντευξης την ευκαιρία να αξιολογήσει ανεπίσημα την επάρκεια της αγγλικής γλώσσας του αιτούντος και την ικανότητά του να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του προγράμματος.

Δομή Προγράμματος

 1. Η περίοδος παραμονής
  Η περίοδος παραμονής αρχίζει στην αρχή του προγράμματος. Η διάρκεια αυτής της περιόδου παραμονής είναι τέσσερις έως πέντε ημέρες. Οι δραστηριότητες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου περιλαμβάνουν: προσανατολισμό στο πρόγραμμα και επισκόπηση ορισμένων κλάδων που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις (π.χ. διαχείριση, πληροφορική, οικονομία, λογιστική, μάρκετινγκ, χρηματοδότηση και ποσοτικές μέθοδοι) και σεμινάρια σε επίκαιρα θέματα , Τη διαχείριση του άγχους, τις δεξιότητες διαπραγμάτευσης και τη δημιουργική σκέψη).
 2. Το πρόγραμμα σπουδών
  Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ώστε να περιλαμβάνει δεκαέξι σχετικές περιοχές. Το πρώτο έτος του προγράμματος παρέχει μια εις βάθος εξέταση των εργαλείων και των λειτουργιών των οργανισμών. Θα δοθεί έμφαση στη διασύνδεση μεταξύ αυτών των τομέων και θα αποτελέσει ισχυρή βάση για βαθύτερη ανάλυση κατά το δεύτερο έτος του προγράμματος. Το δεύτερο έτος διευρύνει την ικανότητα των συμμετεχόντων να αντιμετωπίζουν σύνθετες προκλήσεις διαχείρισης, εστιάζοντας στο ευρύτερο περιβάλλον των επιχειρήσεων.

Διάρκεια και χρόνος

Η 43ωρη ώρα πίστωσης, δύο χρόνια EMBA χωρίζεται σε τέσσερα εξάμηνα. Οι τάξεις θα διεξαχθούν δύο φορές την εβδομάδα την Πέμπτη και την Παρασκευή κάθε δεύτερη εβδομάδα. Οι τάξεις ξεκινούν στις 8:00 π.μ. και τελειώνουν στις 4:30 μ.μ. (τα μαθήματα της Παρασκευής ξεκινούν στις 7:30 π.μ.). Οι ημέρες διαμονής είναι από τις 8:00 π.μ. έως τις 4:45 μ.μ.

Απαιτήσεις Αποφοίτηση

Οι απαιτήσεις αποφοίτησης (και οι πολιτικές διατήρησης) για το πρόγραμμα EMBA είναι:

 1. Ικανοποιητική ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων εργασιών για το πτυχίο, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου παραμονής.
 2. Διατηρώντας μια ελάχιστη σωρευτική ΣΔΣ 3,0 σε κλίμακα 4,0.
 3. Διατήρηση υψηλών προτύπων επαγγελματικής, δεοντολογικής και προσωπικής συμπεριφοράς σύμφωνα με την πανεπιστημιακή πολιτική.

Δίδακτρα

Το Executive MBA είναι 130.000 δολάρια για το σύνολο του προγράμματος και περιλαμβάνει όλα τα μαθήματα, τα βιβλία, τις πανεπιστημιακές αμοιβές, το ευρωπαϊκό πρωινό και το μεσημεριανό γεύμα κατά τη διάρκεια της περιόδου κατοικίας και των ημερών της τάξης. Τα δίδακτρα καταβάλλονται σε τέσσερις ισόποσες δόσεις ύψους 32.500 μονάδων πριν από την έναρξη κάθε τεσσάρων εξαμήνων.

Υποστήριξη μαθησιακών εμπειριών

Μαθαίνοντας από τις ηγεσίες

Οι κύκλοι μαθημάτων "Μάθηση από ηγέτες" είναι διαλέξεις μιας ώρας που παρουσιάζονται από ηγέτες με μεγάλη επιρροή που προσκαλούνται να μιλήσουν σε μία από τις τάξεις EMBA. Οι διακεκριμένοι ομιλητές μοιράζονται την πλούσια γνώση και την εμπειρία τους στο θέμα της τάξης.

Διεθνή Ακαδημαϊκά Ταξίδια

Το πρόγραμμα EMBA διεξάγει τέσσερις διεθνείς ακαδημαϊκές εκδρομές στην Κορέα. Το ταξίδι διοργανώνεται από κοινού από την KAIST και την KFUPM.

Στόχοι και στόχοι μάθησης προγράμματος

Σε συμφωνία με τη διασφάλιση των προτύπων εκμάθησης της AACSB (Ένωση για την Προώθηση των Συλλογικών Σχολών Επιχειρήσεων), οι στόχοι και οι στόχοι μάθησης για το πρόγραμμα EMBA παρουσιάζονται παρακάτω:

Μαθαίνοντας Γκολ

Στόχοι μάθησης

Learning Goal I - Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ενσωματώσουν έννοιες και πλαίσια από διαφορετικούς κλάδους των επιχειρήσεων για να αναλύσουν καταστάσεις και να αναπτύξουν κατάλληλες στρατηγικές
 • Οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν τις βασικές επιχειρηματικές λειτουργίες από μακροπρόθεσμη άποψη
 • Οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να ενσωματώσουν επιχειρηματικές ιδέες από μακροπρόθεσμη άποψη
 • Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να αναπτύξουν κατάλληλες επιχειρηματικές στρατηγικές
Learning Goal II - Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να εφαρμόζουν ποσοτικά εργαλεία και αναλυτικές δεξιότητες στη λήψη αποφάσεων
 • Οι συμμετέχοντες θα επιδείξουν κατανόηση των ποσοτικών και αναλυτικών τεχνικών για τις επιχειρήσεις
 • Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να χρησιμοποιούν ποσοτικές και αναλυτικές τεχνικές για την ανάλυση επιχειρηματικών προβλημάτων
 • Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να χρησιμοποιούν ποσοτικές και αναλυτικές τεχνικές για την ανάπτυξη, εφαρμογή και αξιολόγηση επιχειρηματικών στρατηγικών
Learning Goal III - Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ασκούν διαπροσωπικές και ηγετικές ικανότητες
 • Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να επικοινωνούν αποτελεσματικά προφορικά και γραπτώς
 • Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να εργάζονται αποτελεσματικά με τους ανθρώπους
 • Οι συμμετέχοντες θα καταλάβουν τα χαρακτηριστικά των αποτελεσματικών ηγετών
Learning Goal IV - Οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον
 • Οι συμμετέχοντες θα γνωρίζουν τις επιπτώσεις των οικονομικών, κοινωνικών, τεχνολογικών και πολιτικών δυνάμεων στο επιχειρηματικό περιβάλλον
 • Οι συμμετέχοντες κατανοούν και εκτιμούν την παγκοσμιοποίηση
Εκπαιδευτικός στόχος V - Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ενσωματώνουν θέματα ηθικής και κοινωνικής ευθύνης στη λήψη αποφάσεων
 • Οι συμμετέχοντες θα γνωρίζουν διάφορα ηθικά πλαίσια
 • Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να αξιολογούν επιχειρηματικές αποφάσεις χρησιμοποιώντας ηθικά πλαίσια
 • Οι συμμετέχοντες θα καταλάβουν τη σημασία της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης
 • Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ενσωματώνουν θέματα επιχειρηματικής κοινωνικής ευθύνης στις επιχειρηματικές αποφάσεις

Λίστα υποχρεωτικών μαθημάτων

Κώδικας Τίτλος μαθήματος Ωρες πιστώσεως
ACCT 551 Χρηματοοικονομική Λογιστική και Πληροφόρηση 2
ACCT 552 Διοικητική Λογιστική 3
ECON 551 Οικονομικά 3
ECON 561 Το μακροοικονομικό περιβάλλον των επιχειρήσεων 2
FIN 554 Διαχείριση οικονομικών 3
FIN 562 Στρατηγική εταιρική χρηματοδότηση 3
MGT 551 Συμπεριφορά & Οργάνωση 3
MGT 554 επιχειρηματικές διαπραγματεύσεις 2
MGT 560 Ηθική & ηγεσία 2
MGT 561 Διεθνείς Επιχειρήσεις & Παγκοσμιοποίηση 3
MGT 562 Στρατηγικό Μάνατζμεντ 3
MGT 564 Εταιρική Διακυβέρνηση 2
MIS 564 Ηλεκτρονική επιχειρησιακή στρατηγική 3
MKT 561 Στρατηγικό Μάρκετινγκ 3
OM 551 Ποσοτικές μέθοδοι 3
OM 552 Διοίκηση Επιχειρήσεων 3

Πτυχίο Σχέδιο για το πρόγραμμα EMBA


Έτος 1

58145_EMBA01.jpg

58146_EMBA02.jpg

Έτος 2

58147_EMBA03.jpg

58148_EMBA04.jpg

Αυτή η σχολή προσφέρει προγράμματα σε:
 • Αγγλικά


Τελευταία ενημέρωση October 11, 2017
Διάρκεια & Τιμή
Το μάθημα αυτό είναι με βάση την Πανεπιστημιούπολη
Start Date
Ημερομηνία Έναρξης
Σεπτ. 2018
Duration
Διάρκεια
4 Εξάμηνα
Μερική παρακολούθηση
Price
τιμή
130,000 SAR
Locations
Σαουδική Αραβία - Dhahran, Eastern Province
Ημερομηνία Έναρξης : Σεπτ. 2018
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Ημερομηνία Λήξης Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Dates
Σεπτ. 2018
Σαουδική Αραβία - Dhahran, Eastern Province
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Ημερομηνία Λήξης Αίτηση Παροχής Πληροφοριών